Maneskin: Η απαγόρευση που τους κόστισε μετά την νίκη τους στην Eurovision 2021

Ως αποτέλεσμα μετά τις φήμες περί χρήσης ουσιών

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Maneskin: Η απαγόρευση που τους κόστισε μετά την νίκη τους στην Eurovision 2021

Έντονη αναστάτωση έχει προκάλεσει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος που νίκησε την φετινή Eurovision, Damiano David, με τις φήμες που ήθελαν να κάνει χρήση κοκαΐνης στο Green Room.

Οι Maneskin έχουν καταφέρει να προκαλέσουν τον απόλυτο πάταγο με το ξεσηκωτικό ροκ τραγούδι τους, όμως δεν απόλαυσαν τόσο την νίκη τους, μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα επίμαχα πλάνα.

Το πρωί της Τετάρτης, ο δημοσιογράφος Ισίδωρος Φίκαρης αποκάλυψε στην εκπομπή Στη Φωλιά των Κου Κου πως το συγκρότημα χρειάστηκε να ακυρώσει όλες τις συνεντεύξεις που θα έδιναν μετά την Eurovision, προκειμένου να προσταυτούν από τυχόν αμήχανες ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο Ισίδωρος Φικάρης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ο Damiano David είναι πολύ νευριασμένος και στεναχωρημένος με όλο αυτό το πράγμα. Οπότε φοβούνται με το τι μπορεί να πει… Ακόμη και το Voila που έγραψε στα social media, είναι σαν να βάζει λάδι στη φωτιά”.

Αρνητικές οι τοξικολογικές εξετάσεις του Damiano David

Πριν μερικές μέρες, με μία επίσημη ανακοίνωση, η Eurovision ξεκαθάρισε πως δεν έγινε χρήση ναρκωτικών από τον Ιταλό νικητή του διαγωνισμού Damiano David, μιας και υποβλήθηκε σε σχετικό τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.

«Μετά τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών στο Green Room του μεγάλου τελικού της Eurovision 2021 το Σάββατο 22 Μαΐου, η EBU, όπως ζητήθηκε από την ιταλική αντιπροσωπεία, έκανε μία αναλυτική έρευνε των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου όλου του διαθέσιμου υλικού. Επίσης διενεργήθηκαν τοξικολογικές εξετάσεις εθελοντικά από τον τραγουδιστή των Maneskin, οι οποίες βγήκαν αρνητικές, ενώ το αποτέλεσμα έλεγξε και η EBU.

Δεν χρησιμοποιήθηκαν ναρκωτικά στο Green Room και το θέμα θα πρέπει να θεωρείται λήξαν.

Έχουμε ενοχληθεί που οι ανακριβείς υποθέσεις οδήγησαν στη διασπορά ψευφών ειδήσεων οι οποίες έχουν επισκιάσει το πνεύμα και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, ενώ έχει επηρεάσει άδικα και το συγκρότημα.

Δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στους Maneskin για ακόμα μία φορά και τους ευχόμαστε να έχουν μεγάλη επιτυχία. Ανυπομονούμε για την επόμενη Eurovision στην Ιταλία του χρόνου»