Στέφανος Τσιτσιπάς: Σήμερα η κηδεία της γιαγιάς του - Έλειπε ο τενίστας

Πολύ δύσκολες ώρες για την οικογένειά του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Στέφανος Τσιτσιπάς: Σήμερα η κηδεία της γιαγιάς του - Έλειπε ο τενίστας

Το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη γιαγιά του Στέφανου Τσιτσιπά είπαν σήμερα, φίλοι και συγγενείς στην Καρδίτσα, τον τόπο καταγωγής του πατέρα του επιτυχημένου τενίστα.

Ο ίδιος, λόγω υποχρεώσεων που είχε στο εξωτερικό, δεν μπόρεσε να είναι παρών στην κηδεία της γιαγιάς του, ωστόσο την αποχαιρέτησε με ένα πολύ συγκινητικό κείμενο. Θυμίζουμε πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έμαθε τα δυσάρεστα νέα για τον χαμό της, λίγο πριν τον τελικό του Roland Garros.

«Στη ζωή δεν έχουν να κάνουν όλα με τη νίκη ή την ήττα. Έχουν να κάνουν με το να απολαμβάνεις κάθε στιγμή είτε είσαι μόνος σου είτε με άλλους. Το να ζεις μια ζωή χωρίς μιζέρια και άσχημες καταστάσεις. Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις νίκες είναι κάτι αλλά όχι τα πάντα. Πέντε λεπτά πριν να μπω στο γήπεδο η πολυαγαπημένη μου γιαγιά έχασε τη μάχη για τη ζωή. Μια σοφή γυναίκα, της οποίας η πίστη στη ζωή και η προθυμία της να δίνει και να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλους ανθρώπου που έχω γνωρίσει.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι όπως εκείνη σε αυτόν τον κόσμο. Γιατί άνθρωποι όπως εκείνη σε κάνουν να ζωντανεύεις. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Θα ήθελα να πω ότι ανεξαρτήτως της ημέρας, των συνθηκών ή της κατάστασης, αυτή είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε αυτή και μόνο σε αυτή. Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα ήταν δυνατόν», έγραψε ο τενίστας.

Εικόνες από την κηδεία της γιαγιάς του Στέφανου Τσιτσιπά

«Προσπάθησα όσο περισσότερο μπορούσα με όλες μου τις δυνάμεις»

Έναν συγκλονιστικό αγώνα παρακολουθήσαμε το μεσημέρι της Κυριακής μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Νόβακ Τζόκοβιτς, οι οποίοι έπαιξαν στο τελικό του Roland Garros.

Ο Στέφανος, παρά την συγκλονιστική του εμφάνιση, ηττήθηκε, ωστόσο και μόνο που έφτασε έως εκεί και κοντραρίστηκε ανοιχτά με το Νο1 του παγκόσμιου τένις ήταν αρκετό για να κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες.

Μετά την λήξη του αγώνα, ο ίδιος ήταν εμφανώς απογοητευμένος, ωστόσο ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη και την θερμή στήριξη του.

«Ήταν μια πολύ μεγάλη μάχη σήμερα, προσπάθησα όσο περισσότερο μπορούσα με όλες μου τις δυνάμεις. Έπαιξα πρώτη φορά σε έναν μεγάλο τελικό, είμαι πολύ χαρούμενος για τη διαδρομή μου μέχρι σήμερα. Ο Νόλε όμως μας έχει δείξει πόσο μεγάλος πρωταθλητής είναι και πόσο σπουδαίες εμφανίσεις μπορεί να κάνει.

Πρέπει να πω ότι εμπνέομαι από όσα έχει πετύχει και θα ήμουν ευτυχισμένος ακόμη και αν καταφέρω να πετύχω τα μισά στην υπόλοιπη καριέρα μου. Είναι μια ομαδική προσπάθεια, μπορεί να φαίνονται μόνο οι αθλητές, όμως υπάρχει και μια μεγάλη ομάδα πίσω μας.Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα με τους φιλάθλους ξανά στο γήπεδο.

Η ομάδα μου με στήριξε, με βοηθά να φτάσω στους στόχους μου, είναι μια δύσκολη επιδίωξη και ευχαριστώ το Roland Garros για δύο υπέροχες εβδομάδες. Ελπίζω να επιστρέψω και να χαρίσω ξανά ένα ωραίο θέαμα στον κόσμο».