David Damiano: Η σπάνια ασθένεια που αντιμετωπίζει η σύντροφος του, Giorgia Soleri

«Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πως χάνω κάτι από την κανονικότητά μου»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
David Damiano: Η σπάνια ασθένεια που αντιμετωπίζει η σύντροφος του, Giorgia Soleri

Τον απόλυτο πανικό έχει προκαλέσει ο κούκλος νικητής της Eurovision 2021, David Damiano, που μαζί με το συγκρότημα του, Maneskin, έφεραν την πρωτιά στην Ιταλία.

Ο 22χρονος Ιταλός ροκάς έχει κάνει να τον ερωτευτεί όλος ο γυναικείος πληθυσμός, ωστόσο αυτός εδώ και τέσσερα χρόνια είναι ζευγάρι με την κούκλα Giorgia Soleri.

Μάλιστα, τα δύο παιδιά είναι αρραβωνιασμένα και η σχέση τους ξεκίνησε από το 2017, όταν το συγκρότημα κατέκτησε την δεύτερη θέση στο ιταλικό X- Factor.

Λίγα λόγια για την σύντροφο του David Damiano, Giorgia Soleri

Η Giorgia Soleri είναι 25 ετών, κατάγεται από το Μιλάνο, αλλά μετακόμισε στη Ρώμη το 2020. Εργάζεται ως μοντέλο, αλλά και influencer. Στο Instagram έχει περισσότερους από 180 χιλιάδες ακόλουθους.

Η Giorgia Soleri έχει στενό δεσμό με τη μητέρα της, με την οποία εμφανίζεται συχνά στα κοινωνικά δίκτυα και είναι επίσης πολύ ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα των δικαιωμάτων των γυναικών.

H Giorgia Soleri σχολιάστηκε μέσα στην ιταλική βουλή, με αφορμή την ανακοίνωση της ότι πάσχει από χρόνιο πυελικό πόνο, μια «αόρατη ασθένεια», όπως την ονομάζουν πολλοί, η οποία όμως επηρεάζει περίπου το 10% των γυναικών.

Η συγκεκριμένη χρόνια ασθένεια (vulvodynia) επηρεάζει το κατώτερο γυναικείο γεννητικό σύστημα και οφείλεται στην διαταραγμένη ανάπτυξη των μικρών απολήξεων των νεύρων στο επίπεδο του αιδοίου. Οι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν αυτό το επώδυνο σύμπτωμα είναι πολλές και όχι πάντα γνωστές. Από βακτηριακές λοιμώξεις έως γενετική προδιάθεση.

Τα συμπτώματα είναι ποικίλα (ερεθισμός, ξηρότητα, πόνος και άλλα) και συχνά είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η ασθένεια δεν διαγιγνώσκεται πάντα σωστά και πάνω από όλα γρήγορα, όπως κατήγγειλε και η σύντροφος του Damiano David.

Η σύντροφος του Damiano David με ένα κείμενο στο Instagram και με μια φωτογραφία της εξήγησε πώς ακριβώς ένιωθε όταν έμαθε τι ακριβώς έχει.

«Όταν διαγνώσθηκα με αυτή την ασθένεια δεν ήξερα πόσο θα άλλαζε τη ζωή μου. Μεταξύ των πολλών απαγορεύσεων που έπρεπε να αποδεχθώ, ήταν και το να μη φορέσω ξανά εσώρουχα, που δεν ήταν λευκά ή βαμβακερά. Για εμένα αυτό στην αρχή σήμαινε πως θα σταματήσω να νιώθω σέξι ή ελκυστική. Μπορεί να ακούγεται κάπως επιπόλαιο, αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωσα πως χάνω κάτι από την κανονικότητά μου. Αν μου έχει διδάξει κάτι αυτή η ασθένεια, είναι το ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη. Από το «γιατί σε εμένα», πήγα στο επίπεδο της αποδοχής. Πλέον νιώθω σέξι ακόμη και με τα εσώρουχα της γιαγιάς.

Έχω ακούσει πολλά. Το ότι είμαι τρελή, ανήσυχη, λέω ψέματα, μέχρι ότι φοβάμαι το σεξ και ότι πρέπει να αυνανίζομαι περισσότερο. Το χειρότερο κομμάτι της ασθένειας είναι η ακραία μοναξιά στην οποία μπαίνεις, όταν το βιώσεις. Κρίνεσαι από τους γύρω σου και μπορείς να παρεξηγηθείς πολύ εύκολα. Μαθαίνεις να θεωρείς τον πόνο αυτονόητο και απλά συνεχίζεις την καθημερινότητά σου. Δεν φοράς πλέον σφιχτά τζιν, καλσόν, δεν τρως όξινα τρόφιμα, δεν πίνες αλκοόλ, μαθαίνεις να ζεις χωρίς σάκχαρα, χωρίς ξενύχτι. Ακόμη και ο προγραμματισμός των διακοπών σου γίνεται εφιάλτης».

Αρνητικές οι τοξικολογικές εξετάσεις του Damiano David

Μόλις πριν από λίγα λεπτά με μία επίσημη ανακοίνωση, η Eurovision ξεκαθάρισε πως δεν έγινε χρήση ναρκωτικών από τον Ιταλό νικητή του διαγωνισμού Damiano David, μιας και υποβλήθηκε σε σχετικό τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.

«Μετά τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών στο Green Room του μεγάλου τελικού της Eurovision 2021 το Σάββατο 22 Μαΐου, η EBU, όπως ζητήθηκε από την ιταλική αντιπροσωπεία, έκανε μία αναλυτική έρευνε των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου όλου του διαθέσιμου υλικού. Επίσης διενεργήθηκαν τοξικολογικές εξετάσεις εθελοντικά από τον τραγουδιστή των Maneskin, οι οποίες βγήκαν αρνητικές, ενώ το αποτέλεσμα έλεγξε και η EBU.

Δεν χρησιμοποιήθηκαν ναρκωτικά στο Green Room και το θέμα θα πρέπει να θεωρείται λήξαν.

Έχουμε ενοχληθεί που οι ανακριβείς υποθέσεις οδήγησαν στη διασπορά ψευφών ειδήσεων οι οποίες έχουν επισκιάσει το πνεύμα και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, ενώ έχει επηρεάσει άδικα και το συγκρότημα.

Δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στους Maneskin για ακόμα μία φορά και τους ευχόμαστε να έχουν μεγάλη επιτυχία. Ανυπομονούμε για την επόμενη Eurovision στην Ιταλία του χρόνου»