Τσακώθηκαν Αρναούτογλου - Αντωνίου για το θέμα της συνεπιμέλειας - «Μην πετάγεσαι και λες ό,τι να ναι»

Ο παρουσιαστής τάχθηκε υπέρ, ενώ η σύντροφος του εξέφρασε τις αντιρρήσεις της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τσακώθηκαν Αρναούτογλου - Αντωνίου για το θέμα της συνεπιμέλειας - «Μην πετάγεσαι και λες ό,τι να ναι»

Τσακώθηκαν στον αέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής τους, Γρηγόρης Αρναούτογλου και Νάνσυ Αντωνίου, συζητώντας το θέμα της συνεπιμέλειας των τέκνων. Ο παρουσιαστής τάχθηκε υπέρ, ενώ η σύντροφος του είχε αντιρρήσεις. Bέβαια, να πούμε πως το ζευγάρι είναι πολύ ερωτευμένο.

Τι συνέβη ανάμεσα σε Αρναούτογλου - Αντωνίου

«Η συνεπιμέλεια πέρασε με 156 ψήφους υπέρ και 20 κατά. Ζω για να μάθω ποιοι είναι οι 20 κατά», είπε αρχικά ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με την Νάνσυ Αντωνίου να απαντά: «Θεωρώ ότι ο καθένας πρέπει να έχει την άποψή του».

Τότε, οι τόνοι άρχισαν να ανεβαίνουν με τον παρουσιαστή να σχολιάζει: «Μα δεν μπορεί 200.000 άνδρες να μη μπορούν να δουν τα παιδιά τους εδώ και 15 χρόνια. Θα έπρεπε να χειροκροτήσετε τώρα γι’ αυτό που συμβαίνει»

«Θα χειροκροτήσω όταν το κράτος θα μπει στη διαδικασία να ελέγχει σωστά όλες τις υποθέσεις. Εμένα η λέξη απλά συνεπιμέλεια δεν μου λέει κάτι, επειδή τα έχω ζήσει πάρα πολύ αυτά τα πράγματα, λέω ότι η λέξη από μόνη της δεν λέει κάτι. Αυτή είναι γνώμη μου» του απάντησε και ο Γρηγόρης είπε με έντονο ύφος:

«Τι λέτε τώρα; Έχετε καταλάβει ότι άνθρωποι δεν έχουν δει τα παιδιά τους 7-8 χρόνια; Δεν σου έχει συμβεί. Αυτό που λέει η Νάνσυ είναι θεωρητικό. Εννοείται ότι πρέπει να ελέγξουν ποιος είναι και τι είναι. Αυτά είναι δεδομένα. Δεδομένο δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε να είναι, ότι ο πατέρας να μπορεί να δει το παιδί του με το νόμο, όπως το βλέπει και η μάνα. Συνεπιμέλεια σημαίνει να έχεις τον ίδιο χρόνο, μην πετάγεσαι και λες ό,τι να ναι. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είδαν τα παιδιά τους. Πήγαιναν δικαστικά να δουν τα παιδιά τους και δεν τους τα κατέβαζαν»

Η Νάνσυ επέμεινε στην άποψή της: «Σου λέω ότι μια λέξη δεν αλλάζει κάτι. Για μένα παίζει ρόλο, όταν υπάρχουν προβλήματα να εξετάζονται οι δύο περιπτώσεις σωστά. Δεν είμαι υπέρ της μάνας. Δεν είναι αγώνας δρόμου για μένα»

Και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επέμενε: «Οι ίδιοι οι άνθρωποι να είναι σωστοί, να ξέρουμε ποιο είναι το καλό του παιδιού μας. Να αφήνουμε έξω τους εγωϊσμούς. Το παιδί δεν ήρθε ουναροκατέβατο, υπέστησαν βαρβαρότητα οι άνδρες. Μην λες σε μένα για τις γυναίκες Νάνσυ. Έχω κάνει τεράστιο αγώνα 20 χρόνια πριν για τις γυναίκες, όταν έλεγα πώς φερόντουσαν στα χωριά. Υπήρξε βαρβαρότητα για τους άνδρες, να μην μπορείς να δεις το παιδί σου. Σήμερα έπρεπε να γιορτάζει η πλάση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος δεν χαίρεται με τη συνεπιμέλεια».

156 «ναι» στη συνεπιμέλεια τέκνων

Με την αντιπολίτευση να μη συμφωνεί, αλλά και τις κ. Μαριέττα Γιαννάκου και Ολγα Κεφαλογιάννη να διαφοροποιούνται έως το τέλος, εκφράζοντας τις διαφωνίες τους και την ώρα της ψηφοφορίας, εγκρίθηκε χθες από την εθνική αντιπροσωπεία το νομοθέτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο ρυθμίζονται ζητήματα σχέσεων γονέων – τέκνων, με αιχμή το θέμα της συνεπιμέλειας.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, που διενεργήθηκε έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 156 βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι η Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος έχει 158 μέλη.