Άννα Φόνσου: «Κάθε μέρα παίρνω την Αλίκη Βουγιουκλάκη τηλέφωνο από συνήθεια»

Συγκίνησε με την εξομολόγησή της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Άννα Φόνσου: «Κάθε μέρα παίρνω την Αλίκη Βουγιουκλάκη τηλέφωνο από συνήθεια»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η Άννα Φόνσου στην εκπομπή Πάμε Δανάη, η οποία μίλησε για τη φιλία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και για το πόσο πολύ της λείπει η αγαπημένη ηθοποιός.

Η Άννα Φόνσου, που πρόσφατα μίλησε για τις δύσκολες ώρες που περνάει ο ηθοποιός Θάνος Μαρτίνος, εξήγησε πως καθημερινά παίρνει από συνήθεια τηλέφωνο την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Οι δηλώσεις της Άννας Φόνσου για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Επειδή πλήττω αλλάζω τα μαλλιά μου, αλλά τα μυαλά μου δεν μπορώ να τα αλλάξω. Από τότε που γεννήθηκα πρόσεχα την εμφάνισή μου. Ποτέ δεν υπηρέτησα τον όρο σταρ. Ο τρόπος που ζω μόνο οι σταρ δεν ζουν έτσι. Οι παραγωγοί μας ήθελαν τσακωμένες με την Αλίκη. Η Βουγιουκλάκη ήταν η καλύτερή μου φίλη. Δεν μοιάζαμε με την Αλίκη αν και την ξεσήκωνα. Πρώτα ξεσήκωνα την Μπριζίτ Μπαρντό και μετά τη Βουγιουκλάκη. Μου λείπει η Αλίκη, κάθε μέρα την παίρνω τηλέφωνο στις 4 από συνήθεια».

Σχετικά με το κίνημα #metoo, ανέφερε: «Εγώ βγήκα 14 ετών στη δουλειά δεν μου έτυχε κάτι. Ευτυχώς που έγινε αυτό με το metoo μήπως καθαρίσει το επάγγελμα μας. Είναι άκαιρο που μίλησε η Βάνα Μπάρμπα τώρα που είναι τα δικαστήρια».

Όσο για την αξία του έρωτα και της συντροφικότητας, η Άννα Φόνσου τόνισε: «Χορτασμένη δεν θα νιώσω ποτέ παρά μόνο όταν θα πάω στον άλλο κόσμο. Αν δεν έχανα τους δικούς μου τόσο ξαφνικά θα έλεγα ότι η ζωή μου φέρθηκε πολύ καλά. Κανείς δεν θα με δεχτεί εμένα με τέτοιες έγνοιες που έχω. Δεν πίστεψα ποτέ στην συντροφικότητα. Είναι ωραίο να είσαι ερωτευμένη με έναν άντρα. Όλα τα έκανα, και έκλαψα και έπεσα στα πατώματα για έναν άντρα. Ο έρωτας δεν είναι κόπια. Όταν ερωτεύεσαι κανείς παράλογα πράγματα αλλιώς δεν είσαι ερωτευμένη».

«Της έκοψε το φόρεμα και άρχισε να κλαίει γοερά»

Καλεσμένος στο Πρωινό βρέθηκε ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος αποκάλυψε και μια άγνωστη ιστορία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στα γυρίσματα της ταινίας «Υπολοχαγός Νατάσα».

«Αυτά μου τα έχει πει ο Νίκος Φώσκολος όταν έγραψα τη βιογραφία του, δεν μου το είχε πει η Αλίκη. Ο Φώσκολος δεν ήθελε να κάνει ταινία με την Αλίκη γιατί η Αλίκη είχε άποψη στο σενάριο, στον τρόπο που γύριζαν, στα κοντινά, στα μακρινά, σε όλα. Οπότε, είπε ο Φώσκολος ότι “για να κάνω ταινία με τη Βουγιουκλάκη πρέπει εγώ να κάνω αυτό που θέλω” και η Αλίκη του είπε “βεβαίως, αφήνομαι στα χέρια σου”. Ο τίτλος ήταν “Υπολοχαγός Ναυσικά” και δεν της άρεσε, οπότε η ίδια ζήτησε να γίνει “Υπολοχαγός Νατάσα”», αποκάλυψε αρχικά.

Και συνέχισε: «Έρχεται, λοιπόν, η στιγμή του γυρίσματος. Της είπε να φέρει το πιο απλό φόρεμα που είχε. Και την άλλη μέρα πάει η Αλίκη με ένα απλό φόρεμα μεν, αλλά ολομέταξο δε, ακριβό φόρεμα. Της λέει “Αλίκη μου, δεν είναι απλό φόρεμα”, του απαντάει “απλό είναι”. Δένουν την Αλίκη και πάει ο Φώσκολος με ένα ψαλίδι και αρχίζει και της κόβει το φόρεμα, παίρνει και λάσπες από κάτω και την κάνει χάλια. Η Αλίκη, λοιπόν, άρχισε να κλαίει γοερά και να φωνάζει “όχι το μεταξωτό μου φόρεμα” και εκείνος λέει “πάμε κάμερα παιδιά, τώρα που κλαίει η Αλίκη”». Να σημειώσουμε πως πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή ο αδερφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη.