Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Ξέσπασε η Μπάγια Αντωνοπούλου - «Ζήτησα να αποσυρθεί άμεσα το βίντεο μου»

Η ανάρτηση στο Instagram μετά το σάλο

Ξέσπασε η Μπάγια Αντωνοπούλου - «Ζήτησα να αποσυρθεί άμεσα το βίντεο μου»
News 13.06.2021 10:49
Από Ελένη Ζουγανέλη

Και η Μπάγια Αντωνοπούλου ήταν ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην καμπάνια που έγινε με αφορμή το συνέδριο “Γονιμότητας”. Το προωθητικό βίντεο της καμπάνιας ωστόσο θεωρήθηκε προσβλητικό και σεξιστικό για τις γυναίκες και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο σάλο σε εκπομπές και διαδίκτυο.

Η δημοσιογράφος λοιπόν, ξεσπώντας μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αποκάλυψε πως ζήτησε να αποσυρθεί η δικιά της συμμετοχή. Ενώ, κόλαφος είναι και η μακροσκελής ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη.

Η ανάρτηση της Μπάγιας Αντωνοπούλου για το συνέδριο “Γονιμότητας"

«Πριν λίγο καιρό μου ζητήθηκε να συμμετάσχω στην προώθηση για το #συνεδριο γονιμότητας.
Και πραγματικά, το έκανα με μεγάλη χαρά, γιατί πιστεύω ότι η ενημέρωση σε θέματα τόσο σοβαρά όπως η υπογονιμότητα πρέπει να στηρίζεται με κάθε τρόπο.

Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ότι η συγκεκριμένη δράση θα προωθηθεί μέσω ενός προσβλητικού σποτ για το γυναικείο φύλο. Δεν ξέρω αν θα μπορώ αργότερα να κάνω παιδιά ή αν θα θέλω αργότερα να κάνω παιδιά.

Ξέρω όμως πως δεν θέλω να συμμετέχω σε κάτι που «αναπαράγει» ενοχικά συναισθήματα και στερεοτυπικές αναφορές.

Ζήτησα να αποσυρθεί άμεσα το βίντεο μου»

Αυτό είναι το προωθητικό βίντεο της καμπάνιας για το συνέδριο “Γονιμότητας”

Στο εν λόγω βίντεο - διαφημιστικό σποτ, η γυναίκα παρουσιάζεται ως ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας με επιπτώσεις στη «δημοσιονομική» πολιτική μιας χώρας, χωρίς το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης. Την ώρα που προσπαθούμε να πάμε μπροστά, η κίνηση αυτή μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω.

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. "Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;". Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. "Τι έχω κάνει λάθος;". Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται στο διαφημιστικό σποτ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

"Καρφιά" Αντωνοπούλου για Παπαδάκη - «Στην αρχή έλεγαν “έλα με το μοντέλο, καλή είναι για..."»

Μπάγια Αντωνοπούλου: «Έμεινα άνεργη λόγω απαράδεκτης συμπεριφοράς που δεν επέτρεψα να δεχθώ»

Share