Κλέλια Ρένεση: Ποζάρει ολόγυμνη αγκαλιά με την κόρη της - Το ηχηρό μήνυμα για την γυναικεία κακοποίηση

«Το σώμα μας δεν είναι το πεδίο βολής σου»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κλέλια Ρένεση: Ποζάρει ολόγυμνη αγκαλιά με την κόρη της - Το ηχηρό μήνυμα για την γυναικεία κακοποίηση

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Κλέλια Ρένεση θέλησε να στείλει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες με αφορμή τα περιστατικά βιασμού που έχουν έρθει στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες.

Η αγαπημένη ηθοποιός, αυστηρή όπως πάντα στις δηλώσεις της, ξεκαθάρισε πως καμία γυναίκα δεν είναι μόνη και πόζαρε γυμνή στη θάλασσα, αγκαλιά με την κόρη της. Η φωτογραφία δεν είναι φετινή αλλά τραβηγμένη πριν από δύο χρόνια, στο πρώτο μπάνιο της μικρής της.

Η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση

«Πριν 2 χρόνια ακριβώς, κρατούσα την 2 μηνών κόρη μου γυμνουλα, ακριβώς όπως την γέννησα κ όπως γεννήθηκα κ εγώ. Την προετοίμαζα να μπει πρώτη φορά στην αγκαλιά της θάλασσας κ να μάθει να θεραπεύεται απ αυτήν. Γυμνές κ οι δυο σε χορό με τα κύματα. Όπως στην κοιλιά της μάνας μας. Όσα αίσχη κ να γίνουν, όσο κ αν η πατριαρχική κοινωνία αρρωσταίνει τις κόρες μας, τόση κ περισσότερη κόντρα θα υψώνουμε εμείς . Για τις αδελφές μας, τις κόρες μας, για τα θηλυκά όλου του κόσμου.

Όχι ανόητε. Το σώμα μας δεν είναι το πεδίο βολής σου, ούτε τόπος εκτόνωσης σου, ούτε καν στη διάθεση σου. Είμαστε αρχέγονα πανίσχυρα όντα μαγικά, με εντολές πανάρχαιες κ γνώσεις μυστικές. Γεννάμε τη ζωή κ την θεριεύουμε , κρατάμε το σύμπαν στη θέση του, γεμίζουμε την πλάση με αγάπη κ φροντίδα.

Αν σε ένα γυναίκειο κορμί, εσύ βλέπεις μόνο το σκεύος ηδονής σου κ όχι το μεγαλείο του, είσαι ανάπηρος σε όλα τα τερεν, κ τσάμπα σου δόθηκε το δώρο της ηδονής. Δεν θα φοβίσετε τις γυναίκες να πλάσουν τον κόσμο που ονειρεύτηκαν. Δεν θα μειώσετε ούτε πόντο το μεγαλείο μας κ την αποστολή μας.

Είμαστε γυναίκες, είμαστε ελεύθερες, είμαστε οι μανάδες οι γιαγιάδες κ οι προγιαγιάδες σας κ όποιο τσογλανι ασελγεί πάνω μας θα το φάει το μαύρο σκότος. Καμία μόνη, καμία μόνη, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ», έγραψε στην ανάρτησή της η Κλέλια Ρένεση.

Κλέλια Ρένεση γυμνή

«Πόσο αφελής είναι αυτός που κρίνει τις πολιτικές απόψεις μου με γνώμονα το μέγεθος του σουτιέν μου»

Με μία ανάρτηση που έκανε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Κλέλια Ρένεση θέλησε να ξεσπάσει για όλους όσους ψάχνουν αφορμή να σχολιάσουν μία καλλιτεχνική έκφραση ή και τις πολιτικές της απόψεις, κρίνοντάς της από την εξωτερική της εμφάνιση.

Η ηθοποιός είναι αρκετά ενεργή στα social media και πολλές φορές επιλέγει να μοιράζεται τις απόψεις της με τους διαδικτυακούς της φίλους, κάτι που έκανε και τώρα.

«Ο καλλιτέχνης για να εκφραστεί δεν χρειάζεται να περάσει από καμιά κοινωνική λογοκρισία, ούτε να αναζητήσει την ταυτότητα του παρελθόντος. Δεν ανήκει ούτε στο χθες ούτε στο αύριο ούτε στις προσδοκίες του κοινού. Ανήκει μόνο στη στιγμή αυτή που ο ουρανός σκύβει από πάνω του και τον αγκαλιάζει.

Κανείς δεν σας χρωστάει εξήγηση για τίποτα κ πάρτε το χαμπάρι. Οι πένες στο τραπέζι, το χαρτί λευκό και το όνειρο στη γωνία να σιγοβράζει.

Πόσο μικρός είναι ο μπόμπος που ψάχνει ένα ένα τα στιχάκια του Μιθριδάτη για να βρει ένα “ατόπημα” που θα τον δικαιώσει στη δική του πλάνη, πόσο αφελής είναι αυτός που κρίνει τις πολιτικές απόψεις μου με γνώμονα το μέγεθος του σουτιέν μου και τα ρούχα των ρόλων μου, πόσα χρόνια απύθμενος σκοταδισμός με σημαία την ανημποριά τους.

Τα πόδια σας σέρνονται έξω από τις πόρτες της ζωής και εκλιπαρούν για μια σταλίτσα διψασμένα. Το σθένος σας αρκείται σε δυο αράδες άνανδρου σχολιασμού καθώς τρώτε τα νύχια σας και τα σωθικά σας.

Και για να τελειώνουμε με τα λιγούρια:

Για να καταφέρεις να βγεις μπροστά και να αρθρώσεις λόγο που θα ακουστεί, έχεις πληγιάσει πόδια, έχεις κοπεί στα τρία και έχεις ξαναενωθεί. Και ξέρεις πώς είναι να σε χτυπάει στα μούτρα ο βοριάς.

Ό,τι θέλει θα γράψει ο Μιθριδάτης και καλή σας χώνεψη», έγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Κλέλια Ρένεση ανάρτηση