Θλίψη - Πέθανε η ηθοποιός Ελπίδα Μπραουδάκη

Θρήνος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θλίψη - Πέθανε η ηθοποιός Ελπίδα Μπραουδάκη

Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Ελπίδα Μπραουδάκη. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο ανιψιός της μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook, αλλά και την δική του ανάρτηση έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η ανάρτηση του ανιψιού της Ελπίδας Μπραουδάκη για το θάνατο της

«Σήμερα έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη μου θεία. Η Ελπίδα Μπραουδάκη. Εξαιρετική ηθοποιός, είχε φτιάξει το θέατρο στο χωριό που μεγάλωσε στο Εμπρόσνερο (ΜΠΡΟΝΙΕΡΟ) Αποκωρόνου. Διετέλεσε πολλά χρόνια Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωρού με πολλές επιτυχίες σε οργανώσεις παραστάσεων και καθοδήγησε πολλά παιδιά από ταΧανιά να βρεθούν στο παλκό... Είχε οργανώσει και αναπτύξει το θεατρικό εργαστήρι στα Χανιά σε ένα εκπληκτικό νεοκλασικό κτίριο... το οποίο της το πήραν για προσωπικό όφελος... έχει παίξει σε πάνω από 100 ταινίες της δεκαετίας του 60 και του 70. Έχει παίξει σε πολλά έργα του Μανούσου Μανουσάκη τη δεκαετία του 1990 και 2000. Ήταν ένας ανοιχτός άνθρωπος με πολλά χαρίσματα», έγραψε ο ανιψιός της.

Ελπίδα Μπραουδάκη ανακοίνωση ανιψιού για θάνατο

«Καλό ταξίδι σε μια από τις πιο σεμνές αθόρυβες ταλαντούχες παρουσίες του θεάτρου μας», έγραψε ο Πρόεδρος του ΣΕΗ και επίσης, ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας.

Ελπίδα Μπραουδάκη θάνατος ανάρτηση Μπιμπίλα

Ενώ, ακόμα ένας θάνατος έρχεται να σκεπάσει με μαύρο πέπλο, αυτή την φορά τον δημοσιογραφικό κόσμο. Ο Χρήστος Παυλίδης άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Τρίτης.

Λίγα λόγια για την ηθοποιό Ελπίδα Μπραουδάκη

Η Ελπίδα Μπραουδάκη έλαβε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Σημαντική ήταν η παρουσία της σε τηλεοπτικές σειρές όπως το "Χορεύοντας στη σιωπή" (2002), "Η αγάπη ήρθε από μακριά" (2002) , Μη μου λες αντίο"(2004), "Ανατομία ενός εγκλήματος" κ.α...

Παντρεύτηκε την δεκαετία του '70 με τον επίσης ηθοποιό Γιώργο Μάζη αλλά χώρισαν λίγα χρόνια αργότερα. ''Δάνεισε'' τη φωνή της σε αρκετές μεταγλωττισμένες σειρές.