Έρρικα Πρεζεράκου: Η νέα δημόσια έκκληση της μετά τον χαμό της 7χρονης Αναστασίας

«Τους τελευταίους 9 μήνες η Ξενια και ο Ηλίας συναντησαν πολλες νεες πτυχες του εαυτού τους λόγω της ασθένειας της Αναστασίας....»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έρρικα Πρεζεράκου: Η νέα δημόσια έκκληση της μετά τον χαμό της 7χρονης Αναστασίας

Το πρωί του Σαββάτου, η 7χρονη ανιψιά της Έρρικας Πρεζεράκου, Αναστασία, ηττήθηκε δυστυχώς από τον καρκίνο και έφυγε από την ζωή.

Η δυσάρεστη αυτή είδηση έχει προκαλέσει την συγκίνηση και την θλίψη όλων, με την οικογένεια της μικρούλας να έχει βυθιστεί στο πένθος.

Πριν από λίγη ώρα, η θεία της, Έρρικα, προχώρησε σε μια μακροσκελής ανάρτηση που αφορούσε τους γονείς της Αναστασίας και έκανε μια δημόσια έκκληση.

Η αθλήτρια συγεκριμένα ζήτησε από τους διαδικτυακούς της φίλους αν γνωρίζουν κάποιον είτε στη πρεσβεία εδώ η στο προξενείο της Ελλάδας στην Αμερική είτε στο Υπουργείο Εξωτερικών που μπορεί να βοηθήσει τους γονείς της Αναστασίας να έρθουν στην Ελλάδα το συντομότερο.

Η νέα ανάρτηση της Έρρικας Πρεζεράκου

«Η αδελφή μου η Ξένια είναι 3 χρόνια μικρότερη μου . “Το λατρεμένο μας” όπως συνήθως την αποκαλούσε η μητέρα μας. Τους τελευταίους 9 μήνες η Ξενια και ο Ηλίας συναντησαν πολλες νεες πτυχες του εαυτού τους λόγω της ασθένειας της Αναστασίας .. DIPG ..

Είχαν μοιράσει αυτόν τον αγώνα για το καλύτερο δυνατό. Ο Ηλίας διάβαζε κάθε μέρα απο την πρώτη μέρα ότι μπορεί να αφορούσε την ασθένεια ….διατροφή… νέες μεθόδους …ερευνητικα προγράμματα .. έψαχνε λύση με όλο του το είναι σε όλο το κόσμο κυριολεκτικά ..έγινε “γιατρός” “νοσοκόμος” έμαθε ορολογίες μέρα νύχτα ..είχε τα πρακτικά .θα το καταλαβαίνατε μόνο ζούσατε την καθημερινότητα του .Απίστευτος πατέρας

Η Ξενια έχοντας και αυτή επίγνωση ότι το παιδί της παλευει με κάτι αδιανόητο κάθε μέρα έπαιζε μαζί της , της έκανε αστεία της έδινε κουράγιο την πείραζε με το δικό τους χιουμορ ..την είχε 9 μήνες στην Αμερική ασταμάτητα στην αγκαλιά της, την ίδια στιγμή που ξέροντας με τι τα έχει βάλει κάποιος θα ήθελε να κοπανήσει το κεφάλι του στο τοίχο .. κι ομως άντεχε .. άντεχε γιατί ήταν ΜΑΝΑ .. Την ίδια στιγμή μεταμορφωνοταν σε λιοντάρι απεναντι σε κάθε εμπόδιο ,κάθε στιγμή που ενοιωθε να χρειάζεται στήριξη η Αναστασια .

Τώρα είναι στην Νεα Υορκη μόνοι τους και χρειάζεται να έρθουν Ελλάδα το συντομότερο δυνατό . Σας παρακαλώ πολύ αν γνωρίζετε κάποιον που μπορεί να βοηθήσει ειτε στη πρεσβεια εδώ η στο προξενείο της Ελλάδας στην Αμερική είτε στο Υπουργείο Εξωτερικων να έρθουν στην Ελλάδα άμεσα θα ήταν μεγάλη ανακούφιση.

Σας ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου».

Πλάνταξαν Αντελίνα και Χάρης με τον χαμό της 8χρονης Αναστασίας

Λίγο νωρίτερα, η εκπομπή Σου-Κου Family ανέφεραν το θλιβερό αυτό γεγονός, με την Αντελίνα και τον Χάρη Βαρθακούρη να ξεσπούν σε κλάματα.

«Ξέρετε κάτι, κάποια στιγμή είχα την τύχη να επισκεφτώ κάποια νοσοκομεία που έχουν παιδάκια με διάφορα προβλήματα. Ακόμη θυμάμαι τους γονείς και την οικογένεια. Όλον αυτόν τον αγώνα. Γιατί σήμερα μιλάμε για τη μικρή Αναστασία, αλλά δεν είναι μόνο η μικρή Αναστασία.Η μητέρα μου ήταν φαρμακοποιός, το φαρμακείο ήταν απέναντι από τον Ευαγγελισμό και έτσι έχω γνωρίσει πάρα πολλούς γονείς.

Δεν ξεχνώ ποτέ τη δύναμη όλων αυτών των παιδιών που παλεύουν. Θέλω να πω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και σε κάθε οικογένεια που έχει χάσει το παιδί της. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από αυτόν. Είμαστε δίπλα σε όλους» είπε η Αντελίνα Βαρθακούρη.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από αυτόν. Δεν υπάρχει!» συμπλήρωσε ο Χάρης Βαρθακούρης.