Σία Κοσιώνη: «Προσπαθώ στα αλήθεια να καταλάβω την απόφαση να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί»

Ξέσπασε μέσα από μία ανάρτησή της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σία Κοσιώνη: «Προσπαθώ στα αλήθεια να καταλάβω την απόφαση να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί»

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Σία Κοσιώνη θέλησε να σχολιάσει με μία μακροσκελή ανάρτηση την απόφαση της κυβέρνησης να μη δώσει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών.

Η ανάρτηση της Σίας Κοσιώνη

«Προσπαθώ στα αλήθεια να καταλάβω την απόφαση να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία τη Δευτέρα, με την αιτιολόγηση ότι τα μικρά παιδιά δεν φορούν μάσκες και ότι δεν μπορούν να κάνουν σελφ τεστ.

Πρώτον, τα παιδιά αυτής της ηλικίας μπορούν να φορούν μάσκες και τις φορούν πολύ πρόθυμα όποτε τους ζητείται. Δεύτερον, μάθαμε όλο αυτόν τον καιρό ότι τα νήπια ακόμη κι αν κολλήσουν έχουν πολύ χαμηλά υιικά φορτία και σπανιότατα κινδυνεύουν ή μεταδίδουν τον ιό. Τρίτον, μια χαρά κανονικότατα μπορούν και αυτά να κάνουν self tests. Ποιος σκέφτηκε αυτό το επιχείρημα;

Επιπλέον, δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι εντάξει να πάρεις το παιδάκι σου σε ταβέρνες, καφετέριες, παιδικές χαρές, παραλίες, ακόμη και διακοπές σε λίγες μέρες και δεν είναι εντάξει να βρίσκεται στο προστατευμένο περιβάλλον του σχολείου του που πλέον θα μπορούσε λόγω καιρού να λειτουργεί και έξω.
Ζητήσαμε στα παιδάκια αυτής της ηλικίας να υποστούν περισσότερα από όσα μπορούν να κατανοήσουν. Και ακόμη και τώρα που ανοίγει όλη η εκπαίδευση και ο κόσμος αρχίζει να κινείται ξανά συνεχίζουμε να τα αφήνουμε εκτός αυτού του πολύτιμου περιβάλλοντος καλλιέργειας, δημιουργικότητας και χαράς.

Για τις μαμάδες πάλι τι να πεις; Πλέον έχουν εξελιχθεί σε ένα υπερφυσικό ον με φαντασιακές δυνατότητες διαχείρισης εξωγήινων καταστάσεων. Μπορούν να εργάζονται μέσα ή έξω από το σπίτι, να κρατάνε το σπίτι, ταυτόχρονα να έχουν σε τηλεκπαίδευση παιδιά το πρωί, στα καπάκια το μεσημέρι κι ένα νήπιο να ζητάει παράλληλα τσουλήθρα και κούνια.

Κι άντε και έχεις νταντά ή γιαγια. Αν δεν έχεις; Κι αν – όπως η πλειοψηφία- έχεις βάλει το παιδί σου στον παιδικό σταθμό ακριβώς επειδή δεν έχεις και πρέπει και να δουλέψεις; Λεπτομέρειες… Ας τις θυμηθούμε όμως παρακαλώ αυτές τις λεπτομέρειες όταν θα στέλνουμε βαρύγδουπα μηνύματα σε λίγες μέρες στη γιορτή της Μητέρας», έγραψε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Προσπαθώ στα αλήθεια να καταλάβω την απόφαση να μην ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοι μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία τη Δευτέρα,...

Posted by Sia Kossioni on Thursday, May 6, 2021

Σία Κοσιώνη - αποκλειστικές φωτογραφίες: Με τον γιο της για ποδηλατάδα στο Ζάππειο

Δημοσιογράφος, μητέρα και γυναίκα! Είναι πολλές και σημαντικές οι ιδιότητες που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η Σία Κοσιώνη τα τελευταία χρόνια... Η απαιτητική της καθημερινότητα την θέλει κάθε απόγευμα στις 8 να παρουσιάζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με όλη την προετοιμασία που αυτό συνεπάγεται, ενώ τις υπόλοιπες ώρες δίνει όλη της την προσοχή στον μονάκριβο γιο της.

Αφήνοντας στην ντουλάπα το ταγέρ της ενημέρωσης, άβαφη και με casual look, συχνά εμφανίζεται στον χώρο του Εθνικού Κήπου μαζί με τον μικρό Δήμο, καρπό του έρωτά της με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Από τον Γιώργο Κακόγιαννη για το περιοδικό You

Έτσι και την περασμένη Κυριακή, μαμά και γιος πέρασαν ποιοτικό χρόνο, τον οποίο κατέγραψε ο φακός του YOU, μαθαίνοντας ποδήλατο και παίζοντας στη φύση. Αυτήν τη φορά ο δήμαρχος Αθηνών δεν τους ακολούθησε στην βόλτα τους και, ως αποτέλεσμα, τα οικογενειακά... βάρη ανέλαβε η δημοσιογράφος, που μετέφερε το δίκυκλο φροντίζοντας ώστε ο Δήμος να φοράει συνεχώς το κράνος του για ασφάλεια!

Σία Κοσιώνη αποκλειστικές φωτογραφίες περιοδικό You

Καθημερινά σε πρόγραμμα!

Τους τελευταίους μήνες έχει περιορίσει σημαντικά στη διατροφή της το άμυλο και τη ζάχαρη, τρώει περισσότερα φρούτα και λαχανικά, ενώ λέει «όχι» στους «πειρασμούς», κάτι που φαίνεται στην -εμφανώς αδυνατισμένη- σιλουέτα της. Πέρα από δίαιτα, η Σία Κοσιώνη αξιοποιεί συχνά τον ελεύθερο χρόνο της, βάζει φόρμες και γυμνάζεται στον Εθνικό Κήπο μέχρι τουλάχιστον να την καλέσουν οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις.

Περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί από σήμερα, Τετάρτη, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,5 ευρώ