Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Νίκος Ψαρράς: «Κανείς δεν το φανταζόταν ότι κάποιοι θα είναι στην φυλακή μετά από αυτήν την ιστορία»

«Με λυπεί βαθύτατα, που αυτή η ιστορία έχει μείνει μόνο στο ελληνικό θέατρο»

Νίκος Ψαρράς: «Κανείς δεν το φανταζόταν ότι κάποιοι θα είναι στην φυλακή μετά από αυτήν την ιστορία»
News 16.06.2021 14:03
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Το πρωί της Τετάρτης, ο Νίκος Ψαρράς βρέθηκε καλεσμένος στο Πάμε Δανάη και μίλησε μέσα σε όλα για το ελληνικό κίνημα #Me Too αλλά και το αντίκτυπο.

Οι δηλώσεις του Νίκου Ψαρρά

«Κανείς δεν το φανταζόταν όταν η Ζέτα καθόταν σε αυτόν τον καναπέ κι έτρεμε πίνοντας νερό, ότι θα εξελιχθεί έτσι αυτή η ιστορία με κάποιους να είναι στην φυλακή και κάποιους να κινδυνεύουν να πάνε. Όταν υπάρχει δράση, υπάρχει κι αντίδραση. Χαίρομαι που το ελληνικό θέατρο δεν είναι πια το ίδιο.

Υπάρχει ένα κράτημα στην πρόβα και τον άλλον, που έχεις απέναντί σου, πρέπει να τον σέβεσαι. Οποιαδήποτε μορφή βίας λεκτική, σωματική, ψυχολογική και σεξουαλική είναι κατακριτέα. Όχι μόνο στο θέατρο αλλά παντού. Ο χώρος εργασίας μας πρέπει να είναι ασφαλής και θα πρέπει όλοι να νιώθουν ήρεμα και καλά. Όταν είσαι τρομοκρατημένος, δεν είσαι καλός.

Με λυπεί βαθύτατα, που αυτή η ιστορία έχει μείνει μόνο στο ελληνικό θέατρο. Ελπίζαμε ότι όλοι θα τολμήσουν να πατήσουν πόδι γιατί υπάρχει κακοποίηση παντού. Είχα βγει τότε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ στον Καμπουράκη, που μου είπε έχω μια φίλη που δέχθηκε παρενόχληση και το αφεντικό της, μετά από όλα αυτά, τρόμαξε κι αυτή ησύχασε. Όχι να μην ησυχάσει και να τον καταγγείλει. Μα μου λέει θα χάσει την δουλειά της.

Λέω να τον καταγγείλει γιατί μόλις αυτό ηρεμήσει, θα επανέλθει πιο άγριος. Με λύπησε που ήμασταν στο τσακ να γελοιοποιηθεί το θέατρο κι ότι μόνο σε εμάς γίνονται τα σόδομα και τα γόμορα». Να υπενθυμίσουμε πως ο Νίκος Ψαρράς ήταν παρόν στο σκηνικό με την Ζέτα Δούκα και τον Γιώργο Κιμούλη!

«Με παρενόχλησαν σεξουαλικά στα 23 μου χρόνια»

Σε μία συγλονιστική αποκάλυψη προχώρησε ο Νίκος Ψαρράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα On Time. Ο αγαπημένος ηθοποιός ξεκαθάρισε πως δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν μόλις 23 ετών αλλά το αντιμετώπισε ακαριαία.

Ο Νίκος Ψαρράς ήταν ένας από τους πρώτους που έσπευσαν να υποστηρίξουν την Ζέτα Δούκα μετά την καταγγελία της κατά του Γιώργου Κιμούλη καθώς συμμετείχε μαζί της στην παράσταση.

Ο ηθοποιός, μοιράστηκε λοιπόν και τη δική του ιστορία, στην οποία αναφέρει πως το περιστατικό δεν τον σημάδεψε.

Είσαι 26 χρόνια στο θέατρο. Έχεις δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση;

«Μου έχει συμβεί, αλλά δεν είναι της παρούσης να το πω. Γιατί εγώ μπόρεσα να σταθώ στα πόδια μου, να το αντιμετωπίσω ακαριαία και να πω «κόφτο!». Εγώ το έκανα, παρόλο που ήμουν μόλις 23 χρονών. Δεν είναι όμως της παρούσης. Και αυτό γιατί εμένα δε με σημάδεψε. Με ενόχλησε εκείνη τη στιγμή, το αντιμετώπισα, τελείωσε. Εγώ έτσι είμαι όμως λόγω χαρακτήρα.

Υπάρχουν άλλα παιδιά που δεν είναι και μπορεί να τους σημαδέψει μια ζωή. Υπάρχουν πολύ σοβαρές περιπτώσεις και τα θύματα καλά κάνουν και βγήκαν και βγαίνουν – έστω και τώρα – και τα καταγγέλλουν αυτά. Υπάρχουν πολύ σοβαρά τέτοιου είδους θέματα να ασχοληθούμε. Να τα ακούσουμε από τα θύματα και να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβούν. Αυτό πρέπει να είναι το μέλημά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νίκος Ψαρράς παρενόχληση

Στη συνέχεια ο ηθοποιός αποκάλυψε πως τρομοκρατείται και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί κάποιος να πειράξει τον γιο του.

«Τρομοκρατούμαι μόνο στην ιδέα ότι κάποιος μπορεί να πειράξει το παιδί μου. Γιατί εγώ και η γυναίκα μου τον μεγαλώνουμε –που τον έχουμε και έναν- σαν να είναι η ίδια μας η ψυχή. Ποιος θέλεις να πειράξει τη ψυχή σου; Ουδείς. Γι’ αυτό καταλαβαίνω τους πατεράδες που είναι πολύ θυμωμένοι και οργισμένοι με κάποιους που πείραξαν τα παιδιά τους. Πώς να μην είναι; Αυτό που προσπαθώ να κάνω μαζί με τη γυναίκα μου είναι να του μιλάμε, να μας εμπιστεύεται, να μην φοβάται να μας πει πράγματα.

Αυτές τις ημέρες συνεχώς ακούμε για την παιδική παρενόχληση και σοκαριζόμαστε. Σήμερα ακούγαμε στις ειδήσεις ότι πρέπει από τριών ετών να αρχίσεις να μιλάς στο παιδί σου για τέτοια θέματα και σοκαρίστηκα. Γιατί λες το παιδί μου είναι σε ασφαλές περιβάλλον. Από την άλλη ακούς στο ίδιο ρεπορτάζ ότι το 97% της παιδικής παρενόχλησης γίνεται από τον στενό οικογενειακό κύκλο και μένεις άφωνος».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ψαρράς και Χρυσικού επιβεβαιώνουν την Ζέτα Δούκα για την καταγγελία στον Κιμούλη

Στο πλευρό της Ζέτας Δούκα ο Νίκος Ψαρράς και η Δώρα Χρυσικού

Share