«Χρυσός» ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τεράστια επιτυχία!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Χρυσός» ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μία νέα τεράστια επιτυχία κατάφερε να σημειώσει στην καριέρα του ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος με μία φοβερή προσπάθεια πήρε την πρωτιά και μαζί της την πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες της ζωής του και τους πιο απαιτητικούς ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος από ένα σπάνιο υλικό. Αυτό των πολύ σπουδαίων, κάτι που έδειξε και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη, με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, μία έξοδο άψογη και βαθμολογία 15.500 βαθμούς στον τελικό των κρίκων έκλεισε το εισιτήριο για το Τόκιο. Δε γίνονταν να λείπει από αυτό το ραντεβού ο κορυφαίος αθλητής της δεκαετίας στο συγκεκριμένο όργανο. Θυμίζουμε πως στο προηγούμενο χρυσό του, ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε κάνει μία εξαιρετική αφιέρωση στην σύζυγό του και τις κόρες τους.

Τα δάκρυα του Λευτέρη Πετρούνια για την πρόκρισή του

Πράγματα που δεν γνωρίζατε για την πορεία του Λευτέρη Πετρούνια

Ο Λευτέρης Πετρούνιας (Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 1990) είναι Έλληνας γυμναστής και ολυμπιονίκης με ύψος 1,64 μ. και μάζα 62 κιλών και διακρίνεται ιδιαίτερα στο αγώνισμα των κρίκων. Έχει αναδειχθεί χρυσός ολυμπιονίκης το 2016, 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και 5 φορές πρωταθλητής Ευρώπης.

Ξεκίνησε την ενόργανη γυμναστική σε ηλικία 5 ετών στον Πανιώνιο αλλά το 2005 σε ηλικία 15 ετών έκανε την επανάστασή του, εγκαταλείποντας προσωρινά το άθλημα για να επιστρέψει σε αυτό το 2008, αποφασισμένος να γράψει ιστορία.

Στις 25 Μαρτίου του 2016 ο Λευτέρης Πετρούνιας με 15.875 βαθμούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ντόχα του Κατάρ.

Λευτέρης Πετρούνιας Ολυμπιακοί Αγώνες

Στις 21 Απριλίου 2016, ο παγκόσμιος πρωταθλητής έγινε ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Παρέλαβε το Ολυμπιακό Φως από την πρωθιέρεια, στην Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία. Στη συνέχεια ο Πετρούνιας μεταλαμπάδευσε την Ολυμπιακή Φλόγα στον δεύτερο Λαμπαδηδρόμο, τον Βραζιλιάνο πρώην αθλητή του βόλεϊ Ζιοβάνι Γκάβιο.

Στις 29 Μαΐου 2016 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 32ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Βέρνη της Ελβετίας. Ήταν κορυφαίος όλων στον τελικό των κρίκων με 15.866 βαθμούς. Μάλιστα, ο Πετρούνιας έγινε ο πρώτος αθλητής την τελευταία 20ετία, που κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο συγκεκριμένο όργανο, στον 6ο μεγάλο τελικό της καριέρας του, σε ισάριθμες συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο πρωταθλητής προκρίθηκε στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στις 15 Αυγούστου 2016, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με 16.000 πόντους (6.800 δυσκολία και 9.200 για την εκτέλεση).