Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Παύλο Χαϊκάλη

Αποφασίζεται σήμερα το μέλλον τους

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Παύλο Χαϊκάλη

Το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ συνεδριάζει σήμερα για να αποφασισθούν οι ποινές που θα επιβάλει στους ηθοποιούς, Πέτρο Φιλιππίδη και Παύλο Χαϊκάλη, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες από γυναίκες ηθοποιούς που φέρονται να έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές, από τους εν λόγω καλλιτέχνες.

Το σωματείο εξετάζει αν οι καταγγελλόμενες πράξεις όντως τελέστηκαν και όχι σε ποιο χρόνο έγιναν τα περιστατικά των παρενοχλήσεων.

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΗ για Φιλιππίδη - Χαϊκάλη

«Βρισκόμαστε στην τελική διαδικασία. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τις υποθέσεις καταγγελιών κατά κατά Φιλιππίδη και Χαϊκάλη. Θα έρθουν οι δικηγόροι τους, είτε οι ίδιοι, είτε οι μάρτυρες που επιθυμούν να καταθέσουν υπέρ τους, θα καταθέσουν και μετά θα αποσυρθούμε για να αποφασίσουμε. βρισκόμαστε στο σημείο εκείνο που μας ρωτάτε όλοι εδώ και μήνες ‘πότε θα έρθει εκείνη η μέρα’. Να τώρα που έφτασε εκείνη η μέρα» δήλωσε στη Real News ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας.

Πέτρος Φιλιππίδης Παύλο Χαϊκάλης καταγγελίες

«Θα ξεκινήσει η διαδικασία για την κάθε υπόθεση. Θα κάνει την εισήγησή του το αρμόδιο μέλος που ως εισηγητής έχει αναλάβει την υπόθεση. Εμείς, εδώ και δέκα μέρες έχουμε έχουμε όλο το υλικό που περιέχει ο φάκελος της κάθε υπόθεσης στα χέρια μας, τις καταγγελίες, τις μαρτυρίες των καταγγελλόντων, τις υπερασπιστικές μαρτυρίες των καταγγελλόμενων.

Ο αρμόδιος εισηγητής που εξετάζει την κάθε μια υπόθεση θα παραθέσει στη συνεδρίαση του Πειθαρχικού όλα τα στοιχεία, κάνοντας μιας λεπτομερή παρουσίαση των δεδομένων. Από κει και πέρα τα μέλη του Πειθαρχικού, έχοντα λάβει γνώση του φακέλου, θα κάνουν την τοποθέτησή τους και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε ως σώμα» τονίζει ο Πασχάλης Τσαρούχας στην Real News.

«Δεν είναι ικανοί για τέτοια συμπεριφορά άνθρωποι με τόσο ταλέντο»

Σάλος έχει δημιουργηθεί εδώ και λίγες ώρες στο διαδίκτυο, από τη στιγμή που η Βάνα Μπάρμπα αποφάσισε να υποστηρίξει ανοιχτά μέσα από μερικές αναρτήσεις που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στo Facebook, τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η ηθοποιός είχε μιλήσει με τα πιο θετικά λόγια και για τον Γιώργο Κιμούλη, ο οποίος είχε βρεθεί στο στόχαστρο πριν από λίγο καιρό μετά από τις καταγγελίες που δέχθηκε για bullying στον εργασιακό χώρο, και φαίνεται πως αποφάσισε να «χτυπήσει» για ακόμα μία φορά.

Βάνα Μπάρμπα Πέτρος Φιλιππίδης

«Έχω εκφράσει την άποψη μου για τους 2 αυτούς σπουδαίους ηθοποιούς.. δεν πιστεύω ότι κάνανε ότι τους κατηγορούν.. δεν μπορει τόσο φωτισμενοι άνθρωποι από ταλέντο..να είναι ικανοί για τέτοια συμπεριφορά.. και ακόμα αν δεν συμφωνείτε .μαζι μου..επιτρέψτε μου να λέω τη δική μου αλήθεια.. έτσι όπως πιστεύω μέσα,μου..σας ευχαριστω» έγραψε.

Βάνα Μπάρμπα Κιμούλης

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το κοινό οργίασε με τις συγκεκριμένες αναρτήσεις της ηθοποιού και τις γέμισε με σχόλια και αρνητικές αντιδράσεις. Η Βάνα Μπάρμπα δε δίστασε να απαντήσει με τον δικό της τρόπο ακόμα και σε αυτά.

Βάνα Μπάρμπα Facebook