Eurovision 2021: Η ανακοίνωση της EBU για τον Ιταλό νικητή και τις φήμες περί χρήσης ναρκωτικών

Η φωτογραφία ντοκουμέντο που δείχνει καθαρά τι συνέβη στο Green Room

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Eurovision 2021: Η ανακοίνωση της EBU για τον Ιταλό νικητή και τις φήμες περί χρήσης ναρκωτικών

Χαμός επικρατεί από το Σάββατο 22/5, όπου η Ιταλία κέρδισε τον φετινό 2021 διαγωνισμό της Eurovision. H στιγμή που ο Damiano David έσκυψε στο τραπεζάκι ξέσπασε φήμες πως έκανε χρήση ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης. Όταν ωστόσο, στην συνέντευξη τύπου ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, ο τραγουδιστής διέψευσε τα σχόλια λέγοντας "δεν κάνω χρήση ναρκωτικών ουσιών".

Μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα το συγκρότημα μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Instagram ανακοίνωσε πως όντως ο Damiano δεν έκανε ναρκωτικά, ενώ είπε πως θα πραγματοποιήσει τοξικολογικές εξετάσεις για να βγει η αλήθεια.

Η EBU μάλιστα, έκανε έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με αυτό το θέμα, όπου αναφέρει πως ο τραγουδιστής, θα υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις, μόλις επιστρέψει στην πατρίδα του.

«Γνωρίζουμε τις εικασίες σχετικά με το πλάνο των Ιταλών νικητών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Green Room χθες το βράδυ. Το συγκρότημα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών και ο εν λόγω τραγουδιστής θα κάνει εθελοντικά τοξικολογικές εξετάσεις, όταν επιστρέψει στο σπίτι του. Αυτό το ζήτησαν οι ίδιοι χθες το βράδυ, αλλά δεν μπόρεσε να διοργανωθεί αμέσως από την EBU.

Το συγκρότημα, η διοίκηση και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας μας, μας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχαν ναρκωτικά στο Green Room και εξήγησαν ότι ένα ποτήρι έσπασε στο τραπέζι τους και καθαριζόταν από τον τραγουδιστή. Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρέθηκε σπασμένο γυαλί μετά από επιτόπιο έλεγχο. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε προσεκτικά τα πλάνα και θα ενημερώσουμε για περαιτέρω εξελίξεις», ανέφερε.

Η φωτογραφία που δείχνει τι ακριβώς έκανε ο Ιταλός τραγουδιστής στην Eurovision 2021

Στο διαδίκτυο ωστόσο, βγήκε μια φωτογραφία όπου φαίνεται καθαρά το σπασμένο ποτήρι που δήλωσε ο Damiano David πως έκανε πιο εκεί για αυτό και έσκυψε στο τραπεζάκι.

Eurovision 2021 Ιταλία νικητές ναρκωτικά

Πράγματα που δεν γνωρίζατε για τους Ιταλούς που κέρδισαν

Τα μέλη του συγκροτήματος (Damiano, Victoria, Thomas και Ethan) γνωρίζονται από το γυμνάσιο, ωστόσο ίδρυσαν την μπάντα μόλις το 2015. Οι τέσσερις τους συνέδεσαν τις μουσικές τους επιρροές από ροκ, ραπ μέχρι ρέγκε και ποπ και δημιούργησαν τους Måneskin! Το όνομά τους σημαίνει “φεγγαροφώς” στα δανέζικα και είναι προς τιμήν της χώρας καταγωγής του μπασίστα τους.

Ο Damiano David, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του ενώ όλο το διαδίκτυο έχει «τρελαθεί» για τα καλά μαζί του.

Όχι τυχαία βέβαια, αφού ο νεαρός ροκάς αποτελεί έναν από τους πολυπόθητους άνδρες στην γειτονική χώρα. Ο ίδιος βέβαια είναι αρραβωνιασμένος εδώ και λίγο καιρό με την Ιταλίδα influencer Giorgia Soleri.