Κρίστιαν Έρικσεν: Βάζει βηματοδότη μετά την ανακοπή

Η επίσημη ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κρίστιαν Έρικσεν: Βάζει βηματοδότη μετά την ανακοπή

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας προχώρησε σε μια επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δανός χαφ αναμένεται να βάλει βηματοδότη, έπειτα από την καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020. γιατρός της εθνικής ομάδας, Μόρτεν Μπόεσεν, έπειτα από επαφές με καρδιολόγους στο Rigshospitalet και τον Έρικσεν, κατέληξαν στο συμπέρασμα:

Η ανακοίνωση της Δανίας για την υγεία του Κρίστιαν Έρικσεν

«Έπειτα από τις εξετάσεις τις οποίες έκανε ο Κρίστιαν, αποφασίστηκε να του τοποθετηθεί βηματοδότης που κρίνεται απαραίτητος λόγω και της αρρυθμίας που παρουσιάζει.

Ο Κρίστιαν αποδέχθηκε αυτή την λύση και όλοι οι γιατροί συμφωνούν σε αυτό. Θα θέλαμε να συνεχίσετε να σέβεστε τις ιδιωτικές στιγμές του Έρικσεν και της οικογένειάς του».

Στο μεταξύ, συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του Κρίστιαν λίγο μετά την ανακοπή.

Η πρώτη ανάρτηση στο Instagram μέσα από το νοσοκομείο

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η κατάρρευση του ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν το Σάββατο 12/06 κατά τη διάρκεια του αγώνα Δανία - Φινλανδία, όπου προβαλλόταν ζωντανά μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1. Η ομάδα του δημιούργησε ένα ανθρώπινο τοίχο γύρο του με σκοπό να του δώσουν οι γιατροί τις πρώτες βοήθειες.

«Όταν έφτασα δίπλα του, ανέπνεε και είχε σφυγμό, όταν ξαφνικά αυτό άλλαξε και ξεκίνησε η ανάνηψη. Η ιατρική και νοσηλευτική βοήθεια ήρθε πάρα πολύ γρήγορα και όλοι μαζί καταφέραμε να επαναφέρουμε τον Κρίστιαν», αποκάλυψε ο γιατρός της ομάδας της Δανίας μεταξύ άλλων.

Ο Κρίστινα Έρικσεν συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ άγνωστο ακόμη είναι αν θα μπορέσει να παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η κατάσταση του είναι σταθερή.

«Γεια σε όλους. Ευχαριστώ πολύ για τους γλυκούς και καταπληκτικούς χαιρετισμούς και τα μηνύματα από όλο τον κόσμο. Σημαίνει πολλά για μένα και την οικογένειά μου. Είμαι καλά, τηρουμένων των συνθηκών. Πρέπει να περάσω μερικές εξετάσεις στο νοσοκομείο, αλλά νιώθω εντάξει. Τώρα, θα ενθαρρύνω τα αγόρια της Εθνικής Δανίας στους επόμενους αγώνες. Παίξτε για όλη τη Δανία», έγραψε κάτω από την φωτογραφία του.