Ραφαέλα Κάρα: Η σορός της σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιταλία

Έφυγε σε ηλικία 78 ετών

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ραφαέλα Κάρα: Η σορός της σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιταλία

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε πένθος έχει βυθιστεί η Ιταλία με τον χαμό της Ραφαέλα Καρά η οποία έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 78 ετών. Την ίδια στιγμή και στην Ελλάδα ραγίζουν οι καρδιές για τον άδικο χαμό της 7χρονης.

Η σορός της μεταφέρθηκε την Τετάρτη από το σπίτι της στο δημαρχείο της Ρώμης με ενδιάμεσες στάσεις στα κεντρικά στούντιο, ένα θέταρο, τα γραφεία της Rai της Ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής σε όλες τις στάσεις για να τιμηθεί η μνήμη της καθώς σήμερα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το Δημαρχείο της Ρώμης για να πεί το τελευταίο αντίο στην σταρ που όλοι αγάπησαν.

Η Ραφαέλα Καρά έφυγε από την ζωή

Μάλιστα, η σορός της έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι χειροκρότησαν τη μεγάλη τραγουδίστρια ακόμη και από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.

Σημειώνεται πως η κηδεία της Ραφαέλα Καρά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το μεσημέρι στην εκκλησία Σάντα Μαρία Ιν ‘Αρα Τσέλι, στην Πλατεία Βενέτσια.

Τέλος, δύο ήταν οι τελευταίες της επιθυμίες, η πρώτη να έχει ένα απλό φέρετρο από ακατέργαστο ξύλο και η δεύτερη μετά την κηδεία της να αποτεφρωθεί.

Ποια είναι η Ραφαέλα Καρά;

  • Η Ραφαέλα Ρομπέρτα Πελόνι γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου του 1943, είναι ευρύτερα γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Καρά ήταν Ιταλίδα παρουσιάστρια, τραγουδίστρια αλλά και ηθοποιός. Η Καρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία κυρίως ως παρουσιάστρια μουσικοχορευτικών εκπομπών τόσο στην πατρίδα της, την Ιταλία, όσο και στην Ισπανία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.
  • Γεννήθηκε στη Μπολόνια και η πρώτη της επιτυχία ήταν το τραγούδι "Tuca Tuca", σύνθεση του για χρόνια συνεργάτη και συντρόφου της Gianni Boncompagni.
  • Άλλες επιτυχίες της ήταν το "Tanti Auguri" γνωστό και με τον ισπανικό του τίτλο "Para Hacer Bien el Amor Hay que Venir al Sur", το "A far l'amore comincia tu" που αποτελεί και τη μοναδική της είσοδο στα βρετανικά Charts υπό τον τίτλο "Do It, Do It Again". H Καρά έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία Το Εξπρές του φον Ράιαν Von Ryan's Express (1965) με τον Φρανκ Σινάτρα και τον Τρέβορ Χάουαρντ.