Κατερίνα Λέχου: «Αν έβλεπα τον Γιώργο Κιμούλη στον δρόμο θα...»

«Δεν με βοήθησε η αποκάλυψη για να το ξεπεράσω»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κατερίνα Λέχου: «Αν έβλεπα τον Γιώργο Κιμούλη στον δρόμο θα...»

Καλεσμένη στην εκπομπή του Τάκη Γιαννούτσου και του Θοδωρή Βαμβακάρη, "Αυτός και ο άλλος", βρέθηκε η Κατερίνα Λέχου. Η ηθοποιός μίλησε για όλα! Για την υποκριτική, την καριέρα της, αλλά και το ελληνικό #metoo, όπως και για τον Γιώργο Κιμούλη.

Η εξομολόγηση της Κατερίνας Λέχου για τον Γιώργο Κιμούλη

«Δεν με βοήθησε η αποκάλυψη για να το ξεπεράσω. Με βοήθησε η δουλειά που έχω κάνει πολλά χρόνια πριν. Δεν είχα κανένα λόγο να το ξεφορτωθώ τώρα, για να το ξεπεράσω, για άλλο λόγο το είπα. Το είπα για να βοηθήσω αυτόν τον μηχανισμό. Δεν είχα κάποια ανακούφιση. Το πιο δύσκολο είναι να το ομολογήσεις στον εαυτό σου. Ο πιο δύσκολος κριτής μας είναι ο καθρέφτης μας. Έγινε για έναν συγκεκριμένο σκοπό, για αυτό και το σκέφτηκα αρκετά.

Φυσικά και το είχα πει στους δικούς μας ανθρώπους. Όταν συμβαίνει κάτι και δη μέσα στην ώρα της δουλειάς – που είμαστε τρομερά ευάλωτοι – είναι πολύ δύσκολο να αποκωδικοποιήσεις συμπεριφορές. Όλη αυτή η ιστορία είχε ζητούμενο να μάθουν οι νέοι άνθρωποι ότι τα πράγματα δεν γίνονται έτσι.

Αν έβλεπα τον Γιώργο Κιμούλη στον δρόμο θα τον χαιρετούσα. Τι άλλο; Πάντα τον χαιρετάω και του μιλάω κανονικά. Δεν έχω κάτι. Όχι δεν επικοινώνησε μαζί μου. Σε αυτό το θέμα της λεκτικής και ψυχολογικής βίας, ξεκινάει και από εμάς σε έναν μεγάλο βαθμό. Ο άλλος βλέποντάς μας, βλέπει τις ρωγμές μας, τις αδυναμίες μας και εκεί εισρέει μέσα και κάνει αυτά που κάνει. Δεν τους δικαιολογώ», εξομολογήθηκε η Κατερίνα Λέχου.

Η αποκάλυψη για την εμφάνιση της

«Επικεντρώνονταν στην εμφάνιση μόνο αποκλειστικά, είναι κάτι που το θες αλλά όχι μόνο. Δεν προερχόμουν από αυτό το κλίμα. Είχε κόστος που έκανα πίσω. Πήρα χρόνο να ανδρωθώ όταν ξαναγύρισα», ανέφερε αρχικά.

«Με βοήθησε η δουλειά που έχω κάνει πολλά χρόνια πριν. Δεν είχα λόγο για άλλο λόγο το είπα, δεν το είπα για να ξεφορτωθώ κάτι, το είπα για να βοηθήσω αυτόν τον μηχανισμό», είπε για την εξομολόγηση που είχε κάνει στην Φαίη Σκορδά.

Όσον αφορά την πιο άβολη ερώτηση που έχει δεχτεί κατά καιρούς από τους δημοσιογράφους αποκάλυψε: «Η πιο άβολη ερώτηση που μου έχουν κάνει είναι αν έχω κάνει πλαστική. Κάποια πράγματα είναι… Όπως δεν θα πω σε κάποιον “ξέρεις, είσαι χοντρός”, ή αν του έχουν πέσει τα μαλλιά να πω “έχουν πέσει τα μαλλιά σου”».