Αριστοτέλης Ωνάσης: Όταν οι επιβάτες της Ολυμπιακής έτρωγαν με χρυσά μαχαιροπίρουνα

Οι απίστευτες αποκαλύψεις της αεροσυνοδού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αριστοτέλης Ωνάσης: Όταν οι επιβάτες της Ολυμπιακής έτρωγαν με χρυσά μαχαιροπίρουνα

Η εκπομπή Happy Day στον Alpha μίλησε για τον Αριστοτέλη Ωνάση κοινώς «Έλληνας μεγιστάνας» ο οποίος είχε στην ιδιοκτησία του το ιστορικό Boeing 747. Ως «χρυσή» κληρονόμος η Αθηνά Ωνάση δείχνει για πρώτη φορά την βίλα που μένει. Η πρώην αεροσυνοδός Γιοχάνα Καλαφούτη, μίλησε στην εκπομπή και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, για τα πλούσια γεύματα που πρόσφεραν στους επιβάτες της πρώτης θέσης.

«Ήταν η χρυσή εποχή των αερομεταφορών στην Ελλάδα γιατί είχαμε την τύχη να έχουμε ως ιδρυτή της Ολυμπιακής τον μεγάλο Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος ήταν ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Άνοιξε την Ολυμπιακή το 1957, εγώ προσλήφθηκα τη δεκαετία του ’70, στην αρχή, φορώντας αυτή την ωραία στολή του Τσεκλένη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Γιοχάνα Καλαφούτη «Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήθελε μια άριστη πρώτη θέση, είχαμε χρυσά μαχαιροπίρουνα, είχαμε κρύσταλλα, πορσελάνες… Είχαμε ειδικά μενού, έβγαινε το πρώτο πιάτο, τον καλωσορίζαμε με σαμπάνια, είχαμε τα ορεκτικά που ήταν αστακός, αυγοτάραχο».

Επίσης η πρώην αεροσυνοδός πρόσθεσε «Λέγαμε στον Αριστοτέλη Ωνάση “τι να σας φέρουμε;” και έλεγε “ασχοληθείτε με τους άλλους επιβάτες, αν θέλω κάτι θα σας πω”. Οι μεγάλοι άνθρωποι είναι πάντα πάρα πολύ απλοί. Η Τζάκι Κένεντι από την ώρα που έμπαινε στο αεροπλάνο μέχρι να βγει, δεν έτρωγε, δεν έπινε, έπινε ένα καφέ, έβαζε τη μάσκα της και κοιμόταν».

Δείτε αναλυτικά το βίντεο με τις αποκαλύψεις της αεροσυνοδού :

Ποιος ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης;

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης γεννήθηκε στην Σμύρνη στις 15 Ιανουαρίου του 1206 στο Παρίσι. Ήταν Έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας αλλά και ένας από τους πιο διάσημους "κροίσους" του 20ού αιώνα.

Είχε ένα ιδιαίτερο επιχειρηματικό μυαλό καθώς ανέπτυξε μια πλούσια ναυτιλιακή δραστηριότητα καθώς το 1956 ίδρυσε την Ολυμπιακή Αεροπορία την οποία μεταβίβασε αργότερα στο ελληνικό κράτος, πιο συγκεκριμένα το 1975.

Το 1932 αγόρασε το πρώτο του πλοίο, το οποίο ονόμασε Καλλιρρόη προς τιμήν της αδελφής του. Το 1946 παντρεύτηκε την κόρη του μεγαλοεφοπλιστή Σταύρου Λιβανού Αθηνά-Τίνα και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο, που γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα και τη Χριστίνα, που γεννήθηκε το 1950 στη Νέα Υόρκη. Σχεδόν 15 χρόνια αργότερα, ο Ωνάσης και η Τίνα Λιβανού χώρισαν. Πολύ γρήγορα ο Ωνάσης, χάρη στο ιδιοφυές επιχειρηματικό του ταλέντο, αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές του κόσμου, κυρίως στον τομέα των πετρελαιοφόρων. Το όνομά του έγινε συνώνυμο του μύθου όχι μόνο στους οικονομικούς κύκλους της παγκόσμιας κοινότητας, αλλά και μεταξύ των απλών ανθρώπων.

Μια περιπέτεια που τον στιγμάτισε για την υπόλοιπη ζωή του ήταν το γεγονός πως στις 24 Ιανουαρίου του 1973 ο γιος του, Αλέξανδρος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα σε ηλικία μόλις 25 ετών. Θα μπορούσε να θεωρηθεί και τραγική ειρωνεία. Ο πρόωρος θάνατός του, επέφερε στον Αριστοτέλη Ωνάση βαρύ πλήγμα, από το οποίο δε συνήλθε ποτέ παρόλο που είχε άλλη μια κόρη, την Χριστίνα Ωνάση. Ο ίδιος πέθανε δύο χρόνια αργότερα, στις 15 Μαρτίου 1975, στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Νεϊγύ, κοντά στο Παρίσι, πάσχοντας από οξεία μυασθένεια. Σύμφωνα με την επιθυμία του, ετάφη δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγίτσας, στο Σκορπιό, όπου αναπαύονταν ήδη ο γιος του και η αδελφή του Άρτεμις. Εκεί ετάφη αργότερα και η Χριστίνα, η οποία πέθανε στις 19 Νοεμβρίου 1988 στην Αργεντινή.