Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ήλιος - Ελίνα Μάλαμα: «Η Μπέττυ θέλει να εκδικηθεί όλο τον κόσμο»

Όλα όσα ανέφερε η ηθοποιός για τον ρόλο που υποδύεται στην σειρά του ΑΝΤ1

Ήλιος - Ελίνα Μάλαμα: «Η Μπέττυ θέλει να εκδικηθεί όλο τον κόσμο»
News 15.05.2021 23:27
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Η Ελίνα Μάλαμα παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό TV24 και προχώρησε σε μερικές ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις.

Η όμορφη ηθοποιός αναφέρθηκε στην καθημερινά σειρά του ΑΝΤ1 που συμμετέχει, τον Ήλιο -δείτε εδώ τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια- και συγκεκριμένα για τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει.

Οι δηλώσεις της Ελίνας Μάλαμα

Έχετε αρκετές συμμετοχές σε γνωστές και αξιόλογες παραγωγές. Κάθε ρόλος είναι μια κατάκτηση, με την έννοια ότι κάνετε ένα ακόμη καλλιτεχνικό βήμα;

«Κάθε άλλο. Θα έλεγα πως είναι μια καινούρια διαδι­κασία και μια πρόκληση, ειδικά όταν οι ρόλοι αυτοί εί­ναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Εκεί απαιτείται διαφορετική υποκριτική προσέγγιση και άλλο ύφος. Ευτυχώς για εμένα, έχει συμβεί αρκετές φορές κάτι τέτοιο και το προτιμώ προκειμένου να μην καταφεύγω σε ευκολίες και σε πράγματα που έχω ήδη κάνει.

Είτε σε κωμωδία είτε σε δράμα, αυτό που κάνω είναι... δου­λειά, αυτοδιάθεση και πολύ διάβασμα. Ό,τι έρχεται στη ζωή μου το βιώνω συνειδητά ωχ εμπειρία και όχι σαν μια πίστα που πρέπει να περάσω».

Η συμμετοχή στον «'Ηλιο» πώς προέκυψε;

«Όπως προκύπτουν οι συμμετοχές για όλους τους ηθο­ποιούς. Κάστινγκ! Ο ρόλος της Μπέτυς έχει πολύ ενδι­αφέρον και ευτυχώς με πήραν για να τον υποδυθώ».

Η Μπέτυ δεν είναι και τόσο καθαρός άνθρωπος...

«Σίγουρα έχει μια σκοτεινή πλευρά. Βέβαια σε κάποιο σημεία φαίνεται και η φωτεινή της πτυχή. Όπως όλοι οι άνθρωποι, παλεύει με το φως και το σκοτάδι».

Ποιος είναι ο στόχοι της;

«Τα βήματά της είναι συνειδητά. Δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη. Στηρίζει τις σκέψεις και τις πράξεις της και ξέρει τι κάνει και γιατί το κάνει. Είναι δυναμική ηρωίδα από το ξεκίνημα της ενήλικης ζωής της μέχρι τώρα τα έχει πάει περίφημα. Είναι αυτοδημιούργητη και δεν εί­ναι τυχαίο που έχει επιλέξει να ασχοληθεί με τα αερο­πλάνα. Κάτι δεν της κάνει στην επιφάνεια της γης και προτιμά τον αέρα. Είναι η αίσθηση της ελευθερίας που της δίνει».

Και γιατί θέλει να καταστρέψει την εταιρεία της;

«Δεν μπορώ να το απαντήσω. Έχει κίνητρο. Το συναί­σθημα που την παρακινεί είναι πολύ δυνατό. Δεν ξέρω αν έχει κάποια άλλη επιλογή».

Τι θέλει από την Αλίκη;

«Ας πούμε ότι θέλει κάτι πε­ρισσότερο για τη ζωή της. Μπορεί αυτά που κάνει να στοχεύουν την Αλίκη, αλλά στην υπόθεση υπάρχει πολύ βάθος όσον αφορά το κίνητρο της και κατ' επέ­κταση τις πράξεις της. Όσα έχουν συμβεί στο παρελ­θόν τα έχει πάρει τελείως προσωπικά και πλέον θί­γεται ο εγωισμός της. Για ένα εγωιστικό άτομο όπως η Μπέτυ, που θέλει να εκδι­κηθεί, δεν μετράει τίποτα άλλο. Το "εγώ" της είναι πολύ ενεργό και διογκωμένο. Δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά ως ηρωίδα δραματικής σειράς και αυτό είναι το ενδιαφέρον».

Μήπως την παρακινεί η ζήλια;

«Όχι. θέλει να εκδικηθεί όλο τον κόσμο. Τον κόσμο στο Ίδρυμα, τον κόσμο που δεν την υιοθέτησε, που δεν τη στήριξε, που πήρε τον αδελφό της μακριά της και από τότε έχει χάσει τα ίχνη του.

Έχει δυσκολευτεί στη ζωή της και δεν είναι τυχαίο ότι έχει προσπαθήσει και έχει καταφέρει να φτάσει εκεί που είναι. Κρίμα που είναι αυ­τοκαταστροφική γιατί έχει ωραίο στοιχεία ως άνθρω­πος, θαυμάζω διάφορες πτυχές του χαρακτήρα της. Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πολύ ωραία τύπισσα».

Ό,τι κάνει λοιπόν είναι σκηνοθετημένο.

«Η Μπέτυ παίζει σκάκι και είναι πολλές κινήσεις μπρο­στά κι αυτό γιατί λειτουργεί μεθοδικά. Οποιαδήποτε ευ­καιρία την εξυπηρετεί θα την αρπάξει από τα μαλλιά. Γι' αυτό και όταν ο Λαϊνάς με δόλο βέβαια, έχει απέναντι της φιλική διάθεση, εκείνη παίζει το παιχνίδι του».

Ήλιος - Ελίνα Μάλαμα

Λίγα λόγια για την ταλαντούχα Ελίνα Μάλαμα

Η Ελίνα Μάλαμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου. Συμμετείχε στα σεμινάρια «Το σώμα του ηθοποιού και πολιτισμικές ταυτότητες» (2003) και «Έρωτας» (2005), καθώς και στην 4η Συνάντηση Κρατικών Δραματικών Σχολών της Μεσογείου στην Αλγερία.

Τα πρώτα της βήματα ως ηθοποιός τα έκανε συμμετέχοντας στις θεατρικές παραστάσεις «Λυσιστράτη» (2007), «Το φιόρο του Λεβάντε» (2009) και «Άλκηστη» (2009), καθώς και στην κινηματογραφική ταινία Straight Story το 2006.

Η πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 2008, συμμετέχοντας σε ένα επεισόδιο της σειράς Σε Είδα...Έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο σίριαλ του ANT1 Είναι στιγμές το 2012. Το 2017 πρωταγωνίστησε στο σίριαλ του ANT1 Παρθένα Ζωή δίπλα στους Αποστόλη Τότσικα, Μυριέλλα Κουρεντή, Σοφίνα Λαζαράκη και Αλέξανδρο Τρανουλίδη.

Ακολούθησαν οι σειρές Θα γίνει της πολυκατοικίας και Σπίτι Είναι. Τη σεζόν 2020 ανήκει στο Βασικό Καστ της σειράς 8 λέξεις του Ανδρέα Γεωργίου στον ΣΚΑΪ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ήλιος: Η Αλίκη συλλαμβάνεται ως κύρια ύποπτη για την απόπειρα δολοφονίας της Μπέτυς

Ήλιος: Ο Δημήτρης σχεδιάζει να ξεσκεπάσει την Μπέτυ

Share