Αποκλειστικό: Ηθοποιός της σειράς "Ήλιος" αποκαλύπτει περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης

"Με πλησίασε και μου είπε έχασα το πουλάκι μου"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αποκλειστικό: Ηθοποιός της σειράς

Ο «Ήλιος» του ΑΝΤ1 ανέτειλε και της χάρισε μία πρώτη ανταμοιβή για τα χρόνια που δούλεψε και προσπάθησε να αναγνωριστεί στο θέατρο και στην τηλεόραση. Σε μία αποκλειστική φωτογράφιση και εξομολόγηση καρδιάς, η Μαριλένα Ράδου δείχνει τη δική της λάμψη και μιλάει για όλα: για τον επιδειξία που σημάδεψε τα αθώα παιδικά της χρόνια, τον άγνωστο γάμο και το διαζύγιο, όπως και πολλές άλλες αλήθειες και ψέματα που πόνεσαν και πλέον αφήνει πίσω της...

Από τον Γιώργο Κακογιάννη για το περιοδικό You

Συναντιόμαστε μετά από μήνες, όμως έχει αλλάξει. Νιώθει καλά και φαίνεται, αφού σε μία δύσκολη χρονιά για όλους, εκείνη είδε να ανεβαίνουν οι επαγγελματικές της μετοχές και όχι μόνο... «Μου λένε ότι έχω ομορφύνει και δεν καταλαβαίνω το γιατί», λέει εκείνη γελώντας, αλλά ξέρει καλά τον λόγο και δεν είναι κάτι κρυφό.

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Μαριλένας Ράδου

Ήλιος Μαριλένα Ράδου σεξουαλική παρενόχληση περιοδικό You

Το τελευταίο διάστημα έχουν συζητηθεί έντονα οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο χώρο του θεάματος. Σου έχουν προσφέρει πρωταγωνιστικό ρόλο με τέτοιο αντάλλαγμα;

Προσωπικά έχω δεχτεί τέτοιες προτάσεις και σε άλλες δουλειές. Δεν μου έγινε ανοιχτά η πρόταση, αλλά μου έχει γίνει έμμεσα και με λεκτικό τρόπο. Αντέδρασα εκείνη τη στιγμή, απάντησα ότι δεν είμαι διατεθειμένη να κάνω τα πάντα για να βγω στην τηλεόραση. Η συνεργασία μας συνεχίστηκε κανονικά, μέχρι το σημείο προφανώς που θεώρησε κι εκείνος ότι δεν είχε να κερδίσει κάτι παραπάνω από μένα.

Συνεργάστηκες με ανθρώπους για τους οποίους ακούστηκαν καταγγελίες;

Μόνο με τον Παύλο Χαϊκάλη, στην «Ελεύθερη σχέση» του Open TV. Δεν μου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα, ίσα-ίσα ήταν ευγενέστατος απέναντί μου, με τα κοπλιμέντα του, όπως θα έκανε ένας φυσιολογικός άνθρωπος.

Έπεσες απ' τα σύννεφα όταν άκουσες για όσα συνέβαιναν;

Έπεσα απ' τα σύννεφα με κάποιες τραβηγμένες περιπτώσεις, κακουργήματα. Φυσικά και είναι τραγικά όσα ακούγονται, με ανθρώπους που ξεφεύγουν απ' τα όρια, την πέφτουν λεκτικά και κλειδώνουν κοπέλες στο καμαρίνι, αλλά περίμενα ότι συμβαίνουν, με βάση αυτά που έχουν συμβεί και σε μένα. Είχα ακούσει για κακές συμπεριφορές, αλλά όχι περιπτώσεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μπήκες στη θέση των γυναικών που ήταν θύματα;

Φυσικά. Καταλαβαίνω τις γυναίκες που δεν μπορούν να αντιδράσουν, γιατί μου έχει συμβεί ένα αντίστοιχο περιστατικό σε προεφηβική ηλικία. Περίμενα μία φίλη μου έξω απ' το σχολείο, με πλησίασε ένας ηλικιωμένος κύριος, σεβασμιότατος κατά τ' άλλα, και μου έλεγε «Έχασα το πουλάκι μου, μπορείς να με βοηθήσεις;». Εγώ, 10 χρονών, δεν συνειδητοποιούσα τι πουλάκι ήταν αυτό... Πήγαμε σε μία πυλωτή, με πιάνει για να με σηκώσει ψηλά και απ' το άγγιγμα του ενστικτωδώς κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Μου λέει «περίμενε λίγο κι έρχομαι» και μόλις έφυγε πρέπει τα πόδια να είχαν φτάσει στο κεφάλι μου απ' το τρέξιμο. Αυτήν την ιστορία την είπα στους γονείς μου μετά από 7 χρόνια, δεν το μοιράστηκα με κανέναν, ακριβώς γιατί ένιωθα πως έφταιγα εγώ.

Γιατί πιστεύεις ότι έφταιγες;

Δημιουργούνται τύψεις χωρίς λογική σε μία γυναίκα που βάλλεται. Σκέφτεται αυτό που μπορεί να πει και η κοινωνία «Μήπως προκάλεσε;». Γι' αυτό δεν μιλούσαν οι άνθρωποι τόσο καιρό. Τελικά το πώς θα «προκαλέσεις» τον άλλον, που είναι άρρωστος στο μυαλό, δεν έχει σχέση με τα ρούχα, ούτε με την ηλικία. Στις περισσότερες περιπτώσεις συμπάσχω και καταλαβαίνω γιατί κάποιος μπορεί να αντιδράσει ετεροχρονισμένα.

Δείτε εδώ backstage βίντεο από την συνέντευξή της

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί