Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Νόσησε από κορωνοϊό η Ζέτα Δούκα: "Είχα έντονα συμπτώματα και..."

Η ανάρτησή της - " Συμβουλευτείτε το γιατρό σας και εμβολιαστείτε"

Νόσησε από κορωνοϊό η Ζέτα Δούκα:
News 12.07.2021 13:09
Από Youweekly Team

Κι ενώ ολοένα και περισσότερο αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού τόσος περισσότερος κόσμος καταφεύγει στα νοσοκομεία για να εμβολιαστεί. Ανάμεσα σε αυτούς και η ηθοποιός Ζέτα Δούκα που με αφορμή τον εμβολιασμό της ανακοίνωσε πως τον Φεβρουάριο νόσησε από τον θανατηφόρο ιό και η εμπειρία της δεν ήταν όμορφη.

Όπως έγραψε μάλιστα στην ανάρτησή της η Ζέτα Δούκα, η ίδια βίωσε την κορωνοϊό αρκετά επώδυνα αφού είχε έντονα συμπτώματα και προέτρεψε όλους να κάνουν το εμβόλιο.

Η ανάρτηση της Ζέτας Δούκα

“Ήρθε και εμένα η ώρα μου για το εμβόλιο. Έχοντας νοσήσει τον Φεβρουάριο (δεν το πέρασα ανώδυνα, είχα έντονα συμπτώματα) κι έχοντας αναπτύξει ανοσία έκανα σήμερα τη μια και μοναδική δόση που προβλέπεται για τους νοσήσαντες. Κατόπιν της συμβουλής του γιατρού μου και λαμβάνοντας υπ΄όψιν τη νέα έξαρση της πανδημίας, δεν περίμενα να παρέλθει το εξάμηνο προκειμένου να είμαι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής το καλοκαίρι. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας και εμβολιαστείτε. Χωρίς καμία διάθεση οποιασδήποτε προπαγάνδας, θεωρώ ότι είναι καθήκον κι απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στην (παγκόσμια) κοινωνία” έγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Ζέτα Δούκα κορωνοϊός

Μέχρι αύριο διάγγελμα Μητσοτάκη για εμβολιασμό

Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, με στόχο να χτιστεί το τείχος ανοσίας και να μπει φρένο στη μετάλλαξη Δέλτα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν σκέψεις για τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού, σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες.

Η ανησυχία για το πως θα αντιμετωπιστεί ένα 4ο κύμα πανδημίας, ειδικά από το φθινόπωρο που οι περισσότερες δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους οδηγεί στην απόφαση για επίσπευση των υποχρεωτικών εμβολιασμών, με τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ να είναι οι πρώτοι που θα επιστρατευθούν εντός του Ιουλίου. Επόμενη ομάδα είναι οι υγειονομικοί, και πρόθεση της κυβέρνησης είναι η υποχρεωτικότητα να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Αυγούστου.

Η δυσκολία εντοπίζεται στον καθορισμό των κυρώσεων για όσους επιμείνουν να μην εμβολιάζονται, καθώς «η μετακίνηση σε μη μάχιμες θέσεις δεν μπορεί να θεωρείται ποινή», όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη. Αυτό που εξετάζεται είναι η αναστολή εργασίας ή η διαθεσιμότητα με τις ανάλογες μισθολογικές επιπτώσεις. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τους υπόλοιπους τομείς στους οποίους θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και να παρουσιαστεί ένα συνολικό σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης. Η εκτενής επεξεργασία αυτού του σχεδίου είναι και ένας από τους λόγους που οι ανακοινώσεις μετατίθενται για τις επόμενες ημέρες.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ζέτα Δούκα: Η απίστευτη ομοιότητα με την μητέρα της

Ζέτα Δούκα: Τέλος τα ψέματα - Δημοσίευσε αρετουσάριστη φωτογραφία με μπικίνι

Share