Παππούς για πρώτη φορά έγινε ο Νίκος Πορτοκάλογλου

Η φωτογραφία με την νεογέννητη εγγονή του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Παππούς για πρώτη φορά έγινε ο Νίκος Πορτοκάλογλου

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Νίκος Πορτοκάλογλου, καθώς έγινε παππούς για πρώτη φορά, με τον ίδιο να ανακοινώνει τα ευχάριστα.

Ο Έλληνας τραγουδοποιός είχε αποκαλύψει ήδη ότι η κόρη του περιμένει παιδί για αυτό και σήμερα μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους την πρώτη φωτογραφία αγκαλιά με την νεογέννητη εγγονούλα του.

Η ανάρτηση του Νίκου Πορτοκάλογλου για την εγγονή του

Στην λεζάντα, ο Νίκος Πορτοκάλογλου έγραψε χαρακτηριστικά: «Είμαι ένας τυχερός άνθρωπος που έχει αποκτήσει πλέον τρεις κόρες. Γιατί η κόρη της κόρης μου ειναι δυο φορές κόρη! Καλή εβδομάδα αγαπητοί μου».

Η αποκάλυψη του για την εγγονή του που περίμενε να έρθει στον κόσμο

Λίγα λόγια για τη ζωή του σπουδαίου Νίκου Πορτοκάλογλου

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου γεννήθηκε στον Βόλο στις 30 Δεκεμβρίου του 1957 και προέρχεται από προσφυγική οικογένεια. Έζησε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, όπου εγκαταστάθηκε η οικογένειά του όταν ήταν τεσσάρων ετών. Η αγάπη του για την κιθάρα εκδηλώθηκε πολύ νωρίς, στα πρώτα εφηβικά χρόνια του.

Τότε, απέκτησε την πρώτη κιθάρα του και άρχισε να μελετά μόνος επί ώρες, ακούγοντας και τραγούδια των Rolling Stones, Beatles, Τζίμι Χέντριξ, Μπομπ Ντίλαν κ.ά. Στα πρώτα χρόνια του λυκείου, συμμετείχε στο συγκρότημα που δημιούργησε μαζί με συμμαθητές του και το οποίο έπαιζε κυρίως τα νεανικά τραγούδια της εποχής.

Το 1980, ίδρυσε το συγκρότημα «Φατμέ» μαζί με τους φίλους του Οδυσσέα Τσάκαλο (ντραμς) και Δημήτρη Καλατζή (μπάσο). Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος κυκλοφόρησε το 1981, με παραγωγό τον Τάσο Φαληρέα. Στη συνέχεια, στο συγκρότημα προστέθηκε ο Μιχάλης Μουστάκης (πλήκτρα). Το 1989, το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Νίκος Πορτοκάλογλου ακολούθησε προσωπική πορεία.