Φάνης Χριστοδούλου: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Μεγάλη αγωνία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φάνης Χριστοδούλου: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Αγωνία υπάρχει για την κατάσταση της υγείας του Φάνη Χριστοδούλου, ο οποίος πριν από κάποιες ώρες είχε ένα σοβαρό τροχαίο στην Πάρο και μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Τα νεότερα για την υγεία του Φάνη Χριστοδούλου

Ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας, σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις, φέρει αρκετά τραύματα σε χέρια, πόδια και πλευρά από το ατύχημα, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται είναι εκτός κινδύνου.

Οι φόβοι που υπήρχαν για ένα τραύμα στο κεφάλι, σύμφωνα με την επικοινωνία που είχαν οι γιατροί του νοσοκομείου με την ομάδα αεροδιακομιδής, έχουν κοπάσει, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα filathlos.gr.

Φάνης Χριστοδούλου τροχαίο

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, αμέσως μετά την εισαγωγή του ο ”μπέμπης” θα υποβληθεί σε εξονυχιστικές εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φάνης Χριστοδούλου, ο οποίος επέβαινε σε μοτοσυκλέτα, προσπάθησε να αποφύγει Ι.Χ. με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μηχανής, να πέσει από το δίκυκλο και να τραυματιστεί.

Λίγα λόγια για τον Φάνη Χριστοδούλου

Φάνη Χριστοδούλου

Ο Φάνης Χριστοδούλου (Ελευσίνα, 22 Μαΐου 1965) είναι Έλληνας πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μορφές για την ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα. Ήταν μαζί με τους Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Γιαννάκη και Παναγιώτη Φασούλα οι σημαντικότεροι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας για πολλά χρόνια. Αδελφός του είναι ο επίσης πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο Φάνης Χριστοδούλου ήταν ένας μπασκετμπολίστας που μπορούσε να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα (παλαιότερα στην μπασκετική ορολογία της χώρας μας για να αποδοθεί αυτός ο όρος χρησιμοποιούταν η λέξη "ταλέντο": στην πορεία όμως άλλαξε σημασία και χρησιμοποιείται ευρέως για κάποιον χαρισματικό παίκτη νεαρής ηλικίας. Ενώ στα αγγλικά ο όρος που χρησιμοποιείται για να αποδοθεί η αρχική σημασία του "ταλέντου" είναι "all-around-player").

Ήταν ασυναγώνιστος στη θέση του σμολ φόργουορντ αλλά και ως πάουερ φόργουορντ, όμως όταν χρειαζόταν μπορούσε να γίνει ένας εξίσου καλός πλέι μέικερ ή σούτιγκ γκαρντ αλλά και ένας αξιόμαχος σέντερ (έστω και με δυσκολία λόγω ύψους). Μεγάλη έφεση στο τρίποντο, εξαιρετικός στην πάσα και συνήθως αναλάμβανε το μαρκάρισμα του καλύτερου παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Πολλοί τον συνέκριναν με τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ ο οποίος μάλιστα είχε πει: "Με έχουν δυσκολέψει αρκετοί παίκτες στο ΝΒΑ αλλά θυμάμαι ένας παίκτης της Εθνικής Ελλάδας που με έπαιξε απίστευτη άμυνα στο Μουντομπάσκετ. Ήταν το νούμερο 15."