Γιώργος Χρυσοστόμου: «Ο ρόλος μου στην Αγγελική είναι συγκινητικός»

«Αγαπάω τον Στέφανο πολύ, ενώ πέρασα ένα δίμηνο -τρίμηνο που δεν τον ήθελα καθόλου».

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γιώργος Χρυσοστόμου: «Ο ρόλος μου στην Αγγελική είναι συγκινητικός»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό Gala παραχώρησε ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ρόλο που έχει αναλάβει φέτος στην επιτυχημένη σειρά του ALPHA, Αγγελική, εξηγώντας πως τελικά τον έχει αγαπήσει.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μάλιστα είχε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό πως είχε αυτοπροταθεί στον ALPHA για να πάρει τον ρόλο.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Χρυσοστόμου για τον ρόλο του στην Αγγελική

«Ο Στέφανος την “Αγγελική” είναι κόντρα σε ό,τι έχω κάνει, είναι τρυφερός, μαλακός, ψύχραιμος και χρειάζεται να βρίσκω ισορροπίες την ερμηνεία του. Είναι όμως και συγκινητικός. Γιατί θέλει να έχει εμπιστοσύνη και σύνδεση με τους ανθρώπους και ας τον προδίδουν.

Ο θεσμός της οικογένειας είναι γι’ αυτόν κάτι πολύ σημαντικό. Σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του δείχνει “κανονικός“, αλλά μένει τελικά περιθωριοποιημένος, μόνος του. Με αυτό τον ήρωα, πέρασα τη διαδικασία που περνάω και στο θέατρο, απλά διήρκεσε έξι μήνες. Στην αρχή ενθουσιάζομαι πολύ, μετά δε μου αρέσει, τρώω άρνηση, δεν τον θέλω καθόλου και μετά λάμπει. Τώρα είμαι σε αυτή τη φάση. Αγαπάω τον Στέφανο πολύ, ενώ πέρασα ένα δίμηνο -τρίμηνο που δεν τον ήθελα καθόλου».

Γιώργος Χρυσοστόμου Αγγελική

Το αλκοόλ και η απεξάρτηση

«Η δουλειά τι είναι βασικά πένθος. Γι’ αυτό έχει τόση εξωστρέφεια χαράς. Γιατί είναι βασικά πένθιμη δουλειά. Αρκετοί ηθοποιοί πίνουν. Το λέω γιατί και εγώ έχω κόψει το αλκοόλ εδώ και δυόμισι χρόνια. Επειδή είναι δύσκολα διαχειρίσιμο όλο αυτό, πας και το πνίγεις.

Όλοι οι ηθοποιοί μετά από μία παράσταση πάνε ή να φάνε ή να πιούνε. Είναι μία διαδικασία πένθιμη. Είναι ξερίζωμα να φύγεις από το καμαρίνι από μια επαφή – μη επαφή με κόσμο. Το θέατρο έχει να κάνει πολύ με την μοναξιά. Θες να είσαι με κόσμο, δεν μπορείς να συνδεθείς άμεσα με αυτόν και το θέατρο είναι ένα καλό υποκατάστατο. Γιατί είσαι με κόσμο αλλά και όχι, έχεις το τζάμι του τέταρτου τοίχου μπροστά».

«Δεν μίλησα τότε γιατί όταν είσαι μόνος και αντιδράς τότε εσύ φαίνεσαι ο προβληματικός»

Πριν από λίγο καιρό, ο Γιώργος Χρυσοστόμου μίλησε στο Καλύτερα Δε Γίνεται και μέσα σε όλα αποκάλυψε πως έχει δεχθεί λεκτική βία και απαξίωση.

Ο γνωστός ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην Αγγελική μίλησε επίσης για την πανδημία ενώ αποκάλυψε και το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν ανοίξει η εστίαση.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Χρυσοστόμου

Ο αγαπημένος ηθοποιός δεν ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί να έχει Instagram αλλά δεν είναι εκείνος που το διαχειρίζεται: «Δεν μπορώ να μπω σε αυτόν τον κόσμο. Θα χαωθώ. Θα πάρω πληροφορία που δεν με ενδιαφέρει να την πάρω. Προτιμώ να γνωριστώ δια ζώσης». Αποκάλυψε επίσης και το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν ανοίξει η εστίαση: «Θα πάω σε ένα εστιατόριο με ένα συγγενικό πρόσωπο και θα φάμε μια συγκεκριμένη μακαρονάδα».

Αναφορικά με τις καταγγελίες δήλωσε: «Δεν μίλησα τότε γιατί όταν είσαι μόνος και αντιδράς τότε εσύ φαίνεσαι ο προβληματικός. Έχω φύγει από 2-3 σκηνοθέτες. Η μονάδα βγαίνει προβληματική. Λες δεν θα μιλήσω, γιατί να βγω προβληματικός; Είναι πολύ αφροδισιακή η εξουσία. Δοκίμασα να διδάξω και είπα ότι δεν το θέλω. Άρχισα να έχω εκνευρισμό όταν ένας μαθητής δεν με καταλάβαινε και μπορεί να τον πλήγωσα».

Μίλησε επίσης και για τον ρόλο του «Στέφανου» στην Αγγελική: «Είναι εκνευριστικά γλυκούλης ώρες ώρες. Αυτό που με γοήτευσε είναι ότι πάντα λέει “να το συζητήσουμε σε 10 λεπτά για να είσαι ήρεμος”. Αυτό πλέον το χρησιμοποιώ κι εγώ. Δεν ήξερα ότι η εικόνα ενός ψύχραιμου ανθρώπου μπορεί να είναι γοητευτική και αυτό μου το μαθαίνει ο Στέφανος».