Κυριάκος Μητσοτάκης: Το συγκινητικό μήνυμα για τα γενέθλια της κόρης του

Η υπέροχη φωτογραφία από το μαιευτήριο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το συγκινητικό μήνυμα για τα γενέθλια της κόρης του

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να στείλει τις τρυφερές ευχές του στην κόρη του που έχει σήμερα τα γενέθλιά της και κλείνει τα 24 χρόνια της.

Ο πρωθυπουργός, που πριν λίγες μέρες ευχήθηκε και στον γιο του, αποφάσισε να ανεβάσει μία φωτογραφία από τη μέρα που γεννήθηκε και της ευχήθηκε με τον πιο υπέροχο τρόπο λέγοντας χαρακτηριστικά πως του άλλαξε τη ζωή.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα γενέθλια της κόρης του

«Πριν από 24 χρόνια μας άλλαξες τη ζωή! Χρόνια πολλά Σοφάκι!», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και δημοσίευσε τη φωτογραφία αγκαλιά με την κόρη του.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η παράκλησή του για τα ζώα συντροφιάς

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να κάνει μία δημόσια παράκληση μέσα από την οποία καλούσε τον κόσμο να υιοθετήσει ζώα συντροφιάς.

Ο ίδιος πριν από λίγο καιρό είχε πάρει την απόφαση να υιοθετήσει ένα αδέσποτο σκυλάκι. Το αξιολάτρευτο σκυλάκι, κάνει τις βόλτες του στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο και απολαμβάνει από όλους χάδια και παιχνίδια, λαμβάνοντας όλη την αγάπη που δεν κατάφερε να έχει κουτάβι.

«Είναι καιρός η Ελλάδα να κάνει γενναία βήματα μπροστά στην προστασία των μικρών μας φίλων», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, το οποίο τίθεται την Παρασκευή, 7 Μαΐου, σε διαβούλευση.

Όπως εξήγησε μερικά από αυτά είναι η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, η ενίσχυση της υιοθεσίας, η προστασία από κακοποίηση, διασφάλιση της ευζωίας τους. «Αυτοί είναι μερικοί από τους πολλούς στόχους του νέου νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς», κατέληξε.

Όσα πρέπει να ξέρεις πριν υιοθετήσεις ένα σκυλάκι

Η υιοθεσία σκύλου είναι ένα υπέροχο πράγμα! Αφενός θα δώσεις αγάπη και ένα σπίτι σ’ ένα σκυλάκι που έχει ανάγκη κι αφετέρου θα κάνεις τη δική σου ζωή καλύτερη!

Παρόλα αυτά, η υιοθεσία ενός σκύλου δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις βιαστικά. Πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά εάν είσαι έτοιμος για όλα αυτά που πρόκειται να ζήσεις εσύ και το κατοικίδιο που θα επιλέξεις ώστε να κάνεις όσο το δυνατό λιγότερα λάθη.

Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθεσία σκύλου

  • Προτίμησε να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι από κάποια αξιόπιστη οργάνωση, η οποία θα διασφαλίσει ότι έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι ιατρικοί έλεγχοι και τα εμβόλια, ενώ εάν αντιμετωπίζει κάποια ασθένεια λαμβάνει την κατάλληλη θεραπεία.
  • Οι φιλοζωικές οργανώσεις είναι εκεί για σένα, ακόμα και μετά την υιοθεσία του σκύλου. Θα σου παρέχουν πολύτιμες συμβουλές καθόλη τη διάρκεια της ζωής του, ενώ εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα και δεν μπορείς να τον κρατήσεις, θα αναλάβουν να του βρουν ένα καινούριο σπίτι.
  • Μπορείς να ζητήσεις απ’ την οργάνωση πληροφορίες για το ιστορικό του σκύλου, ώστε να διαλέξεις ένα κατοικίδιο που θα μπορέσει να προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής σου.
  • Εάν υιοθετήσεις έναν ενήλικο σκύλο να είσαι προετοιμασμένος ότι θα έχει διαμορφώσει ήδη την προσωπικότητά του, θα ξέρει μερικές βασικές εντολές και θα έχει συνηθίσει σ’ ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε αντίθεση με τα κουτάβια, τα οποία θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους μαζί σου. Οι ενήλικοι σκύλοι είναι πιο ήρεμοι ενώ τα κουτάβια είναι πιο ενεργητικά με μεγαλύτερη ένταση!