Όπρα Γουίνφρεϊ: «Ο 19χρονος ξάδερφός μου με βίαζε από τα 9 έως τα 12 μου»

Η αποκάλυψη και για την κακοποιητική συμπεριφορά του συντρόφου της μητέρας της και του παππού της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Όπρα Γουίνφρεϊ: «Ο 19χρονος ξάδερφός μου με βίαζε από τα 9 έως τα 12 μου»

Τους πάντες συγκλόνισε η Όπρα Γουίνφρεϊ, όταν στον αέρα της νέας της εκπομπής με τον πρίγκιπα Χάρι «The Me You Can't See», έκανε μια πολύ προσωπική εξομολόγηση. Η παρουσιάστρια αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα βιασμού από ένα συγγενικό της πρόσωπο, όταν ήταν μόλις 9 ετών κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει ξεπεράσει.

«Στα 9, στα 10, στα 11 και στα 12 με βίασε ο 19χρονος ξάδερφός μου. Δεν ήξερα τι ήταν ο βιασμός και σίγουρα δεν ήξερα τη λέξη, τι ήταν σεξ, πώς γίνονται τα παιδιά, δεν ήξερα καν τι μου συνέβαινε, οπότε το κράτησα μυστικό», είπε δακρυσμένη στην κάμερα της εκπομπής.

Μάλιστα τόνισε πως το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να αποδεχτεί την κατάσταση, ενώ αναφέρει πως τότε μόνο κατάλαβε πως «ένα κορίτσι δεν είναι ασφαλές σε έναν κόσμο γεμάτο άνδρες». Μέχρι και σήμερα υποστηρίζει πως αν τότε είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε κάποιον, να πει τι της συνέβη, τα τραύματά της θα είχαν επουλωθεί μετά από τόσα χρόνια.

Να σημειώσουμε μεταξύ άλλων πως όταν ο πρίγκιπας Χάρι πήγε για πρώτη φορά στην εκπομπή της Όπρα, η παρουσιάστρια πήρε πολλά εκατομμύρια.

Το μαρτύριο για την Όπρα Γουίνφρεϊ δεν σταμάτησε εκεί

Όταν έφυγε από το σπίτι της γιαγιάς της και του παππού της, όπου επίσης πέρασε δύσκολα λόγω του κακοποιητικού προς της γυναίκες παππού της, πήγε να μείνει με την μητέρα της που ζούσε μαζί με τον ανοιχτότερου χρώματος σύντροφό της.

Την πρώτη νύχτα, που πέρασε εκεί, ο άντρας δεν την άφησε καν να μπει στο σπίτι, λόγω του χρώματος του δέρματός της, όπως εξηγεί. «Υπήρχε μία μικρή βεράντα εκτεθειμένη στον δρόμο και έπρεπε να κοιμηθώ σε έναν καναπέ εκεί έξω. Η μητέρα μου δεν διαμαρτυρήθηκε καν για αυτή την απόφαση. Τότε κατάλαβα ότι ήμουν μόνη», περιγράφει η Όπρα Γουίνφρεϊ, ενώ αποκαλύπτει πως από εκείνη την ημέρα και μετά, ο άνδρας την κακοποιούσε συστηματικά, επειδή ήταν πιο σκουρόχρωμη.

Λίγα λόγια για την Όπρα Γουίνφρει

Η Όπρα Γουίνφρεϊ είναι Αμερικανίδα ιδιοκτήτρια και διευθύντρια μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκδότρια περιοδικών, συγγραφέας βιβλίων, τηλεοπτική παραγωγός και ηθοποιός.

Θεωρείται το πιο πλούσιο άτομο στην ιστορία της μελαμψής φυλής των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και η πρώτη σκουρόχρωμη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο.. Παράλληλα είναι η μεγαλύτερη μελαμψή φιλάνθρωπος της Αμερικής

Ακόμη, σύμφωνα με αρκετά μέσα, η Γουίνφρεϊ είναι η γυναίκα με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Το 2013 τιμήθηκε με το "Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας" (η ανώτατη τιμητική διάκριση των Ηνωμένων Πολιτειών που μπορεί να αποδοθεί σε πολίτη) που της απονεμήθηκε από τον τότε πρόεδρο των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα.