Στους εμβολιασμένους και ο Τσαλίκης - Η ανάρτησή του

Αποκάλυψε ποιο εμβόλιο έκανε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στους εμβολιασμένους και ο Τσαλίκης - Η ανάρτησή του

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων ολοένα και περισσότερος κόσμος καταφεύγει στα εμβολιαστικά κέντρα. Ένας από αυτούς είναι και ο Γιώργος Τσαλίκης.

Ο τραγουδιστής είναι ένας άκρως ενεργός χρήστης των social media αφού μοιράζεται πολύ συχνά με τους followers του στιγμές από την οικογενειακή του ζωή αλλά και από τις πολλές δραστηριότητες που έχει είτε ως καλλιτέχνης είτε ως Αντιδήμαρχος Περιστερίου.

Το τελευταίο διάστημα στα social media, αλλά και στη ραδιοφωνική του εκπομπή δέχεται πολλές ερωτήσεις που αφορούν τον εμβολιασμό.

Η αναφορά του Γιώργου Τσαλίκη στο εμβόλιο

"Επειδή ρωτάτε συνέχεια τη γνώμη μου για το εμβόλιο... Δεν χρειάζονται λόγια... Ο καθένας έχει ελεύθερη βούληση να αποφασίσει... Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του... Εγώ θέλω να ζήσω χωρίς φόβο, ελεύθερος... Το θεώρησα χρέος μου απέναντι στον εαυτό μου και στην κοινωνία και εμβολιάστηκα... Σέβεσαι την επιλογή μου;" έγραψε χαρακτηριστικά, ενώ ανήρτησε και βίντεο με τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer που έκανε.

Γιώργος Τσαλίκης εμβολιασμένος

Τσαλίκης Γιώργος

Έρευνα-Ισραήλ: Έπεσε στο 64% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer κατά της μετάλλαξης Δ'

Ανησυχία προκαλούν τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ σχετικά με την αποδοτικότητα του εμβολίου της Pfizer κατά της μετάλλαξης Δ'. Σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, το εμβόλιο της BioNTech / Pfizer είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού σε σύγκριση με τα προηγούμενα του στελέχη.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τον προηγούμενο μήνα δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι 64% αποτελεσματικό στην πρόληψη μόλυνσης μεταξύ εκείνων που εμβολιάζονται πλήρως, σύμφωνα με το υπουργείο. Η αποτελεσματικότητα έναντι προηγούμενων στελεχών του ιού είχε εκτιμηθεί στο 94%.

Ωστόσο, τα στοιχεία, που δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο ειδησεογραφικό δίκτυο «Ynet», δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι 93% αποτελεσματικό έναντι σοβαρών ασθενειών και νοσηλείας.

Η μελέτη βασίστηκε σε «προκαταρκτικά» στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που συλλέγονται συνεχώς από τις υγειονομικές αρχές, προειδοποίησε ο καθηγητής Nadav Davidovitch, ο οποίος συμμετέχει στην συμβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μολυσματική, αλλά φαίνεται να μην οδηγεί σε τόσο σοβαρή ασθένεια και θάνατο, δεδομένου ότι τώρα έχουμε και το εμβόλιο», είπε.

Τα κρούσματα σημειώνουν αύξηση από τότε που το Ισραήλ πραγματοποίησε άρση όλων των περιορισμών που παρέμεναν μέχρι την 1η Ιουνίου, με τους ειδικούς να υποδεικνύουν ως υπαίτιο την μετάλλαξη Δέλτα.

Μέχρι τη Δευτέρα, η χώρα είχε σχεδόν 2.600 ενεργά κρούσματα - υπερδιπλάσια από την προηγούμενη εβδομάδα - αν και το υπουργείο δήλωσε ότι μόνο 35 εξ αυτών θεωρήθηκαν σοβαρές περιπτώσεις.

Παράλληλα, οι βρετανικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν επίσης μείωση της αποτελεσματικότητας για το εμβόλιο της Pfizer έναντι της παραλλαγής Δέλτα του ιού , αν και αυτή ήταν λιγότερο αισθητή.

Το «Public Health England» τον Μάιο, διαπίστωσε ότι το εμβόλιο παρείχε 88% προστασία έναντι λοίμωξης με συμπτώματα από την μετάλλαξη Δέλτα και 93% έναντι της παραλλαγής Άλφα . Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, η προστασία που παρέχεται από δύο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca - που χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στο εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ηνωμένου Βασιλείου - ήταν χαμηλότερη, στο 66% για την παραλλαγή Δέλτα.

Στο Ισραήλ, ο εμβολιασμός προχώρησε ταχύτατα με περισσότερους από 5 εκατομμύρια πολίτες να έχουν εμβολιαστεί πλήρως με το εμβόλιο Pfizer.

Ωστόσο, τα αυξανόμενα ποσοστά των κρουσμάτων ανησυχούν την κυβέρνηση του Mπένετ, η οποία τον περασμένο μήνα επανέφερε το μέτρο για τη χρήση μάσκας σε εσωτερικές χώρους και δημόσιες συγκοινωνίες. Εξετάζει πρόσθετους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της επανεισαγωγής του «green pass» για όσους έχουν εμβολιαστεί και θεσμοθέτηση ορίων για τις μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις.