Τάσος Μπερδέσης: Η κατάθεση της συντρόφου του ρίχνει φως στην υπόθεση

Όλα όσα αποκάλυψε ο κολλητός του στο Live News

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τάσος Μπερδέσης: Η κατάθεση της συντρόφου του ρίχνει φως στην υπόθεση

Οι Αρχές συνεχίζουν να προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση του Τάσου Μπερδέση και όπως όλα δείχνουν «κλειδί» αποτελεί η κατάθεση της συντρόφου του που γνωρίζει πολλά για τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Η κατάθεση που αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση του Τάσου Μπερδέση

Η Ελισάβετ Καρυπίδου, η οποία ήταν συντετριμμένη στην κηδεία του, αναμφισβήτητα, είναι ο άνθρωπος ο οποίος μπορεί να περιγράψει με τις περισσότερες λεπτομέρειες τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του Τάσου Μπερδέση. Η κατάθεσή της, δεν αποκλείεται να φωτισει σημεία που παραμένουν θολά και να προσφέρει πληροφορίες οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν τις έρευνες στα σωστά μονοπάτια.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της ασφάλειας, συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής όπου έγινε η εκτέλεση, σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το σημείο της δολοφονίας έξω από το προπονητήριο της Βάρης.

Βιντεοληπτικό υλικό το οποίο καλούνται να αναλύσουν και να αξιολογήσουν εξονυχιστικά, προκειμένου να καταλήξουν στο εάν τα ευρήματά τους έχουν ή όχι σχέση με την υπόθεση. Κύριο μέλημά τους, να εντοπιστεί το όχημα των δραστών, γι’ αυτό και εξετάζουν πρόσφατες δηλώσεις κλοπών οχημάτων του τύπου που περιέγραψαν αυτόπτες, ενώ παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και οι χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Οι Αρχές εξετάζουν στοιχεία και από τις τελευταίες του δουλειές ως ασφάλεια σε πρόσωπα, ενώ ελέγχεται και η πληροφορία ότι έξι μήνες πριν την εκδήλωση της πανδημίας και το κλείσιμο των καταστημάτων, ο Μπερδέσης είχε έρθει σε ρήξη με πρόσωπα που είχαν απασχολήσει για υποθέσεις εκβίασης και προστασίας στην Πάτρα και είχε ξυλοκοπήσει έναν από αυτούς.

Ο Θοδωρή Ριτζάκης, στενός φίλος του πυγμάχου, μίλησε στην εκπομπή Live News για την δολοφονία του φίλου του.

«Τον Τάσο τον γνώρισα μέσα από τον αθλητισμό και ανεξάρτητα από το παρελθόν που είχε, τα τελευταία δύο χρόνια είχε αποκοπεί από κάποια τέτοια δραστηριότητα. Κάποιους που έχει τόσο υψηλούς στόχους και ασχολείται επαγγελματικά με αυτό το άθλημα δεν έχει χρόνο για άλλα μπλεξίματα» ανέφερε ο φίλος του.

Ο κ. Ριτζάκης τόνισε ότι: «Μέσα από τον αθλητισμό ο Τάσος προσπαθούσε να βρει μια διέξοδο. Προσπαθούσε να βρει δουλειές ως γυμναστής. Δεν ξέρω τι παρελθόν τον κυνηγούσε».

Σε άσχημη κατάσταση η μητέρα του στο τρισάγιό του

Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε τρισάγιο για τον θάνατο του Τάσου Μπερδέση, με τη μητέρα του να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση για τον ξαφνικό χαμό του γιου της.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων του συνεχίζεται ενώ την ίδια στιγμή συγγενείς και φίλοι προσπαθούν να διαχειριστούν όλα όσα έγιναν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star και η Κωνσταντίνα Τσεγγενέ, σήμερα Τετάρτη έγινε τρισάγιο για τις τρεις ημέρες από το θάνατο του Τάσου Μπερδέση. Τραγική φιγούρα η μητέρα του άτυχου πυγμάχου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς φωνάζοντας το όνομα του παιδιού της.