Γιάννης Μπέζος: «Θέλω να εξαλειφθεί η βλακεία από τον κόσμο»

«Αλλά έχω ηττηθεί κατά κράτος»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γιάννης Μπέζος: «Θέλω να εξαλειφθεί η βλακεία από τον κόσμο»

Καλεσμένος στην εκπομπή Φλερτ βρέθηκε ο αγαπημένο ηθοποιός, Γιάννης Μπέζος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιστροφή των θεάτρων μετά τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό καθώς και στους μήνες που έπονται.

Λίγες μέρες μετά την επεισοδιακή συνέντευξή του στο Happy Day, ο Γιάννης Μπέζος... ξαναχτύπησε με μία επική ατάκα σχετικά με τη βλακεία, η οποία πρέπει να εξαφανιστεί από τον κόσμο.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μπέζου στο Φλερτ

«Έχεις την ευθύνη του εαυτού σου και την ευθύνη απέναντι σε εκείνους που έχουν πληρώσει για να σε δουν. Έχουμε ευθύνη, όπως και τώρα που μιλάμε, έχω ευθύνη για το τι θα πω και πώς θα το πω.

Όσο περνούν τα χρόνια, οι ευθύνες πολλαπλασιάζονται και πρέπει να κρατάς ζεστή την καρδιά και τη ματιά και την ψυχή και να μην φοβάσαι. Είναι χαρακτηριστικό ότι εμείς φοβόμαστε πιο πολύ από όσο πρέπει. Φοβόμαστε τους συναδέλφους μας, το συνάφι μας είναι σαν τις παρέες των νέων, η γοητεία είναι σαν είναι ελεύθερος», σχολίασε αρχικά.

Στην ερώτηση για το πώς θα ήθελε να ήταν ο κόσμος απάντησε: «Θα ήθελα να έχει εξαλειφθεί η βλακεία. Αλλά έχω ηττηθεί κατά κράτος».

Όσο για το πώς βλέπει το καλοκαίρι και τον χειμώνα που έρχεται: «Πιστεύω ότι θα είναι εξαιρετικά. Πρέπει να σταματήσουμε τις γκρίνιες, να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δούμε ότι υπάρχει κόσμος που θέλει να ξαναμπεί στο παιχνίδι και από εκεί και πέρα να κάνουμε τη δουλειά μας ακόμα καλύτερη. Είμαι και πρέπει να είμαι αισιόδοξος».

«Με ενοχλεί που είναι στο στόχαστρο κάποιοι και ότι οι υπόλοιποι είναι άγιοι»

Ο Γιάννης Μπέζος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Τηλέραμα και όπως κάθε φορά μίλησε έξω από τα δόντια. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις καταγγελίες στο χώρο της υποκριτικής.

Μάλιστα, καλεί όλους τους συναδέλφους του στο θέατρο να κάνουν την αυτοκριτική τους και να κρατήσουν την ουσία όσων συμβαίνουν, ώστε παρόμοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν…

Πληθαίνουν πια οι καταγγελίες για ανάρμοστες συμπεριφορές καλλιτεχνών. Πώς βλέπετε όλο αυτό που συμβαίνει;

Γιάννης Μπέζος για καταγγελίες

«Με ενοχλεί πάρα πολύ που είναι στο στόχαστρο κάποιοι άνθρωποι, δικαιολογημένα, και ότι οι υπόλοιποι είναι άγιοι! Δεν είναι ακριβώς έτσι…

Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας ως ένα σημείο. Δεν μιλάω για τις εξαιρέσεις με τις καταγγελίες. Αυτά έχουν πάρει τον δρόμο τους, έχουν καταγγελθεί, ορισμένα έχουν αποδειχτεί, άλλα μένει να αποδειχτούν…

Γενικότερα, επειδή ακούω πάρα πολλούς να μιλάνε και επειδή σε αυτόν τον χώρο λίγο πολύ γνωριζόμαστε, ε, δεν είναι και οι πιο άγιοι άνθρωποι όλοι, δεν είμαστε τόσο άγιοι! Μη λέμε μεγάλες κουβέντες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Πρέπει κάθε φορά να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε και πριν ενεργήσουμε στον χώρο που εργαζόμαστε.

Να δούμε τη δουλειά μας σοβαρά και να καταλάβουμε ότι αυτή η δουλειά έχει σκοπό τη χαρά και όχι την κλοτσοπατινάδα και την γκρίνια! Όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι της εξουσίας. Αυτό δεν σημαίνει πως θα καταργήσουμε την ιεραρχία.

Άλλο όμως κρατάω την ιεραρχία και άλλο εκμεταλλεύομαι τη θέση μου. Καλό θα ήταν σιγά σιγά να πέφτουν οι τόνοι και να κρατάμε την ουσία. Γιατί, αν δεν την κρατήσουμε, θα είμαστε καταδικασμένοι να τα ξαναζήσουμε αυτά».