Στο OPEN η Ελένη Τσολάκη

Η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού - Ποια εκπομπή αναλαμβάνει

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Στο OPEN η Ελένη Τσολάκη

Στον χώρο της τηλεόρασης επιστρέφει και πάλι η Ελένη Τσολάκη, μετά από έναν χρόνο απουσίας, και πρόκειται να αναλάβει την παρουσίαση της καλοκαιρινής εκπομπής στο Open, Καλοκαίρι #not.

Η ανακοίνωση του OPEN για την Ελένη Τσολάκη

«Το OPEN καλωσορίζει στην ομάδα του την Ελένη Τσολάκη. Η αγαπημένη παρουσιάστρια εντάσσεται στο δυναμικό του καναλιού και θα συμβάλει με την εμπειρία και το δυναμισμό της στην ενίσχυση της ψυχαγωγικής ζώνης, ξεκινώντας με την παρουσίαση της πρωινής καλοκαιρινής ψυχαγωγικής εκπομπής του OPEN, «Καλοκαίρι #not».

Στο OPEN η Ελένη Τσολάκη

Το βιογραφικό της Ελένης Τσολάκη

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο ως παρουσιάστρια το 2006, σε ηλικία 20 ετών, μέσω του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού TV Thessaloniki. Εκεί ανέλαβε την παρουσίαση της αθλητικής εκπομπής Απλός Παρατηρητής για μία σεζόν. Ακολούθησε η ψυχαγωγική εκπομπή Βεντέτα, τη σεζόν 2007-2008, στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης το TV 100. Το 2009 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Μακεδονία TV.

Εκεί τη σεζόν 2009-2010 ανέλαβε την παρουσίαση της ψυχαγωγικής lifestyle εκπομπής Κορίτσια για σπίτι μαζί με τη Νικολέττα Καρρά και τη Σοφία Γκόσιου. Από τα μέσα του 2010 συνέχισε την παρουσίαση της ίδιας εκπομπής, ως τηλεοπτικό δίδυμο, μαζί με τη Σοφία Γκόσιου. Η παρουσία της στο σταθμό συνεχίστηκε και για τις επόμενες τρεις σεζόν, 2010-2013, με την εκπομπή Κορίτσια για σπίτι να σημειώνει ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης. Ενδιάμεσα, εργάστηκε για τρία χρόνια στο ραδιοφωνικό σταθμό ZOO 90,8, έχοντας πρωινή εκπομπή, αλλά και στον ANT1 FM.

Ελένη Τσολάκη βιογραφικό

Τον Μάιο του 2013, δέχθηκε πρόταση από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV για τη παρουσίαση της καλοκαιρινής εκπομπής του σταθμού. Έτσι το καλοκαίρι του 2013 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, ξεκινώντας να παρουσιάζει την ψυχαγωγική εκπομπή «Πέδες» μαζί με τον Πέτρο Λαγούτη, τον Ευθύμη Ζησάκη, τη Σοφία Κουρτίδου και το Διονύση Ατζαράκη.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπομπής τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Alpha. Το Φεβρουάριο του 2014, παρουσίασε το καρναβάλι της Ξάνθης σε ζωντανή μετάδοση από τον Alpha (μέχρι τότε μεταδίδονταν από την ΕΤ3), ενώ έκανε και μία έκτακτη εμφάνιση στη σατιρική σειρά του Λάκη Λαζόπουλου Από άλλο ανέκδοτο.

Το Μάρτιο του ίδιου έτους, ξεκίνησε την συνεργασία της με την πρωινή εκπομπή Happy Day στον Alpha με παρουσιάστρια τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, έχοντας ρόλο συμπαρουσιάστριας. Παρέμεινε στην εκπομπή μέχρι τον Ιούλιο του 2017, όταν αποχώρησε μετά από τέσσερις τηλεοπτικές σεζόν.

Ελένη Τσολάκη καριέρα τηλεόραση

Τον Οκτώβριο του 2017, έχοντας ανανεώσει την συνεργασία της με τον Alpha, ξεκίνησε να παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι Slam στην απογευματινή ζώνη του σταθμού για μία σεζόν. Την επόμενη σεζόν ανέλαβε τη παρουσίαση της μεσημεριανής ψυχαγωγικής εκπομπής Τι λέει; στο ίδιο κανάλι.

Ενώ αρχικά η εκπομπή επρόκειτο να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2019, σταμάτησε πρόωρα τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους λόγω χαμηλής τηλεθέασης. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ολοκληρώθηκε και επίσημα η συνεργασία της με τον σταθμό. Τον Αύγουστο του 2019 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για δύο εκπομπές. Από τη μία, τη σεζόν 2019-2020 είναι συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Λιάγκα στην εκπομπή Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού.

Ενώ αρχικά επρόκειτο να αναλάβει και την παρουσίαση του reality σχέσεων Αγρότης Μόνος Ψάχνει, την ίδια σεζόν, στην prime time ζώνη του σταθμού τελικά η προβολή της εκπομπής σταμάτησε.