Έρρικα Πρεζεράκου: Ανέβηκε σε φουσκωτό για πρώτη φορά μετά το ατύχημα - «Μου αναδύθηκε ένας φόβος»

«Σοκαρίστηκα με την σκέψη μου»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έρρικα Πρεζεράκου: Ανέβηκε σε φουσκωτό για πρώτη φορά μετά το ατύχημα - «Μου αναδύθηκε ένας φόβος»

Στην Τζιά ταξίδεψε η Έρρικα Πρεζεράκου αυτό το Σαββατοκύριακο και μάλιστα ανέβηκε γιαν πρώτη φορά σε σκάφος μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στο χέρι της.

Η γνωστή αθλήτρια που έχει υποβληθεί σε αρκετά χειρουργεία προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα στο χέρι της θέλησε να παλέψει τον φόβο της και έτσι ανέβηκε ξανά σε φουσκωτό.

Η ίδια μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους το γεγονός αυτό, δημοσιεύοντας ένα μακροσκελές κείμενο και μια φωτογραφία.

Η ανάρτηση της Έρρικας Πρεζεράκου

«Ηλιόλουστα μου πλάσματα .Χθες για πρώτη φορά αποφάσισα να ξαναμπώ σε σκάφος μέτα το ατύχημα πέρυσι το καλοκαίρι. Πήγαμε μια βόλτα στην Τζία με τον φίλο @konstantinosnir . Μια επιλογή που με έκανε να νοιωθω ασφάλεια .. γιατί γνωριζόμαστε απο παιδιά ..και ξερω ποσό έμπειρος οδηγός είναι .Κάθισα λοιπόν στο πίσω μέρος του φουσκωτού , ακριβώς μπροστά απο τις μηχανές με τις προπέλες .Το σκάφος ξεκίνησε. Είχε κρύο και αρκετό αέρα .. έτσι τύλιξα την snow σαν μωρό με μια πετσέτα και την είχα αγκαλιά γιατί την ένιωσα να κρυώνει .Το σκάφος ξεκίνησε η πορεία σταθερή μα σαν να είχε λίγο κύμα και αρκετό αέρα .

(Παλιά αυτό θα μου φαινόταν «υπέροχες συνθήκες») Ξαφνικά μου αναδύθηκε ένας φόβος ότι λόγω αέρα θα μου φύγει η snow πίσω και θα πέσει στην θαλασσα και θα την πετσοκόψουν οι προπέλες .Σοκαρίστηκα με την σκέψη μου μιας και συνήθως κάνω πιο αισιόδοξες σκέψεις. Την έσφιξα λοιπόν την snow καλα στην αγκαλιά μου ... την κοίταξα στα μάτια και της λέω με συγκίνηση μα και με μια εσωτερική δύναμη «είσαι ασφαλής καρδούλα μου .. δεν θα αφήσω ποτέ ξανά κανέναν και τίποτα να σε πειράξει». Και τότε ... συνειδητοποίησα ...ότι δεν μιλούσα στην snow .. αλλά .. στην μικρή Ερρικα μέσα μου ..που φοβόταν και που ήθελε να νοιωσει προστασία και ασφάλεια .. και καθως είπα αυτά τα λόγια έτσι αβίαστα, ηρέμησαν κάπως και τα μέσα μου.

Φίλοι μου μέτα το ατύχημα δεν είχα μετατραυματικό στρες μα να που την κατάλληλη στιγμή αναδύθηκε ο φόβος .. Δεν γνωρίζω να σας πω αν η σχέση μου με την θάλασσα θα καταφέρει να είναι ποτέ η ίδια όπως παλιά .. όμως την υπόσχεση μου στη μικρή Ερρικα (snow) θα την τηρήσω με ευλάβεια μέχρι να νοιώσει ξανά ασφάλεια .. «είσαι ασφαλής μικρη μου Ερρικα .. δεν θα αφήσω ποτέ ξανά κανέναν και τίποτα να σε πειράξει» και αυτό είναι υπόσχεση Σας είπα σήμερα ποσό σας αγάπω!?».

Έρρικα Πρεζεράκου ανέβηκε σε φουσκωτό

«Στο ελικόπτερο είχα χάσει πολύ αίμα και έλεγαν ότι μπορεί να μου κόψουν το χέρι»

Το βράδυ της Πέμπτης, η Έρρικα Πρεζεράκου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ και εξομολογήθηκε για το σοβαρό ατύχημα που είχε.

Η σπουδαία αθλήτρια μίλησε για την περιπέτεια της αυτή, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το ένα της δάχτυλο, για το οποίο χρειάστηκε να κάνει και δεύτερο χειρουργείο, ενώ αναφέρθηκε στις καταγγελίες αλλά και στην μικρή της ανιψιά, Αναστασία.

Αναφορικά με τις καταγγελίες, η Έρρικα δήλωσε: «Αυτό που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου είναι δώρο για όλους. Ήταν δώρο και για τους δράστες, γιατί μια τέτοια κατάσταση σε φέρνει σε μια αλήθεια που πρέπει να αντιμετωπίσεις» ενώ μίλησε και για τις δικές της εμπειρίες: «Αντιμετώπισα διάφορα πράγματα όταν ξαφνικά στα 25 μου αποφάσισα να κάνω πρωταθλητισμό. Αν ήμουν 15 ή 20 χρονών και δεν είχαν κάνει δουλειά με τον εαυτό μου, θα είχα μεγάλα ψυχικά προβλήματα. Αντιμετώπιζα το ότι συνεχώς κάποιος ήθελε να πάρει κάτι από το φαίνομαι και όχι από αυτό που είμαι».

Μετά από λίγο, μίλησε και για το σοβαρό ατύχημα που είχε το περασμένο καλοκαίρι: «Ο μεγαλύτερός μας φόβος ήταν η προπέλα, πάντα είχαμε την έγνοια της. Θα μπορούσα να είχα σκοτωθεί.

Τις δύο μέρες μετά το χειρουργείο ένιωσα κάτι που δεν το είχα αισθανθεί ξανά. Ένιωθα όμορφη και γαλήνια. Ένιωθα ότι ήμουν στις προσευχές των ανθρώπων. Ήταν ευλογία αυτές οι δύο μέρες. Όταν κατέβηκα στην Τήνο μου έλεγαν γυναίκες ότι με είχαν στις προσευχές τους. Ήταν δύσκολο όλο αυτό που πέρασα, αλλά αισθάνθηκα και τι σημαίνει ανθρωπιά. Έμαθα πολλά.

Δεν έπεσα στη θάλασσα. Ήμασταν 4 άνθρωποι, καθόμασταν στα καθίσματα. Ήμασταν στο λιμάνι και πήγαινε γρήγορα το σκάφος. Όλοι συζήταγαν πόσο γρήγορα πάει και ξαφνικά λέει ο οδηγός και που να δείτε. Τότε γύρισε το τιμόνι και το σκάφος γύρισε 360 μέρες. Οπότε εκσφενδονίστηκα στη θάλασσα και όπως γυρνάει το σκάφος βρίσκομαι κάτω από τις δύο προπέλες. Αν δεν είχα το χέρι πιο ψηλά δεν θα μιλάγαμε τώρα. Αν είχε πάρει τα μαλλιά μου θα είχα γίνει…

Άκουσα ότι με είχε χτυπήσει η προπέλα αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω που. Όταν βγήκα μπορούσα να δω μόνο το δάχτυλο. Δεν ξέρω με ποια Έρρικα συντονίστηκα και ξεκίνησα να κολυμπάω για να ανέβω στο σκάφος. Στο ελικόπτερο είχα χάσει πολύ αίμα και έλεγαν ότι μπορεί να μου κόψουν το χέρι. Έχω μπροστά μου δύο ακόμα χειρουργεία».

Η Έρρικα αναφέρθηκε και στον οδηγό του σκάφους, ο οποίος παρόλο που στην αρχή έδειχνε συμπόνια, έπειτα κατάθεσε ότι ήταν συνυπαίτια του ατυχήματος.

Συγκεκριμένα είπε: «Άλλο έδειχνε και άλλο ήταν. Μέχρι να το καταλάβω με σόκαρε. Στην αρχή έλεγε “τι έχω κάνει” και μετά κατάθεσε ότι δεν καθόμουν στο κάθισμα και ήμουν συνυπαίτια. Ήταν σοκ. Είπε ότι έβαλε ιδιωτικό ελικόπτερο για να φέρει γιατρό και ήταν ψέματα. Κινήθηκα νομικά γιατί είδα ότι αλλιώς δεν θα πάρει το μάθημά του. Μου είπε ότι “έλα σε ένα μήνα θα το έχεις ξεχάσει”. Ήταν ένας άνθρωπος που είχαν γνωρίσει 3 εβδομάδες, ήταν μια νέα σύνδεση. Δεν είναι καλός άνθρωπος».

Τέλος, η Έρρικα αναφέρθηκε στην μικρή Αναστασία, για την οποία οργάνωσε τον έρανο έτσι ώστε η ανιψιά της να καταφέρει να ταξιδέψει στην Αμερική και να παλέψει με μια σοβαρή μορφή καρκίνου στο κεφάλι.