Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Κατερίνα Τσάβαλου: «Σοκαρίστηκα, μπήκα να δω το βίντεο και με έπιασε μια στεναχώρια»

Οι δηλώσεις της για το Συνέδριο Γονιμότητας

Κατερίνα Τσάβαλου: «Σοκαρίστηκα, μπήκα να δω το βίντεο και με έπιασε μια στεναχώρια»
News 14.06.2021 19:36
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η Κατερίνα Τσαβάλου μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή Tlive αναφορικά με το σποτ για το Συνέδριο Γονιμότητας.

Το συγκεκριμένο Συνέδριο, λίγο μετά το σάλο που προκλήθηκε για το περιεχόμενο του, αναβλήθηκε, με τον γυναικολόγο Κώστα Πάνο να ανακοινώσει την εν λόγω εξέλιξη.

Η Κατερίνα Τσάβαλου ήταν από τις πολλές γυναίκες που τοποθετήθηκαν πάνω στο θέμα και εξέφρασε έντονα την δυσαρέσκεια της.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Τσάβλου για το Συνέδριο Γονιμότητας

«Σοκαρίστηκα γιατί στην αρχή δεν είχα πάρει χαμπάρι. Μπήκα να δω το βίντεο και με έπιασε μια στεναχώρια. Όπως είπατε επικοινωνιακά είναι εντελώς λάθος και φυσικά ρίχνει όλο το βάρος στη γυναίκα. Προκαλεί τέτοιες ενοχές… Πέτυχε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. Άκουγα τον κ. Πάντο και εντάξει μπορεί η επιστήμη να είναι αμείλικτη αλλά δεν μας ενημερώνουν.

Εγώ έμεινα φυσιολογικά έγκυος αλλά έχω ακούσει από φιλικά μου πρόσωπα ότι όλο αυτό με την εξωσωματική κοστίζει, μπορεί να λένε κάποιοι γιατροί να πηγαίνουν κατευθείαν γι’ αυτό, χωρίς να εξετάζουν περεταίρω. Αυτό είναι εφικτό να το κάνει κάθε γυναίκα;».

Κατερίνα Τσαβάλου για το Συνέδριο Γονιμότητας

Ζήτησε δημόσια συγγνώμη η δημοσιογράφος που έγραψε τα λόγια του σποτ

Η Κία Παπαδοπούλου, η δημοσιογράφος που έγραψε το κείμενο του σποτ για την γονιμότητα, βρέθηκε στην εκπομπή Πάμε Δανάη για να δώσει τις εξηγήσεις της. Η ίδια μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη από όποια γυναίκα πληγώθηκε βλέποντας το εν λόγω βίντεο.

«Μου ανατέθηκε να γράψω ένα κείμενο. Πήρα σαφής κατευθύνσεις ότι το σποτάκι θα πρέπει να αφορά τη γυναικεία υπογονιμότητα. Μου είχαν τονίσει ότι το σποτ θα πρέπει να είναι αιχμηρό και να τονίζει την ενημέρωση.

Γράφτηκε το κείμενο, έγινε το σποτάκι, το είδαν οι αρμόδιοι της επιτροπής που θα έκαναν και το συνέδριο. Πήρε έγκριση από όλους τους φορείς και από την πρώτη του μήνα προβάλλεται σε όλα τα κανάλια. Το σποτάκι προβαλλόταν κανονικά μέχρι που ξεκίνησε ο σάλος από τα social media.

Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Κατανοώ ότι κάποιος μπορεί να αισθάνθηκε άσχημα. Στενοχωρήθηκα γιατί ο στόχος αυτού του κοινωνικού μηνύματος δεν επετεύχθη. Δεν υπήρχε κακή πρόθεση από κανέναν, γιατί είναι μια ολόκληρη ομάδα που είναι όλοι πολύ ευαισθητοποιημένοι πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση να προσβάλουμε κανέναν. Καταλαβαίνω ότι υπήρχε μια αστοχία, πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό και από τα βάθη της καρδιάς μου ζητώ συγγνώμη για όλους όσους στεναχώρησα», ανέφερε, μια ημέρα μετά την ανάρτηση της.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να ορίζει τη ζωή και το σώμα της»

Κατερίνα Καινούργιου: «Ποτέ δεν θα ήθελα να γίνω “δασκάλα” και να κουνήσω το δάχτυλο σε καμία γυναίκα»

Share