Στέφανος Τσιτσιπάς: Πότε και που θα γίνει η κηδεία της γιαγιάς του

«Δεν βλέπουν τα ματάκια μου και δεν μπορώ να χαρώ την επιτυχία του εγγονού μου» - Οι δηλώσεις που είχαν συγκινήσει πριν 2 χρόνια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Στέφανος Τσιτσιπάς: Πότε και που θα γίνει η κηδεία της γιαγιάς του

Μια πολύ δύσκολη στιγμή περνάει τις τελευταίες ημέρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς μετά το τέλος του αγώνα του με τον Τζόκοβιτσ στον τελικό του Roland Garros, ενημερώθηκε πως έφυγε από την ζωή η γιαγιά του. Η 85χρονη πέθανε λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας, ωστόσο δεν του το είπαν για να μην τον ταράξουν.

Η κηδεία της, θα τελεστεί σήμερα 15/6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Προάστιο της Καρδίτσας, όπως έγινε γνωστό στην εκπομπή T-Live την Τρίτη.

Η συνέντευξη της γιαγιάς του Στέφανου Τσιτσιπά που είχε συγκίνησε

Η γιαγιά του Στέφανου Τσιτσιπά, Σταυρούλα είχε μιλήσει τον Ιανουάριο του 2019 στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα και είχε συγκινήσει με την εξομολόγησή της.

«Δεν βλέπουν τα ματάκια μου παιδί μου και δεν μπορώ να χαρώ την επιτυχία του εγγονού μου. Έχω χάσει το φως μου εδώ και πέντε χρόνια. Όμως παρηγορήθηκα πολύ όταν μου τηλεφώνησε ο εγγονός μου και μου είπε: “γιαγιά μου θα έρθω γρήγορα μην ανησυχείς”.

Ο Στέφανος, το αγγελούδι μου είναι πολύ μακριά και δεν μπορώ να μιλήσω εύκολα μαζί του. Αυτό είναι που με στενοχωρεί. Είναι εξαιρετικό παιδί, γεμάτο καλοσύνη. Με σκέφτεται και με αγαπάει. Όπως και εγώ άλλωστε. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν για το κατόρθωμά του. Όμως είναι δύσκολη η επικοινωνία μας, γιατί βρίσκεται πολύ μακριά, παιδί μου.

Είμαι τυφλή παιδί μου. Εντελώς… Δεν βλέπω πάνω από πέντε χρόνια, δυστυχώς. Είχα πίεση στα μάτια. Μετά έπαθα άλλα πράγματα και έτσι έχασα το φως μου. Και πάει… Για αυτό δεν μπορώ να χαρώ τη νίκη του Στέφανου. Δεν μπορώ να δω στην τηλεόραση τι έχει καταφέρει… Μόνο τη φωνή του ακούω και δακρύζω από περηφάνια», είχε πει, μεταξύ άλλων, η 85χρονη.

Η ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά για τον θάνατο της γιαγιάς του

"Η ζωή δεν είναι μόνο νίκη ή ήττα. Είναι το να απολαμβάνεις κάθε στιγμή στην ζωή είτε μόνος ή με άλλους. Είναι, το να ζεις μια ζωή γεμάτη νόημα χωρίς μιζέρια και απόρριψη. Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις είναι κάτι αλλά δεν είναι το παν. Πέντε λεπτά προτού μπω στο γήπεδο, η αγαπημένη μου γιαγιά έχασε την μάχη για την ζωή.

Μία σοφή γυναίκα που είχε πίστη στην ζωή και θέληση να παρέχει που δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο ανθρώπινο ον έχω γνωρίσει. Είναι σημαντικό να έχουμε ανθρώπους σαν και αυτήν σε αυτόν τον κόσμο. Και αυτό γιατί άνθρωποι σαν και αυτήν σε κάνουν να νοιώθεις ζωντανός. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Θα ήθελα να πω πως ανεξάρτητα από την ημέρα, κατάσταση ή συνθήκη, αυτό (σ.σ. η πορεία του) είναι αφιερωμένο σε αυτήν και μόνο σε αυτήν. Σε ευχαριστώ που ανέθρεψες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν, αυτό δεν θα ήταν πιθανό."

https://www.instagram.com/p/CQFEFQ9ny0w/?utm_source=ig_embed[/OEmbe