Ο Κωνσταντίνος Βασάλος εμβολιάστηκε - Φωτογραφία από το νοσοκομείο

Το μήνυμα στην λεζάντα της ανάρτησης

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο Κωνσταντίνος Βασάλος εμβολιάστηκε - Φωτογραφία από το νοσοκομείο

Μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού και την σταδιακή επιστροφή των αυστηρών μέτρων ολοένα και περισσότερος κόσμος καταφεύγει στα εμβολιαστικά κέντρα. Ένας από αυτούς φαίνεται πως είναι και ο Κωνσταντίνος Βασάλος.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Κωνσταντίνος βρέθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο για να κάνει το καθήκον του. Ο ίδιος φωτογραφήθηκε την στιγμή που έκανε το εμβόλιο και το δημοσιοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram σαν σωστός influencer.

«Εμβολιάστηκα», ήταν η λεζάντα της ανάρτησης.

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Βασάλου

Κωνσταντίνος Βασάλος κορωνοϊός εμβόλιο

Όσο για το πιο εμβόλιο έκανε, δεν αποκάλυψε.

Έρχεται το τέταρτο κύμα κορωνοϊού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Φόβοι για την μετάλλαξη Δέλτα αλλά και το 4ο κύμα κορωνοϊού φοβούνται οι επιστήμονες μιας και το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλη την Ευρώπη, όπου το ιδιαίτερα μεταδοτικό στέλεχος εμφανίζεται σε μία περίοδο χαλάρωσης των μέτρων, κι ενώ το ιικό φορτίο είναι ήδη υψηλότερο έναντι της περασμένης χρονιάς.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν τοπικές εστίες υπερμετάδοσης εντός του καλοκαιριού. Σε αυτήν την περίπτωση, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται η επιβολή συμπληρωματικών μέτρων.

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Όπως ανέφερε, τα περισσότερα κρούσματα αφορούν πλέον στις νεαρές ηλικίες, όπου αναμένεται ότι θα υπάρξουν εξάρσεις του κορωνοϊού.

«Οι νέοι θα λέγαμε στην ουσία οδηγούν αυτή τη στιγμή την πανδημία, γενικότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν συντεταγμένα μέτρα και οι νέοι να καταλάβουν ότι πρέπει να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας.

Κάμψη παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στους ρυθμούς εμβολιασμού, ενώ από αύριο ξεκινούν μέτρα για τις μετακινήσεις στα νησιά, που επιτάσσουν σε όσους δεν φέρουν πιστοποιητικό εμβολισμού ή νόσησης να προσκομίζουν αρνητικό μοριακό ή rapid test.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα εμβόλια μπορούν να δημιουργήσουν πλήθος αντίστασης. «Προστατεύουν και τα 4 εμβόλια 85 με 90 % και για το καινούριο στελέχος Δέλτα αλλά και για σοβαρή νόσηση ή απώλεια ζωής» σημείωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης στο MEGA.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρωταθλήτρια στους εμβολιασμούς είναι η Μύκονος με ποσοστό 82, 17 %. Ήδη, οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί. Σε αυτή τη φάση, εμβολιάζονται οι εποχικοί εργαζόμενοι που θα μείνουν στο νησί μέχρι και τον Οκτώβριο.

«Το παράδειγμα των ντόπιων ακολούθησαν και οι εργαζόμενοι που έρχονται να δουλέψουν στο νησί μας και για αυτό το λόγο υπάρχουν αυτά τα σημαντικά ποσοστά» τόνισε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς.

Στο 90% διαμορφώνεται το ποσοστό εμβολιασμού και στην Κύθνο με τους 1.500 μόνιμους κατοίκους. «Να περάσουμε το μήνυμα ότι είναι προς όφελος όλων μας μιας και είμαστε νησί που αναπτύσσεται τουριστικά, ότι είναι όφελος όλων μας να είμαστε εμβολιασμένοι» πρόσθεσε ο δήμαρχος Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης