Κρίστιαν Έρικσεν: Το πρώτο μήνυμα μέσα από το νοσοκομείο

Εξελίξεις με την υγεία του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κρίστιαν Έρικσεν: Το πρώτο μήνυμα μέσα από το νοσοκομείο

Δανός χαφ Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος κατέρρευσε στον αγώνα με τη Φινλανδία, με τον γιατρό που έφτασε πρώτος στο σημείο να αναφέρει πως πέθανε για λίγα λεπτά και επανήλθε, έστειλε το πρώτο του μήνυμα μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Το μήνυμα του έστειλε μέσω του ατζέντη και φίλου του, Μάρτιν Σουτς, ο οποίος στην συνέχεια τις μετέφερε στην Gazzetta dello Sport.

Οι πρώτες δηλώσεις του Κρίστιαν Έρικσεν

«Μιλήσαμε το πρωί (σ.σ. της Κυριακής). Γελούσε και ήταν σε καλή διάθεση. Αυτό είναι αισιόδοξο. Όλοι θέλουμε να καταλάβουμε τι του συνέβη, όπως και ο ίδιος. Οι γιατροί τον υποβάλλουν σε εξονυχιστικές εξετάσεις και θα χρειαστεί χρόνο», τόνισε.

«Είναι πολύ χαρούμενος γιατί κατάλαβε πόση πολλή αγάπη δέχτηκε από όλο τον κόσμο. Ειδικά τον συγκίνησαν τα μηνύματα της Ίντερ και των φιλάθλων της. Ο Κρίστιαν δεν τα παρατά και ο ίδιος μαζί με την οικογένειά του ευχαριστούν τους πάντες για την συμπαράσταση», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Τώρα θα πρέπει να ξεκουραστεί. Έχει δίπλα του τη σύζυγό του και τους γονείς του. Θα μείνει στο νοσοκομείο τη Δευτέρα, ίσως και την Τρίτη. Θέλει όμως να είναι δίπλα στους συμπαίκτες του στον αγώνα με το Βέλγιο την Πέμπτη».

Αυτός είναι ο άνθρωπος που του έσωσε τη ζωή

Μέχρι να φτάσουν ωστόσο, σωτήρια αποδείχθηκε η αντίδραση του αρχηγού της εθνικής ομάδας της Δανίας Σιμόν Κιάερ για τη ζωή του. Όπως μεταφέρουν τα δανέζικα ΜΜΕ, πριν καν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο το ιατρικό επιτελείο, ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες συμπαίκτη του.

Ο αρχηγός αμέσως πλησίασε τον Έρικσεν που είχε πέσει με το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο.Του άνοιξε το στόμα και κράτησε τη γλώσσα του με το ένα χέρι και με το άλλο ξεκίνησε να κάνει μασάζ στο στήθος του.

Αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα ήταν τα πιο καθοριστικά για τη σωτηρία του διεθνούς άσου, καθώς μπόρεσε να κρατηθεί ζωντανός στο διάστημα που δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε αναπνοή.

Κρίστιαν Έρικσεν Δανία κατάρρευση υγεία