Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Πέθανε ο σύζυγος της Φιλιώς Πυργάκη

Το αίτιο του θανάτου του

Πέθανε ο σύζυγος της Φιλιώς Πυργάκη
News 20.05.2021 08:49
Από Youweekly Team

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του επιχειρηματία Γιώργου Γιαννάκη ακόμα μια τραγωδία συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Πολύ δύσκολες ώρες διανύει η τραγουδίστρια Φιλιώ Πυργάκη. Ο πόνος για τη «βασίλισσα του δημοτικού τραγουδιού» είναι αβάσταχτος ενώ η πικρία της ακόμα πιο μεγάλη, βλέποντας τον άντρα της να φεύγει πρώτος από τη ζωή, αφήνοντάς την πίσω, να παλεύει με πολλά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νίκο Νικόλιζα στην εφημερίδα Espresso, η Φιλιώ Πυργάκη δεν βρήκε το κουράγιο να παραστεί στην κηδεία του ανθρώπου που υπήρξε το άλλο της μισό για μισό και πλέον αιώνα. Η κηδεία του Δημήτρη Κωστόπουλου έγινε στο χωριό Περδικονέρι Γορτυνίας, εκεί, όπου είχε γεννηθεί, παρουσία φίλων και συνεργατών της μεγάλης δημοτικής τραγουδίστριας.

Όπως διαβάζουμε και η Φιλιώ Πυργάκη παλεύει την τελευταία δεκαετία με τον καρκίνο, κάνοντας χημειοθεραπείες και έχοντας πίστη στην Παναγία ότι θα τα καταφέρει. «Η Φιλιώ δεν μπόρεσε να παραστεί στην κηδεία. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τόσο με τον καρκίνο, όσο και με το ισχίο της, δυστυχώς, δεν της έδωσαν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσει» λέει στην εφημερίδα οικογενειακός φίλος, ο οποίος προσπαθεί να της δώσει κουράγιο για να αντιμετωπίσει τον μεγάλο πόνο της απώλειας.

Η ιστορία της Φιλιώς Πυργάκη

Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και τραγουδάει σε γλέντια από την ηλικία των 14 ετών από το 1953. Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών. Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα από την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία κ.α) και έτσι κυκλοφόρησε σε πάρα πολύ κόσμο το νεοδημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πέθανε ο πατέρας της Adele

Έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Χουλιάρας

Share