Αντώνης Νικοπολίδης: «Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο ήμουν άσχημα! Ήταν περίοδος που με τη γυναίκα μου...»

Η εξομολόγηση για τα όσα έζησε μετά το τέλος της καριέρας του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αντώνης Νικοπολίδης: «Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο ήμουν άσχημα! Ήταν περίοδος που με τη γυναίκα μου...»

Καλεσμένος στην εκπομπή Αυτός και ο Άλλος, βρέθηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης, πραγματοποιώντας μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση. Ο σπουδαίος παλαίμαχος τερματοφύλακας, μίλησε για την δύσκολη περίοδο που πέρασε μετά την απόφαση του να σταματήσει από τα γήπεδα.

«Στον Παναθηναϊκό στα 33 μου με θεωρούσαν τελειωμένο. Όταν δεν σου ανανεώνουν το συμβόλαιο, όταν δεν σου κάνουν την προσφορά που νομίζεις σου λένε “δεν πιστεύουμε σε σένα”. Το αισθάνθηκα εκεί γι΄αυτό έφυγα από τη γενικότερη συμπεριφορά», εξομολογήθηκε.

Η εξομολόγηση του Αντώνη Νικοπολίδη για την δύσκολη περίοδο που πέρασε

Σε πιο προσωπικές εξομολογήσεις ο Αντώνης Νικοπολίδης, αναφέρθηκε στη γυναίκα του και το πόσο απερίφραστα τη θαυμάζει που επί χρόνια τον στήριζε.

«Ο ποδοσφαιριστής που τελειώνει την καριέρα του χρειάζεται υποστήριξη. Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο ήμουν πολύ άσχημα. Ήταν η περίοδος των μεγάλων εντάσεων που είχα με τη γυναίκα μου. Δεν έφταιγε εκείνη, έπρεπε να προσαρμοστώ στη ζωή στο σπίτι. Η γυναίκα μου όμως με καταλάβαινε», αποκάλυψε.

Να σημειώσουμε πως στην εν λόγω εκπομπή βρέθηκε και η Βίκυ Παπαδοπούλου που συγκλόνισε με την εξομολόγηση της για τον κορωνοϊό.

Λίγα λόγια για τον Αντώνη Νικοπολίδη

Μεγάλωσε στη Βίγλα, ένα παραθαλάσσιο χωριό της Άρτας και πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ΑΕ Βίγλας, με την οποία αγωνίστηκε στις διοργανώσεις της τοπικής ΕΠΣ Άρτας. Ξεκίνησε ως επιθετικός, όμως λόγω έκτακτης ανάγκης (ο ίδιος έχει αναφέρει πως άλλαξε θέση με τον συνονόματο ξάδερφό του την ημέρα εκείνη που παντρευόταν) αγωνίστηκε μια φορά ως τερματοφύλακας, θέση στην οποία τελικά καθιερώθηκε.

Η πρώτη του επαγγελματική ομάδα ήταν η Αναγέννηση Άρτας, από την οποία αποχώρησε το 1989 για να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, σε ηλικία 18 ετών. Τα πρώτα έξι χρόνια ήταν κυρίως αναπληρωματικός του Πολωνού τερματοφύλακα Γιόζεφ Βάντσικ. Έκανε στη συνέχεια τεράστια επιτυχία σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Το ντεμπούτο του με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1999 σε φιλική αναμέτρηση με το Ελ Σαλβαδόρ (νίκη με 3-1) και δύο χρόνια αργότερα, καθιερώθηκε ως ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας.