Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ξέσπασε η Ζέτα Δούκα - «Μειώνει τις ποινές στον ομαδικό βιασμό και...»

Η ανάρτηση για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα σχετικά με το θέμα του βιασμού

Ξέσπασε η Ζέτα Δούκα - «Μειώνει τις ποινές στον ομαδικό βιασμό και...»
News 10.06.2021 16:04
Από Ελένη Ζουγανέλη

Η Ζέτα Δούκα, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η επιτροπή πρότεινε αλλαγές στον ποινικό κώδικα σχετικά με το θέμα του βιασμού, δεν έκρυψε την ενόχλησή της και αναρτώντας ένα βίντεο στο προφίλ της στο Instagram, ξέσπασε.

Η ίδια είναι από τους καλλιτέχνες που στηρίζουν ενεργά το ελληνικό κίνημα #metoo, ενώ, κατήγγειλε δημόσια τον Κιμούλη πως την έβρισε και την κλώτσησε στο θέατρο.

Η ανάρτηση της Ζέτας Δούκα για τον ποινικό κώδικα σχετικά με τον βιασμό

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως από χθες, εφόσον ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ευσταθούν, φαίνεται ότι η νομιμοπαρασκευαστική επιτροπή, που προτείνει τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, που τις επόμενες ημέρες στη Βουλή προς ψήφιση, απαλείφει το στοιχείο της συναίνεσης από τον ορισμό του βιασμού, καθώς και μειώνει τις ποινές στον ομαδικό βιασμό.

Όπως καταλαβαίνεται και επαναλαμβάνω, αν αυτά τα δημοσιεύματα ευσταθούν, αυτές οι αλλαγές μας πάνε πίσω και όχι μπροστά, ιδιαίτερα στη μετά #metoo εποχή, που πολλοί άνθρωποι βρήκαν και έσπασαν το φαύλο κύκλο της σιωπής και ομολόγησαν την κακοποίησή τους.

Με τη Σοφία Μπεκατώρου έχουμε ξεκινήσει ένα petition, θα ήθελα όλοι να μπείτε και να ψηφίσετε και να το κοινοποιήσετε όπου μπορείτε. Η αλλαγή που περιμένουμε για μια καλύτερη κοινωνία είναι στα χέρια μας. Πάμε, λοιπόν, όλοι μαζί!».

«Μετά από όλα όσα κατήγγειλα, ο Γιώργος Κιμούλης...»

Η Ζέτα Δούκα μίλησε στην κάμερα του Πρωινού και την Φαίη Σκορδά και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Γιώργο Κιμούλη.

«Από τη μία χαίρομαι αφάνταστα για την πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική κοινωνία να αλλάξει σελίδα και ο φόβος να περάσει στην αντίπερα όχθη, να μη φοβούνται τα θύματα αλλά αυτοί που έχουν διαπράξει τις πράξεις που πρέπει να διώκονται ποινικά. Από την άλλη, στενοχωριέμαι τόσο πολύ γιατί ξέρω ότι χρειάζεται μια διαδρομή πολύ βαριά σε επίπεδο ψυχολογίας…

Όταν έγινε η δική μου αποκάλυψη, τον πρώτο καιρό ήμουν σαν θηρίο στο κλουβί. Συναισθηματικά, με εξουθένωσε, γι’ αυτό και πέρασα και κορωνοϊό. Πέρασα κορωνοϊό πολύ δύσκολα μέσα στον Φεβρουάριο, με τρομερά συμπτώματα.

Με ρωτούσε η κόρη μου «τι είναι αυτό το όνομα που λες συνέχεια» και λέω «αγάπη μου είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει κάνει κακά πράγματα και σε μένα και σε άλλους ανθρώπους».

Αμέσως μετά, η Φαίη Σκορδά την ρώτησε: «Μετά από αυτά που έγιναν, ο Γιώργος Κιμούλης επικοινώνησε μαζί σου;» με την Ζέτα Δούκα να απαντά: «Όχι. Δεν περίμενα να επικοινωνήσει. Θα ήθελα από όλους να ακουστεί μια συγγνώμη. Μια συγγνώμη που μπορείς να καταλάβεις ότι βγαίνει από ειλικρινή μεταμέλεια, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη. Οι άνθρωποι που έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν σε πολύ μεγάλο μέρος της ζωής τους συγκεκριμένα πράγματα με συγκεκριμένο μοτίβο σε πάρα πολλούς ανθρώπους, δεν ξέρω αν υπάρχει συνείδηση για να ζητήσουν συγγνώμη.

Έχουμε αποφασίσει με τη Σοφία Μπεκατώρου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας άτυπα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε επίπεδο δικαιοσύνης και εκπαίδευσης».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ζέτα Δούκα για Μενδώνη: «Παγκόσμια ημέρα κωλοτούμπας, να δούμε πόσο ακόμα θα τραβήξει η παρωδία»

Ζέτα Δούκα: «Δε θα ξεχάσω ποτέ το αίσθημα του πανικού και της αμφιβολίας που με κατέκλυζαν»

Share