Αυτοί είναι οι 13+1 διάσημοι Έλληνες που πέθαναν μέσα στο έτος 2021

Μερικοί δολοφονήθηκαν και άλλοι ξεψύχησαν από φυσικά αίτια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αυτοί είναι οι 13+1 διάσημοι Έλληνες που πέθαναν μέσα στο έτος 2021

Με αφορμή τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου που "έφυγε" προδομένος από την καρδιά του, σας παρουσιάζουμε γνωστούς Έλληνες - Ελληνίδες που πέθαναν μέσα στη χρονιά 2021.

Το νέο έτος δεν μπήκε και με τον πλέον ιδανικό τρόπο αφού εξ' αρχής οι θάνατοι έδιναν και έπαιρναν και η λίστα είναι ήδη αρκετά μεγάλη. Δεν είχαμε μόνο θανάτους από φυσικά αίτια, αλλά και δολοφονίες.

Αυτοί είναι οι διάσημοι Έλληνες που πέθαναν το 2021

Τιτίκα Σαριγκούλη

Στις 22 Ιανουαρίου πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός και συγγραφέας, Τιτίκα Σαριγκούλη. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών! Γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Σε νεαρή ηλικία σπούδασε ηθοποιός, ξεκινώντας την πορεία της στο χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Το 1960 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Το μυστικό του κόκκινου μανδύα». Ακολούθησαν δύο ακόμη συμμετοχές στον κινηματογράφο τα επόμενα χρόνια στις ταινίες «Φαίδρα» και «Πρώτο καρδιοχτύπι».

Την ίδια δεκαετία ξεκίνησε να ασχολείται πιο ενεργά με τη συγγραφή, γράφοντας περισσότερα από 60 βιβλία με πιο πρόσφατα τα «Κίλωνας ο Αθηναίος» και «Βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Μέγας: Τραγωδία σε πέντε πράξεις», ενώ διετέλεσε μέλος της Ένωσης Νέων Ελλήνων Λογοτεχνών.

Γιώργος Καραϊβάζ

Δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, από δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο. Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι πρόκειται για στυγνή δολοφονία από το οργανωμένο έγκλημα (βλ. συμβόλαιο θανάτου). Ανακοινώσεις για τη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ έκαναν όλα τα πολιτικά κόμματα, όπως επίσης και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία ανέφερε ότι η δολοφονία ενός δημοσιογράφου σε μια ευρωπαϊκή χώρα είναι μια απεχθής και δειλή πράξη και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθούν σύντομα οι δράστες. Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα σε έκθεσή τους αναφέρουν ότι ο Καραϊβάζ δολοφονήθηκε μετά από ρεπορτάζ για ομάδα εγκληματιών και αστυνομικών που φέρεται να εκβιάζουν νυχτερινά μαγαζιά για χρήματα σε αντάλλαγμα προστασίας.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του Καραϊβάζ, το αυτοκίνητό του καθώς και το κινητό του τηλέφωνο είχαν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Με δεδομένο ότι ο δολοφονηθείς ήταν δραστήριος δημοσιογράφος, οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό να ανασύρουν στοιχεία ικανά να οδηγήσουν στα ίχνη των φυσικών κυρίως όμως των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας. Οι ερευνητές της Ασφάλειας φέρονται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στη δολοφονία του Καραϊβάζ συμμετείχαν δύο ομάδες δραστών. Η πρώτη παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο κατά την έξοδο του από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Star και ενημέρωσε για τις κινήσεις του την ομάδα των εκτελεστών.

Για την εξιχνίαση της δολοφονίας οι έρευνες της αστυνομίας στράφηκαν στις τηλεφωνικές κλήσεις των δύο εκτελεστών με τους τσιλιαδόρους – συνεργούς τους και στα τρία βίντεο από κάμερες ασφαλείας, στα οποία οι δύο πληρωμένοι δολοφόνοι εμφανίζονται να ελέγχουν τα στενά γύρω από την οδό Θέμου Άννινου, πριν εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. Οι έρευνες επίσης επικεντρώθηκαν στις επαφές του Καραϊβάζ με πηγές από τον υπόκοσμο και στα ρεπορτάζ που δημοσίευε στην ιστοσελίδα bloko.gr.

Δείτε τους υπόλοιπους 11 στο Athensmagazine.gr