Γιώργος Λιάγκας: Τράβηξε πλάνα από την φωτιά στο εστιατόριο του Γιώργου Παπακώστα

Ο σεφ μάλιστα επικοινώνησε με την εκπομπή και μετέφερε τα νεότερα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γιώργος Λιάγκας: Τράβηξε πλάνα από την φωτιά στο εστιατόριο του Γιώργου Παπακώστα

Μια περιπέτεια με το εστιατόριο του είχε χθες ο Γιώργος Παπακώστας, καθώς πήρε φωτιά και ο ίδιος χρειάστηκε λίγο αργότερα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Ο γνωστός chef ανέβασε μια φωτογραφία από το κρεβάτι του νοσοκομείου που φορά αναπνευστήρα αναφέροντας πως πήγε για προληπτικούς λόγους.

Το πρωί της Τετάρτης, ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε στο Πρωινό το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς βρέθηκε τυχαία στην Γλυφάδα, όπου βρίσκεται το εστιατόριο του Γιώργου Παπακώστα, με τον παρουσιαστή να τραβά πλάνα με το κινητό του.

Ο σεφ επικοινώνησε με την εκπομπή, αποκαλύπτονας πως όλα είναι καλά με την υγεία του και πως όλα ξεκίνησαν από λάθος χειρισμό ενός συνεργάτη του στην κουζίνα.

«Είμαι πολύ καλά τώρα. Γενικά, οι κουζίνες είναι ένα επικίνδυνο σπορ και πολύ συχνά υπάρχουν τέτοια ατυχήματα. Ένας λάθος χειρισμός από έναν μάγειρα, ο οποίος πανικοβλήθηκε, δεν πάτησε το κουμπί που έπρεπε και χρειάστηκε να μπω εγώ μέσα»

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Παπακώστα

Τελειώνοντας το σχολείο ο Γιώργος Παπακώστας έφυγε για τη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε μάρκετινγκ και διοίκηση επιχειρήσεων. Ανήσυχο πνεύμα, που διψά διαρκώς για νέες περιπέτειες, όπως ήταν φυσικό, δεν ήθελε να επιστρέψει αμέσως στην Ελλάδα. Επεισε, λοιπόν, τον πατέρα του να παραμείνει στο εξωτερικό για ένα δεύτερο πτυχίο, αυτό του σεφ. Πράγματι, σπούδασε σε μία από τις καλύτερες σχολές μαγείρων στον κόσμο, το French Culinary Institute στο Σόχο και το μαγικό ταξίδι στις εκλεπτυσμένες γεύσεις άρχισε.

Αποφοιτώντας βρέθηκε να συνεργάζεται με καταξιωμένους σεφ σε μερικά από τα πιο σημαντικά εστιατόρια του κόσμου. Ο Γιώργος Παπακώστας πέρασε ικανό και εποικοδομητικό χρόνο στην κουζίνα του «Νello» στη λεωφόρο Μάντισον, όπως και στο «Mercer Kitchen», ένα από τα κλασικά σημεία συνάντησης των μεγαλύτερων Αμερικανών σταρ.

Ο φιλόδοξος Ελληνας, έστω και αν δεν γνώριζε ακόμη τη δραστηριότητα στην οποία θα αφοσιωνόταν, ούτε ότι θα ακολουθούσε τα πατρικά βήματα με το να γίνει ο ίδιος ιδιοκτήτης εστιατορίων, έκανε το «διδακτορικό» του σε ένα από τα εστιατόρια του Ντάνιελ Μπούλουντ με τα τρία αστέρια Michelin, καθώς και στο «Τhe London Hotel» υπό την εποπτεία του Γκόρντον Ράμσι αυτοπροσώπως: «Δύο συνεργασίες είναι αυτές που θα μου μείνουν αξέχαστες», παραδέχεται ο Γιώργος: «Με το εστιατόριο “Hotel de Paris” του Αλέν Ντουκάς στο Παρίσι και με εκείνο του Γκόρντον Ράμσι, για τον οποίο είχα την άποψη ότι είναι απλώς ένας νευρικός φωνακλάς μάγειρας που το μόνο που επιδιώκει είναι η επίδειξη. Ε, λοιπόν, καμία σχέση.

Πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο της κουζίνας, έναν άκρως επικοινωνιακό άνθρωπο, ο οποίος έχει επιπλέον τη γενναιοδωρία να μεταλαμπαδεύει τη γνώση του».

Στη Νέα Υόρκη γνωρίστηκε με εξέχουσες προσωπικότητες. «Στα εστιατόρια όπου εργάστηκα γνώρισα πολύ κόσμο. Στην Αμερική οι σταρ είναι πιο απλοί και πιο γήινοι. Δεν θα ξεχάσω π.χ. τη χειραψία μου με τον Φρανκ Σινάτρα, τα δυο λόγια που αντάλλαξα με τον Τζορτζ Μπους τον νεότερο, αλλά και τη Χάλι Μπέρι να μου χαμογελά ρωτώντας με “how are you, George?”. Η περιήγησή μου στις διασημότερες κουζίνες μού χάρισε χωρίς αμφιβολία ένα υπέροχο ταξίδι», λέει.