Ξέσπασε η Φαίη Σκορδά στο πλατό του Πρωινού - «Εγώ στα 41 μου δεν νιώθω ότι...»

«Είπα δεν θα μιλήσω σήμερα...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ξέσπασε η Φαίη Σκορδά στο πλατό του Πρωινού - «Εγώ στα 41 μου δεν νιώθω ότι...»

Ξέσπασε η Φαίη Σκορδά στον αέρα της εκπομπής του Πρωινού, με αφορμή το σποτ για το Συνέδριο Γονιμότητας που θεωρήθηκε από πάρα πολλές γυναίκες σεξιστικό. Η παρουσιάστρια μπορεί να μην είχε κάνει καμία ανάρτηση όπως αρκετές κυρίες της showbiz, όπως η Ελεονώρα Μελέτη, όμως τοποθετήθηκε στο πλατό του ΑΝΤ1.

Το ξέσπασμα της Φαίης Σκορδά στο πλατό του Πρωινού

«Το ότι είναι μία βιωματική σου ιστορία, είναι άλλο θέμα σεβαστό και να ακούσω την ιστορία. Τη στιγμή όμως που απευθύνεσαι στις γυναίκες, δεν μπορεί να είναι μία από τις εκατομμύρια άλλες περιπτώσεις γυναικών. Επειδή αυτή που έγραψε το σποτάκι το έζησε έτσι, πρέπει κι εγώ να πω έτσι είναι η κατάσταση; Εγώ στα 41 μου δεν αισθάνομαι ότι έχω σβήσει πολλά κεράκια».

«Επίσης, η τούρτα μου και η τούρτα της Νάνσυς δεν ήταν μια στραπατσαρισμένη τούρτα. Βάζεις μια τούρτα που τα χεράκια είναι έτσι, είναι λίγο χαλασμένη, μια γυναίκα θολή, γκρι με ένα σακάκι μαύρο, με τα μαλλιά… Όλα αυτά δείχνουν ότι κάποιος ασχολήθηκε πως μια γυναίκα στα 41 που δεν έχει κάνει παιδί είναι δυστυχισμένη και αποτυχημένη. Αυτή η τούρτα είναι η τούρτα μιας δυστυχισμένης γυναίκας που είναι μόνη της. Είπα δεν θα μιλήσω σήμερα… Δεν έκανες κάτι λάθος, αλλά δεν έκανες και αυτά που έπρεπε! Ποια γυναίκα σήμερα 40 χρονών δεν ξέρει ότι κάποια στιγμή δυσκολεύει η κατάσταση».

Ζήτησε δημόσια συγγνώμη η δημοσιογράφος που έγραψε τα λόγια του σποτ

Η Κία Παπαδοπούλου, η δημοσιογράφος που έγραψε το κείμενο του σποτ για την γονιμότητα, βρέθηκε στην εκπομπή Πάμε Δανάη για να δώσει τις εξηγήσεις της. Η ίδια μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη από όποια γυναίκα πληγώθηκε βλέποντας το εν λόγω βίντεο.

«Μου ανατέθηκε να γράψω ένα κείμενο. Πήρα σαφής κατευθύνσεις ότι το σποτάκι θα πρέπει να αφορά τη γυναικεία υπογονιμότητα. Μου είχαν τονίσει ότι το σποτ θα πρέπει να είναι αιχμηρό και να τονίζει την ενημέρωση.

Γράφτηκε το κείμενο, έγινε το σποτάκι, το είδαν οι αρμόδιοι της επιτροπής που θα έκαναν και το συνέδριο. Πήρε έγκριση από όλους τους φορείς και από την πρώτη του μήνα προβάλλεται σε όλα τα κανάλια. Το σποτάκι προβαλλόταν κανονικά μέχρι που ξεκίνησε ο σάλος από τα social media.

Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Κατανοώ ότι κάποιος μπορεί να αισθάνθηκε άσχημα. Στενοχωρήθηκα γιατί ο στόχος αυτού του κοινωνικού μηνύματος δεν επετεύχθη. Δεν υπήρχε κακή πρόθεση από κανέναν, γιατί είναι μια ολόκληρη ομάδα που είναι όλοι πολύ ευαισθητοποιημένοι πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση να προσβάλουμε κανέναν. Καταλαβαίνω ότι υπήρχε μια αστοχία, πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό και από τα βάθη της καρδιάς μου ζητώ συγγνώμη για όλους όσους στεναχώρησα», ανέφερε, μια ημέρα μετά την ανάρτηση της.