Κλέλια Ρένεση: «Πόσο αφελής είναι αυτός που κρίνει τις πολιτικές απόψεις μου με γνώμονα το μέγεθος του σουτιέν μου»

Η αυστηρή ανάρτησή της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κλέλια Ρένεση: «Πόσο αφελής είναι αυτός που κρίνει τις πολιτικές απόψεις μου με γνώμονα το μέγεθος του σουτιέν μου»

Με μία ανάρτηση που έκανε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Κλέλια Ρένεση θέλησε να ξεσπάσει για όλους όσους ψάχνουν αφορμή να σχολιάσουν μία καλλιτεχνική έκφραση ή και τις πολιτικές της απόψεις, κρίνοντάς της από την εξωτερική της εμφάνιση.

Η ηθοποιός είναι αρκετά ενεργή στα social media και πολλές φορές επιλέγει να μοιράζεται τις απόψεις της με τους διαδικτυακούς της φίλους, κάτι που έκανε και τώρα.

Η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση

«Ο καλλιτέχνης για να εκφραστεί δεν χρειάζεται να περάσει από καμιά κοινωνική λογοκρισία, ούτε να αναζητήσει την ταυτότητα του παρελθόντος. Δεν ανήκει ούτε στο χθες ούτε στο αύριο ούτε στις προσδοκίες του κοινού. Ανήκει μόνο στη στιγμή αυτή που ο ουρανός σκύβει από πάνω του και τον αγκαλιάζει.

Κανείς δεν σας χρωστάει εξήγηση για τίποτα κ πάρτε το χαμπάρι. Οι πένες στο τραπέζι, το χαρτί λευκό και το όνειρο στη γωνία να σιγοβράζει.

Πόσο μικρός είναι ο μπόμπος που ψάχνει ένα ένα τα στιχάκια του Μιθριδάτη για να βρει ένα “ατόπημα” που θα τον δικαιώσει στη δική του πλάνη, πόσο αφελής είναι αυτός που κρίνει τις πολιτικές απόψεις μου με γνώμονα το μέγεθος του σουτιέν μου και τα ρούχα των ρόλων μου, πόσα χρόνια απύθμενος σκοταδισμός με σημαία την ανημποριά τους.

Τα πόδια σας σέρνονται έξω από τις πόρτες της ζωής και εκλιπαρούν για μια σταλίτσα διψασμένα. Το σθένος σας αρκείται σε δυο αράδες άνανδρου σχολιασμού καθώς τρώτε τα νύχια σας και τα σωθικά σας.

Και για να τελειώνουμε με τα λιγούρια:

Για να καταφέρεις να βγεις μπροστά και να αρθρώσεις λόγο που θα ακουστεί, έχεις πληγιάσει πόδια, έχεις κοπεί στα τρία και έχεις ξαναενωθεί. Και ξέρεις πώς είναι να σε χτυπάει στα μούτρα ο βοριάς.

Ό,τι θέλει θα γράψει ο Μιθριδάτης και καλή σας χώνεψη», έγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Κλέλια Ρένεση ανάρτηση

«Το ένα ανθρώπινο δικαίωμα καταπατείται μετά το άλλο»

Μια συγκλονιστική ανάρτηση έκανε η Κλέλια Ρένεση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, σχολιάζοντας όλα τα θέματα που απασχολούν ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Αφορμή για να κάνει την εν λόγω δημοσίευση, στάθηκε και η δολοφονία του δημοσιογράφου του STAR, Γιώργου Καραϊβάζ.

«Τη σήμερον ημέρα: Το ένα ανθρώπινο δικαίωμα καταπατείται μετά το άλλο. Η χρεοκοπία της μεγαλύτερης μερίδας των Ελλήνων είναι δεδομένη.

Στο τιμόνι του κράτους είναι μια παρέα αλαζόνων που νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι προϊόν και κοιτάνε κατά πού θα την πρωτοπουλήσουν ενώ το κόμμα τους χρωστάει πολλά λεφτάκια σε όλους μας.

Παιδεραστές κυκλοφορούν ελεύθεροι λόγω “παραγραφής” ή πιάνονται αφού μάθουν τις δράσεις τους ακόμα και οι πέτρες (με απόκρυψη στοιχείων βεβαίως).

Δημοσιογράφοι δολοφονούνται γιατί είναι έτοιμοι να κατονομάσουν δολοφόνους.

Άνθρωποι πεθαίνουν στους διαδρόμους και τα υπόγεια νοσοκομείων χωρίς φαΐ και νερό και αλλαγή σακουλάκι καθετήρα πολλές φορές και 12 ώρες (μετράμε ήδη 4 θανάτους από σηψαιμία επειδή μπλόκαραν καθετήρες και δεν υπήρχε νοσηλευτικό προσωπικό να φροντίσει το θέμα). Και όταν κάποιος γιατρός βγαίνει να τα καταγγείλει αμέσως απολύεται, αποσιωπείται.

Οι μετανάστες των στρατοπέδων συγκέντρωσης, αυτά τα πλάσματα της βροντής της Οικουμένης, αυτοκτονούν ο ένας μετά τον άλλον ως ύστατη πράξη λύτρωσης.

Τα παιδιά και η νεολαία έχουν αποχαυνωθεί σε μια οθόνη, σκοτώνοντας μέρα με τη μέρα όλη τη φαντασία, το σθένος και τη δύναμη που τους τροφοδοτεί η ηλικία τους.

Οι ηλικιωμένοι, οι ΑΜΕΑ είναι μια πληγή που δεν περιγράφεται με την τόση πολιτική και κοινωνική αδιαφορία.

Το κράτος μέσα σε αυτό το αλαλούμ μας παροτρύνει να βάλουμε τα καλά μας γιατί στο χωριό έρχονται τουρίστες.

Μπορώ να γράφω για μέρες δυστυχώς.

Ένα θέλω να μας θυμίσω. Όλοι αυτοί που μας έφτασαν ως εδώ είναι το 1% του πληθυσμού μας. Εμείς είμαστε το 99%.

Ναι έχουν τα μέσα, ναι είναι δυνατοί, ναι έχουν τους μηχανισμούς. Αλλά εμείς είμαστε το 99% του πληθυσμού μας.

Αυτό σημαίνει ότι αν θέλουμε μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα, φίλοι. Τον νου μας».

Κλέλια Ρένεση ανάρτηση Instagram