Συγκλονίζει η Βίκυ Μαϊδάνογλου: «Κατέληξα να ουρλιάζω, βρίζοντάς τον και απειλώντας τον με τη μολυβοθήκη»

Η εξομολόγηση για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συγκλονίζει η Βίκυ Μαϊδάνογλου: «Κατέληξα να ουρλιάζω, βρίζοντάς τον και απειλώντας τον με τη μολυβοθήκη»

Συγκλόνισε η ηθοποιός Βίκυ Μαϊδανόγλου, η οποία σε πρόσφατη συνέντευξη της, μίλησε για την σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί από σκηνοθέτη. Η ίδια, έφτασε σε σημείο να τον απειλεί, βάζοντας τον στην θέση του.

Η εξομολόγηση της Βίκυς Μαϊδανόγλου

Έχεις βιώσει κάτι παρόμοιο;

«Έχω βιώσει αρκετά ακραία σκηνικά σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που ζω και εργάζομαι στην Αθήνα. Πάντα αντιδρούσα σε κακοποιητικές συμπεριφορές, είτε σεξουαλικής, είτε οποιασδήποτε άλλης φύσης. Δε χρειάζεται να δώσεις το περιβόητο "δικαίωμα" για να εισβάλει κάποιος στον προσωπικό σου χώρο ή να σου συμβεί μια παρεμβατική συμπεριφορά, θυμάμαι στα δε­καεννιά μου, που βρισκόμουν στον χώρο ενός σκηνοθέτη που έκανε ακρόαση για τη νέα του δουλειά.

Ζούσα στη Θεσσαλονίκη ακόμη, οπότε κρατήσαμε μια επικοινωνία δύο μηνών περίπου, όπου βρεθήκαμε δύο φορές από κοντά. Μου ζήτησε να κάνω διάφορες πράξεις σεξουαλικής φύσεως στις οποίες δεν ενέδωσα και με έφερε σε αμηχανία. Την τρίτη φορά πήγα στον χώρο του μαζί με μια άλλη κοπέλα που της είχε φερθεί εξίσου απαίσια και τον βάλαμε στη θέση του. Κατέληξα να ουρλιάζω, βρίζοντάς τον και απειλώντας τον με τη μολυβοθήκη του γραφείου του στο χέρι μου, έτοιμη να του τη φέρω στο κεφάλι.

Δεν βγήκα ποτέ να τον καταγγείλω δημόσια, διότι λίγο αργότερα από αυτό το σκηνικό, αρρώστησε και βρίσκεται πια εκτός του χώρου. Έκανα κάτι που δεν έκανε εκείνος, τον σεβάστηκα. Πέρα από αυτό, θεωρώ πως αν μου συνέβαινε τώρα, ενδε­χομένου να έπραττα διαφορετικά. Δεν φανταζό­μαστε πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο κορίτσι να καταγγείλει έναν μεγάλης ηλικίας και φτασμένο "άνθρωπο" για κάτι τέτοιο», είπε στο My Tv.

Βίκυ Μαϊδάνογλου σεξουαλική παρενόχληση

Λίγα λόγια για την ηθοποιό Βίκυ Μαϊδανόγλου

«Ονομάζομαι Μαϊδάνογλου Βίκυ,είμαι 21 ετών ,γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σέρρες και αποφοίτησα από τη Δραματική σχολή Ίασμος Βασίλης Διαμαντόπουλος στη Θεσσαλονίκη. Εκεί κατάφερα να ασχοληθώ με τον κινηματογράφο συμμετέχοντας σεταινίες μικρού και μεγάλου μήκους ,καθώς και σε βίντεοκλίπ. Φέτος από τέλη Αυγούστου ζω στην Αθήνα.Το ξεκίνημα μου, στον καλλιτεχνικό τομέα δεν ήταν καθόλου εύκολο ,καθώς εκτός από δύο φίλους δεν είχα κάποιον γνωστό που να ασχολείται με το χώρο.

Έτσι έπρεπε να εμπιστευτώ τις δυνάμεις μου και χτυπόντας όσες πόρτες βρέθηκαν μπροστά μου,να καταφέρω να κάνω μια αρχή. Κατάφερα λοιπόν να βρίσκομαι στον Πολυχώρο Αθηναϊς στην παιδική παράσταση “Μια πόλη ,μα ποια πόλη” του Γιώργου Κωνσταντινίδη σε σκηνοθεσία Ελισάβετ Θεοδώρου,όπου είπαμε ναι στην αγάπη και στις τέχνες και όχι στον πόλεμο», είπε αναφέρει μεταξύ άλλων στην συνέντευξη της στο likewoman.gr.