Γιάννης Βαρδής: «Με πιάνει το παράπονο που τα παιδιά μου δεν θα τον γνωρίσουν ποτέ τον πατέρα μου»

«Η απώλεια είναι απώλεια, δεν αλλάζει»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γιάννης Βαρδής: «Με πιάνει το παράπονο που τα παιδιά μου δεν θα τον γνωρίσουν ποτέ τον πατέρα μου»

Καλεσμένος στην εκπομπή Πάμε Δανάη βρέθηκε ο αγαπημένος Γιάννης Βαρδής, ο οποίος παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Ο τραγουδιστής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του μια τεράστια καριέρα.

«Δεν έχουμε θέμα να φαίνονται στα social media τώρα αν υπάρχει μια επικινδυνότητα μέσα στα χρόνια, εύχομαι να μην είναι τόσο ακραίο. Μοιραζόμαστε κάποιες ωραίες στιγμές και θέλουμε να φαίνονται τα παιδιά. Έχει αλλάξει η ζωή μου γιατί δεν ήξερα αν θα ήμουν καλός μπαμπάς. Θα μπορούσα να πω πως έχω γεννηθεί για αυτό το πράγμα, αλλά αυτό ήρθε στην πορεία. Πριν έρθουν τα παιδιά στη ζωή μου δεν ήθελα να κάνω παιδιά. Δεν θέλω τα παιδιά μου να ζήσουν λάθη που έχω ζήσει εγώ», είπε αρχικά για την οικογένεια του.

Η εξομολόγηση του Γιάννη Βαρδή για τον πατέρα του

«Η μουσική ήταν κομμάτι της καθημερινότητας μου από την παιδική μου ηλικία. Δεν υπήρχε θαυμασμός υπό αυτή την έννοια για τον πατέρα μου γιατί ήταν κάτι πολύ οικείο για μένα. Εννοείται ότι μεγαλώνοντας άρχισα να θαυμάζω τον άνθρωπο πού είχα δίπλα μου. Ο πατέρας μου ήθελε να κάνει μια συναυλία με όλα του τα τραγούδια και πολλούς καλλιτέχνες αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Ελπίζω να καταφέρω να πραγματοποιήσω την επιθυμία του πατέρα μου γι’ αυτήν τη συναυλία. Τον έχω πολύ ζεστά και όμορφα στο μυαλό μου. Έζησα πολύ όμορφες στιγμές κοντά του και είμαι πάρα πολύ τυχερός που τον έζησα από τα 19 μέχρι τα 40 μου. Τον σκέφτομαι καθημερινά αλλά με τις όμορφες στιγμές του. Πλέον δεν κωλύομαι να βλέπω βιντεάκια του ή να ακούσω τη φωνή του στο ραδιόφωνο, χωρίς να το αλλάξω. Η απώλεια είναι απώλεια, δεν αλλάζει. Με πιάνει το παράπονο που τα παιδιά μου δεν θα τον γνωρίσουν ποτέ».

«Δεν ήθελα να πηγαίνω στο νεκροταφείο»

Ο Γιάννης Βαρδής μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Love it και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε μετά τον θάνατο του πατέρα του, Αντώνη Βαρδή.

Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε επίσης για την σχέση που έχει αναπτύξει με τα δυο του παιδιά ενώ αναφέρθηκε και στην δικαστική διαμάχη με την τελευταία του σύντροφο, Φιλοθέη Μωβ.

“Για μας η καραντίνα ξεκίνησε πολύ πριν τον Μάρτιο του 20 γιατί είχαμε ένα μωρό στο σπίτι, άρα γενικά αποφεύγαμε εξορμήσεις και βόλτες. Είμαι πιο κοντά με τον γιο μου, είναι προσκολλημένος πάνω μου, απλά έχω αναπτύξει μια καλύτερη σχέση με την κόρη μου. Είμαι ενεργός μπαμπάς, ξυπνάμε από πολύ νωρίς και κάνουμε κανονικά τα καθήκοντα της μαμάς και του μπαμπά.

Υπήρχε ένα πολύ μεγάλο διάστημα που δε μπορούσα να βάλω να ακούσω κάποιο τραγούδι του πατέρα μου, ούτε καν τη φωνή του, ούτε να έχω την εικόνα. Έχω περάσει σε ένα άλλο στάδιο και πλέον μου αρέσει πολύ να έχω τις στιγμές αυτές. Δεν ήθελα να πηγαίνω στο νεκροταφείο γιατί δε θέλω να πιστεύω και να αισθάνομαι ότι ο πατέρας μου βρίσκεται εκεί. Θέλω να πιστεύω και να αισθάνομαι ότι βρίσκεται παντού…

Με τη Φιλοθέη Μωβ είχαμε μια δικαστική διαμάχη. Δε νομίζω ότι έχουν τελειώσει αυτά με τη σημασία της λέξης, ότι δηλαδή βάζουμε μια τελεία. Και από τις δυο πλευρές είμαστε σε παύση. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα γίνει κάτι τέτοιο με τον θάνατο του πατέρα μου γιατί είχε δείξει ότι ήταν ένας άνθρωπος πολύ δικός μας, πολύ αγαπημένος. Από τη στιγμή που ήταν δέκα χρόνια μαζί γιατί να θέλει να τον παντρευτεί τρεις μήνες πριν φύγει; Εγώ τον πατέρα μου δεν τον άκουσα ποτέ να λέει ότι θέλει να παντρευτεί τη Φιλοθέη λίγο πριν πεθάνει”.