Νίκος Βέρτης: Τέλος η περιπέτεια του στο Ισραήλ - Επέστρεψε στην Ελλάδα

«Είναι μια εμπειρία που δεν εύχομαι σε κανέναν να ζήσει»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Νίκος Βέρτης: Τέλος η περιπέτεια του στο Ισραήλ - Επέστρεψε στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα έφτασε το το απόγευμα της Τετάρτης ο Νίκος Βέρτης, μετά από μια μεγάλη περιπέτεια που αντιμετώπισε στο Ισραήλ.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής είχε προγραμματίσει για σήμερα (12 Μαΐου) και την Πέμπτη (13 Μαΐου) δύο συναυλίες -που θα ήταν οι πρώτες κάποιου διεθνούς καλλιτέχνη στο Ισραήλ μετά την πανδημία- με τη συμμετοχή τουλάχιστον 10.000 θεατών.

Βρισκόταν στο Ισραήλ από την Κυριακή με την ορχήστρα του, ωστόσο η κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στη χώρα που βρισκόταν και τη Χαμάς τον ανάγκασε να επιστρέψει πρόωρα στην Ελλάδα και να ματαιωθούν οι συναυλίες του.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών βομβαρδισμών στην Ιερουσαλήμ, ο Νίκος Βέρτης και οι στενοί συνεργάτες του παρέμειναν σε καταφύγιο για την ασφάλειά τους, ενώ οι σειρήνες δεν σίγησαν ούτε στιγμή όλο το βράδυ, καθώς η πόλη βομβαρδιζόταν. Τόσο ο Νίκος Βέρτης όσο και οι στενοί του συνεργάτες είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο η περιπέτεια και η ταλαιπωρία που πέρασαν ήταν μεγάλη

Ο Νίκος Βέρτης έφτασε στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μαζί με την ομάδα του και εκεί παραχώρησε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Οι δηλώσεις του Νίκου Βέρτη

«Είναι πολύ οργανωμένοι… Μόλις μπήκαμε στο εστιατόριο και βγήκαμε από το ασανσέρ άρχισαν να ακούγονται σειρήνες. Αμέσως όλοι ήξεραν που να μας οδηγήσουν.

Όλα τα κτήρια έχουν σύντομα καταφύγια, αλλά όσο ασφαλή και να είναι δεν παύει να είναι πολύ τρομακτικό το συναίσθημα το να ακούς αυτόν τον βαθύ ήχο. Είναι μια εμπειρία που δεν εύχομαι σε κανέναν να ζήσει».

«Αρχές Ιουνίου θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην δραστηριότητα μας»

Το πρωί της Δευτέρας, ο Νίκος Βέρτης παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή Πρωινό και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο άνοιγμα των μαγαζιών στην Ελλάδα. Όπως εξήγησε ο αγαπημένος τραγουδιστής, περίπου στις αρχές Ιουνίου θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Θυμίζουμε πως πέρυσι το καλοκαίρι ο τραγουδιστής ήταν ένας από τους πρώτους που είχαν ανοίξει τα μαγαζιά τους το απόγευμα και μάλιστα είχε προσεγγίσει πλήθος κόσμου.

Στο ερώτημα πότε θα τον δούμε ξανά στην πίστα κι εδώ στην Ελλάδα απάντησε: «Τα πράγματα φαίνονται να είναι πηγαίνουν πολύ καλύτερα. Αλλάζει η ψυχολογία μας νομίζω. Εμβολιάζεται ο κόσμος, βοηθάει πολύ και ο καιρός, και απ' ότι ακούμε έτσι... επίσημα-ανεπίσημα αρχές Ιουνίου θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην δραστηριότητα μας. Πρώτα ο Θεός», ανέφερε.

«Ραντεβού δηλαδή στο YTON αρχές Ιουνίου;» του είπε η δημοσιογράφος κι εκείνος απάντησε «Πρώτα ο Θεός».