Τέτα Κωνσταντά: «Έπεσα θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στα δεκαπέντε μου»

Όσα αποκάλυψε η ηθοποιός

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Τέτα Κωνσταντά: «Έπεσα θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στα δεκαπέντε μου»

Η Τέτα Κωνσταντά παραχώρησε στην του Καλύτερα Δε Γίνεται μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Αυτή όμως δεν προβλήθηκε όταν έγινε τότε αλλά όταν ήταν η τελευταία εκπομπή της Κυριακής στους τηλεοπτικούς δέκτες του Alpha.

Μάλιστα η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε και για την σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί στην μικρή ηλικία των δεκαπέντε της χρόνων από έναν συνάδελφο της μητέρας της.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η Τέτα Κωνσταντά σημείωσε χαρακτηριστικά πως «στο φουαγιέ του θεάτρου μας σύστησε η μητέρα μου. «Α πολύ ωραία», λέει εκείνος και προσθέτει «πάμε πάνω στο καμαρίνι μου να…» και δεν μπορώ να πω το παρακάτω! Κομπλάρισα, δεν το πίστευα ότι το άκουσα αυτό».

Τέτα Κωνσταντά αποκαλυπτική συνέντευξη

«Έρχεται κοντά η μητέρα μου, με πολύ μεγάλο θράσος λέει εκείνος «να καλέ, εδώ, λέω στην κόρη σου να έρθει στο καμαρίνι λίγο να τα πούμε και δεν έρχεται». «Άντε βρε πήγαινε» να μου λέει η μαμά μου! Λέω, «Χριστέ μου τι να της πω τώρα;». Δηλαδή εγώ ντρεπόμουν τόσο πολύ με αυτό που είχα ακούσει και πως να της εξηγήσω για ποιο λόγο δεν πάω στο καμαρίνι και εκείνος είχε τόσο θράσος να θέλει να με πείσει» συμπλήρωσε η ηθοποιός στην κάμερα του Alpha.

Ποια είναι η Τέτα Κωνσταντά;

  • Η Τέτα Κωνσταντά η Ελισσάβετ Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα ( 1 Ιανουαρίου 1963). Η μητέρα της εργαζόταν ως ταξιθέτρια σε θέατρα, όπου εμφανίζονταν σπουδαίοι πρωταγωνιστές. Έτσι, το νεαρό τότε κορίτσι ήρθε από νωρίς σε επαφή με τον χώρο της υποκριτικής, γνώρισε τη μαγεία της σκηνής και των παρασκηνίων και ενώ ένα από τα πράγματα που την εντυπωσίασαν ήταν το γεγονός ότι οι ηθοποιοί είχαν τη δυνατότητα να μεταμορφώνονται και να ανεβαίνουν στο σανίδι ακόμη και σε μεγάλη ηλικία.
  • Η Τέτα αγαπήθηκε πολύ από το κοινό κυρίως λόγω των κινηματογραφικών ταινιών (πάνω από 70 στο σύνολο), στις οποίες πρωταγωνίστησε.
    Μαζί με ηθοποιούς όπως ο Σταμάτης Γαρδέλης, η Σοφία Αλιμπέρτη, τα αδέλφια Ντούζου, ο Παύλος Ευαγγελόπουλος και ο Πάνος Μιχαλόπουλος αποτέλεσαν την ελίτ των νεανικών -κωμικών ή κοινωνικών- φιλμ της εποχής της. «Άγρια νιάτα», «Τα τσακάλια», «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», «Ο Παπασούζας φαντομάς» και «Ο ροζ γάτος» ήταν μερικές από τις παραγωγές που μέχρι και σήμερα τις αγαπάει ο κόσμος από την δεκαετία του ’80.
    Καλλιτεχνικός «νονός» της ήταν ο Όμηρος Ευστρατιάδης, ο οποίος «έκοψε» το Ελισσάβετ Κωνσταντοπούλου σε Τέτα Κωνσταντά.
  • Η μεγάλη άγαπη της Τέτας Κωνσταντά με τον επίσης ηθοποιό αλλά και ζωγράφο και σκηνογράφο Γιάννη Ματαράγκα, την οδήγησε στο να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Ο γιος της, Γιώργος, μάλιστα ακολουθεί σήμερα τα βήματα των γονιών του.