Πέθανε ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Μετά από πολυήμερη νοσηλεία

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πέθανε ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Βαθιά θλίψη έχει σκεπάσει τον κόσμο των επιχειρήσεων καθώς πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστή η είδηση πως ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο επιχειρηματίας και πατέρας των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, που μεταξύ άλλων είναι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ταλαιπωρήθηκε με αρκετά προβλήματα υγείας τις δύο τελευταίες δεκαετίες της ζωής του, ενώ θρήνος έχει ξεσπάσει και για το θάνατο του γνωστού επιχειρηματία, Γιώργου Γιαννάκη.

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ήταν γνωστός για αρκετές επενδύσεις, όπως αυτή στη Χαλυβουργική.

Σε μία από τελευταίες συνεντεύξεις που είχε δώσει, μιλώντας στην Καθημερινή το 2018, είχε σημειώσει για την Χαλυβουργική: «Η ιστορία της Χαλυβουργικής είναι πράγματι αλληλένδετη με την ιστορία της χώρας.

Από το πρώτο εργοστάσιο στην οδό Πειραιώς, όπου φτιάχνονταν σύρματα για καρφιά και πέταλα, μέχρι την ίδρυση του εργοστασίου στην Ελευσίνα και την τοποθέτηση των πρώτων ηλεκτρικών κλιβάνων, η συνδρομή της Χαλυβουργικής στην εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας ιδίως μετά το 1950 είναι καθοριστική, αφού η Ελλάδα είχε δική της παραγωγή σε χάλυβα για όλα τα μικρά και μεγάλα έργα που ξεκίνησαν την δεκαετία του ’50 και άλλαξαν το πρόσωπο της πατρίδας.

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος θάνατος

Από τη δεκαετία του 1960, που ξεκίνησε τη λειτουργία της πρώτης υψικαμίνου μέχρι τη δεκαετία του 1980, η Χαλυβουργική διέθετε τη μοναδική υψικάμινο στη χώρα και αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους εργοδότες στην Ελλάδα. Τα χρόνια αυτά της ακμής, η Χαλυβουργική είχε τεράστιες εξαγωγές και αποτελούσε το κόσμημα της βιομηχανίας στην Ελλάδα, διότι όχι μόνο απασχολούσε πάρα πολλούς υπαλλήλους, αλλά όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία εθεωρούντο από τους ιδιοκτήτες συγγενείς και όχι υπάλληλοι. Ημασταν όλοι μια μεγάλη οικογένεια».