Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Έτσι πήρε την απόφαση να καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Σκοπός μας δεν ήταν να διαβάλλουμε κανέναν...»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Έτσι πήρε την απόφαση να καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στη Real, στην οποία μεταξύ άλλων αποκάλυψε και τον λόγο για τον οποίο πήρε την απόφαση να καταγγείλει πριν από μερικούς μήνες τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η ηθοποιός εξήγησε πως τόσο η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου όσο και αυτή της Ζέτας Δούκα, την έκαναν να μιλήσει ανοιχτά για τη δική της εμπειρία, για να σταματήσει αυτός ο κλοιός του φόβου.

Η αποκάλυψη της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για την καταγγελία της στον Πέτρο Φιλιππίδη

Πως πήρατε την απόφαση για καταγγελία;

Θα σου μιλήσω προσωπικά γιατί δε μπορώ να μιλήσω εκ μέρους των άλλων κοριτσιών. Επειδή έχω στενή σχέση με τη Ζέτα Δούκα, θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να τη στηρίξω αρχικά μπαίνοντας στη διαδικασία να μοιραστώ τη δική μου ιστορία, από τη στιγμή που ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια να αποκαλυφθούν κάποια πράγματα.

Σκοπός μας δεν ήταν να διαβάλλουμε κανέναν, σκοπός μας ήταν να τελειώνει αυτό το μαρτύριο. Αυτός ο φόβος ότι θα πηγαίναμε εμείς ή κάποιος άλλος σε δουλειά και θα φεύγαμε από εκεί πληγωμένοι.

Δε μπορούσα άλλο να το σηκώνω μέσα μου, ήταν κάτι το οποίο γνωρίζαμε ότι συμβαίνει, μας έχει συμβεί εμάς ή το είχαμε ακούσει και έμενε εκεί.. Ήταν η σωστή στιγμή, μπήκε μπροστά η Σοφία Μπεκατώρου, μετά η Ζέτα, ήταν ηθική υποχρέωση να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία για να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε το μέλλον άλλων ανθρώπων που ενδεχομένως να βίωναν κάτι αντίστοιχο.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου καταγγελία Πέτρος Φιλιππίδης

Γι΄αυτό παλεύουμε και δε θα σταματήσουμε αν δε γίνει. Αν με γράψουν στο Κολωνάκι για παράνομη στάθμευση, η κλήση θα με κυνηγά μέχρι να πεθάνω. Ποιος άνθρωπος έγραψε νόμο όπου παραγράφεται ο βιασμός; Ο “εγκληματίας¨για εμένα είναι οι νόμοι. Έγιναν όλα σε μια στιγμή που ήταν οι σωστοί άνθρωποι στο ΣΕΗ.

Ο πρόεδρος Σπύρος Μπιμπίλας είναι ένας άνθρωπος που τρέχει όλη μέρα για το σωματείο, νοιάζεται, μαζεύει τρόφιμα, τρέχει όλη μέρα σε άπορους ηθοποιούς για να τους βοηθήσει.

Όσο για τον πρόεδρο του Πειθαρχικού, Πασχάλη Τσαρούχα, να είναι καλά ο άνθρωπος! Όταν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Πασχάλη, κοιμάμαι λίγο πιο ήσυχη. Ήταν δίπλα μας από την αρχή με πολύ σεβασμό και διακριτικότητα, όπως και όλο το σωματείο.

«Δε μπορώ να κοιμηθώ εδώ και πάρα πολύ καιρό! Μιλάμε για γυναικοκτονίες...»

Καλεσμένη στην εκπομπή Love It βρέθηκε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, όπου μίλησε για όλους και για όλα. Μεταξύ άλλων, σχολίασε τα όσα τραγικά βλέπουμε να συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην ελληνική κοινωνία.

«Βλέπω πράγματα που με ανατριχιάζουν αυτές τις μέρες στην τηλεόραση και δε πιστεύω ότι το νομικό μας σύστημα αυτή τη στιγμή είναι ικανό να βάλει τα πράγματα στη θέση του. Με τρομάζει πάρα πολύ αυτό. Θεωρώ ότι αν σε γεγονότα πάρα πολύ σοβαρά η καταδίκη είναι τόσο μικρή σε διάρκεια, τότε στις υποθέσεις που αναφέρεσαι θα είναι κάτι αστείο… Δε μπορώ να κοιμηθώ εδώ και πάρα πολύ καιρό… Μιλάμε για γυναικοκτονίες αυτή τη στιγμή, δε περνάω πολύ καλά με όλο αυτό, είμαι σε οριακό κομμάτι.

Διαμαρτύρομαι αυτή τη στιγμή και θα ήθελα να μπορέσω να διαμαρτυρηθώ και με άλλο τρόπο αλλά δε ξέρω κατά πόσο αυτό μπορεί να αλλάξει το οτιδήποτε. Νομίζω πως όλες μας κάτι πρέπει να κάνουμε. Οι νόμοι δε μας ευνοούν. Ένας βιαστής εκτίει μια ποινή πέντε χρόνων, βγαίνει έξω και ξαναβιάζει. Δεν είμαι προστατευμένη από πουθενά, ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε τα παιδιά μου, ούτε καμία γυναίκα. Κάνουμε ότι μπορούμε για να διαμαρτυρηθούμε αλλά μόνο στα social media, πρακτικά πρέπει να δούμε τι θα γίνει. Ελπίζω ότι κάτι θα αλλάξει. Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος. Δε θέλω να έχω κανένα αρνητικό συναίσθημα. Όμως υπάρχουν γεγονότα που μιλούν από μόνα τους» είπε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η οποία είχε κάνει μια οργισμένη ανάρτηση για τον Δημήτρη Λιγνάδη.