Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Με χρήματα του κράτους μεταφέρεται η σορός της 7χρονης Αναστασίας στην Ελλάδα - Πότε θα γίνει η κηδεία;

Ασύλληπτος ο θρήνος

Με χρήματα του κράτους μεταφέρεται η σορός της 7χρονης Αναστασίας στην Ελλάδα - Πότε θα γίνει η κηδεία;
News 06.07.2021 09:30
Από Ελένη Ζουγανέλη

Τον θρήνο έχει σκορπίσει ο θάνατος της 7χρονης Αναστασίας που εδώ και περίπου ένα χρόνο έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο. Μετά από έκκληση της θείας της, Έρρικας Πρεζεράκου, η μικρή είχε ταξιδέψει στην Αμερική, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.

Όμως δεν κατάφερε να βγει νικήτρια, με την μητέρα της να σπαράζει που έχασε το κοριτσάκι της. Όπως λοιπόν, αναφέρει το protothema.gr, η σορός της Αναστασίας θα μεταφερθεί στην Ελλάδα από την Αμερική, με έξοδα του ελληνικού κράτους.

Για το θέμα μάλιστα υπήρξε παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ώστε η σορός της Αναστασίας να βρίσκεται την Πέμπτη στη χώρα μας. Με εντολή του πρωθυπουργού και σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών υπήρξε ειδική μέριμνα για να καμφθούν γραφειοκρατικά ζητήματα.

Τότε θα γίνει η κηδεία της μικρής Αναστασίας

Η κηδεία της μικρής Αναστασίας αναμένεται να τελεστεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, στην Καλαμάτα, εκεί όπου μεγάλωσε και πήγε η σχολείο.

Πότε θα γίνει η κηδεία της 7χρονης Αναστασίας

Τα τελευταία λόγια του πατέρα της 7χρονης Ανασταστίας

“Της πήρες την ακοή, τις κάναμε καρδιές για να τις δείξουμε ποσό την αγαπάμε, της πήρες την αριστερή πλευρά, περπατούσε και ανέβαινε τις σκάλες με ένα χέρι και ένα πόδι, της πήρες την ομιλία, μας έκανε σχήματα με το χέρι, της πήρες το χαμόγελο, μας έλεγε πως χαμογελάει και ας μη φαίνεται.

Της πήρες τη χαρά, τη ζωή της, απομονωμένη από τις φίλες της, την οικογένεια της και το σχολείο της, είχε τους δυο γονείς της κοντά να την αγαπάνε και να την φροντίζουν.

Της πήρες την τελευταία απόλαυση – το φαγητό, έβλεπε μαστερσεφ και ξεχνιόταν και έκανε ασκήσεις να μπορέσει να ξαναφάει. Της έδωσες τον χειρότερο χειμώνα των 150 ετών να πηγαίνει σε ένα παγωμένο σπίτι 15 φορές τη μέρα τουαλέτα. Αναγκάστηκε να φορέσει πάνες αλλά δε την ένοιαξε γιατί την φρόντιζαν οι γονείς της, όπως ήταν μωρό. Δεν ήθελε ποτέ να κάτσει σε παιδικό καρότσι, την έβαλες σε αναπηρικό.

Της άρεσε να πηγαίνει στο μοναστήρι και στην εκκλησία, την έβαλες σε νοσοκομείο να μην μπορεί να βγει. Της άρεσε να φτιάχνει τα μαλλιά της, της πήρες αρκετά. Τώρα πας να της πάρεις την ανάσα της, μόνο έτσι μπορείς να την λυγίσεις. Όμως δεν την κερδίζεις, ότι και να γίνει δεν μπορείς. Το πνεύμα της δε νικιέται”.

Αυτά τα συγκλονιστικά λόγια έγραψε ο πατέρας της Αναστασιας λίγες ώρες πριν και η μαμά της αργότερα δήλωσε ότι διάλεξε...

Posted by Agapi Prezerakou on Friday, July 2, 2021

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έρρικα Πρεζεράκου: Η νέα δημόσια έκκληση της μετά τον χαμό της 7χρονης Αναστασίας

Σου - Κου Family: Πλάνταξαν Αντελίνα και Χάρης με τον χαμό της 8χρονης Αναστασίας

Share