Χάρης Ρώμας: «Οι παραβατικές συμπεριφορές και η κατάχρηση εξουσίας με βρίσκουν πάντα αντίθετο»

Η αιχμηρή αναφορά του στις καταγγελίες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Χάρης Ρώμας: «Οι παραβατικές συμπεριφορές και η κατάχρηση εξουσίας με βρίσκουν πάντα αντίθετο»

Ο Χάρης Ρώμας παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Enjoy και την Μαρία Ανδρέου και μίλησε για όλα.

Ο αγαπημένος ηθοποιό αναφέρθηκε στην καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης του, «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» ενώ την ίδια στιγμή μίλησε και για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποιήση, με τον ίδιο πριν λίγο καιρό να αποκαλύπτει το δικό του περιστατικό.

Οι δηλώσεις του Χάρη Ρώμα

Τι έχετε να πείτε για όλα όσα ήρθαν στην επιφάνεια μέσα από το κίνημα #MeToo;

«Ότι οι παραβατικές συμπεριφορές και η κατάχρηση εξουσίας με βρίσκουν πάντα αντίθετο, γιατί εγώ εχω μάθει να αγαπώ τους ανθρώπυς. Στη ζωή μου αυτό που πρεσβεύω είναι ότι όποιος αγαπάει και του έχει δώσει ο θεός δύναμη δεν εκμεταλλεύεται τους συνανθρώπους του, αλλά τους προστατεύει. Η δύναμη στον χαρακτήρα ενός ανθρώπου βρίσκεται στην προστασία και όχι στην εκμετάλλευση».

Αναφορικά με την θεατρική παράσταση, ο Χάρης Ρώμας ανέφερε πως: «Την κωμωδία αυτή των Τσιφόρου – Βασιλειάδη την αγαπούσα από μικρό παιδί. Θυμάμαι ότι ήμουν 10 χρονών αγοράκι και, επειδή είχε τρομερές ατάκες και ευχάριστη δομή και ήταν μια εύθυμη ιστορία, μου άρεσε πολύ. Πρώτα την είχα διαβάσει ως ευθυγράφημα και έπειτα την είχα δει ως ταινία με τα μεγάλα θηρία του κινηματογράφου».

Χάρης Ρώμας για καταγγελίες

«Μιλήσαμε με τον πατέρα μου λίγο πριν πεθάνει! Μου έλεγαν αν γίνεις ηθοποιός γίνε μόνος σου»

Στην εκπομπή After Dark βρέθηκε καλεσμένος ο Χάρης Ρώμας και μίλησε για τους γονείς του, οι οποίοι δεν ήθελαν να γίνει ηθοποιός. Η επιθυμία του αυτή, είχε ως αποτέλεσμα να κάνει να μιλήσει με τον πατέρα του 5 ολόκληρα χρόνια.

«Οι δικοί μου γονείς ήταν κάθετοι, μου έλεγαν αν θέλεις να γίνεις ηθοποιός γίνε μόνος σου. Δούλεψα μπάρμαν και σερβιτόρος κι επιβίωσα ολομόναχος. Έκανα να μιλήσω με τον πατέρα μου πέντε χρόνια για να μπορέσουμε να ξαναμιλήσουμε λίγο πριν πεθάνει. Το κατάλαβε γιατί έπρεπε να αποχαιρετιστούμε. Δούλευα σε μπαρ και κοιμάμαι μέχρι σήμερα μόνο 4 ώρες την ημέρα.

Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης θυμάται ότι όταν έπαιξα στην Πορνογραφία του σπουδαίου Μάνου Χατζηδάκι, δεν ήρθαν να με δουν. Έβγαιναν όλοι οι πρωταγωνιστές από το θέατρο με παρέες, φίλους, γονείς και δεσμούς στην πρεμιέρα κι εγώ ένα παιδί 24 χρονών με ένα λουλούδι που μου είχε στείλει η αδερφή μου, με ένα τριαντάφυλλο. Με ρώτησαν αν περιμένω κάποιον κι είπα όχι αλλά μου έστειλε αυτό το λουλούδι η αδερφή μου. Συγκινούμαι. Από τις συγκινήσεις κι από τον πόνο γεννιέται η τέχνη», είπε ο Χάρης Ρώμας, ο οποίος βλέπει τρελή επιτυχία και ετοιμάζει νέα σειρά.